נדודי שינה......

גלי 1972

New member
נדודי שינה......

לאחרונה קרה לי לא מעט פעמים ששנתי נדדה. קודם זו הייתה הפרידה, אחר כך הגעגוע, היה גם העומס בעבודה ואפילו החום המעיק של הימים האחרונים. לפני כמה ימים, או יותר נכון לומר לילות, כששנתי נדדה, מצאתי את עצמי מהרהרת האם נדודי שינה מאפשרים לנו סוג כלשהו של חשבון נפש? התלבטתי האם בלילה אנחנו יותר קרובים לעצמנו, ויותר מחוברים לרגשות ולרצונות שלנו? כשחושבים על זה קצת אז יש בזה משהו. הלילה עצמו הוא סוג של חשבון נפש, הוא מנוצל כדי לבחון מה היה במשך היום, לתכנן מה יהיה מחר, ואולי אפילו בעתיד הרחוק יותר. אני לא יודעת איך זה אצלכן, אצלי זה ככה, ובכל זאת לא לזה התכוונתי. המשכתי והתלבטתי האם יש בלילה, מאוחר בלילה, איזשהו סוג של אמת אחרת? של חיבור חזק יותר למי שאנחנו באמת? האמת היא שלא הגעתי למסקנות חד משמעיות, או לגיבוש של דעה נחרצת. האמת היא שאני גם לא בטוחה שיש מסקנות חד משמעיות, או שיש צורך בדעה נחרצת. אני רק יודעת שהיה לי נחמד לגלגל בראש את המחשבה הזאת. לי אישית נראה שיש בזה יותר ממשהו. אצלי מחשבות אל תוך הלילה, תוך כדי נסיון להרדם, תמיד מביאות איתן תובנות חדשות, נקודת מבט שונה, החלטות נחרצות ונחושות....... ואז כשנדמה שהמחשבות שהטרידו באות על פתרונן, אז, רק אז אפשר ללכת לישון, ובבוקר להתעורר ולצאת אל הדרך עליה החלטתי בלילה..... לילה טוב וחלומות פז

אלינור83

New member
הלילה....

הלילה הוא סוג של סגירת מעגל של היום שהיה. מעין חופש של כמה שעות לגוף ולנפש. לא סתם כשאנחנו מוטרדים ממשהו פתאום מתחילות המחשבות דווקא לקדוח בלילה. רק אנחנו והכרית. אני גם באותה דיעה שבלילה אנחנו יותר מחוברים לעצמנו. עצם החשיכה , השכיבה במיטה במעין חוסר מעש, השקט שיורד.. אני בכול מקרה לא תמיד מצליחה למצוא את הפיתרון לבעיות שהטרידו תוך כדי הנדודים , ואז אני קמה בבוקר...קרועה מעייפות אבל איכשהו עם תובנות אחרות. מבינה את נדודי השינה שלך כול כך. לפעמים כשזה ממש מטריד אני מתחילה לספור כבשות , זה עוזר..קצת. שיהיה יום נפלא.

dify

New member
נדודי שינה

עם זאת שאני מבינה ומסכימה עם מה שכתבת, אני שונאת נדודי שינה. אצלי זה נדיר יחסית שהן קורות, אבל אם זה קורה, זה נ-ו-ר-א כי אני לא נרדמת, ככל שיש לי יותר על מה לחשוב ככה אני הופכת לעירנית יותר, אני מסוגלת, בקלות, להישאר ערה עד הבוקר! דיכאון! כמובן שלמחרת אני בקושי גוררת את היום... אז אם המחשבות הללו מתחילות להשתלט, אני מחפשת כל דבר משעמם באיזור (משחק מחשב, סודוקו וכד') שיסיח את מחשבותי ויתן לי ללכת לישון. את חשבונות הנפש שלי אני כבר אעשה בשעות העירות

גלי 1972

New member
ברוכה השבה! ../images/Emo140.gif

באמת תהיתי לאן נעלמת? אבל מה שחשוב זה שאת שוב איתנו!

fegoya

New member
יש כל מני סוגים של נדודי שינה...

סוג אחד זה של מחשבות שמטרידות וסוג אחר זה של מחשבות מרגשות. בסופו של דבר שני הסוגים גורמים לנדודי שינה אז אולי זה לא ממש משנה ההבדל ביניהם... בכל אופן בלילה תמיד מגיעים להחלטות ותובנות אבל בבוקר, מנסיון שלי, לא תמיד אני עומדת מאחורי ההחלטות שאני מקבלת בלילה. בלילה לפני השינה יש לי מן אומץ כזה שרק לפעמים בא לידי ביטוי בבוקר שאחרי.

למעלה