נדודי שינה

קטיה 007

New member
נדודי שינה ../images/Emo88.gif

בזמן האחרון אני סובלת מנדודי שינה אחד הדברים המציקים לי הוא מקרה שקרה לי לפני כשבוע במסגרת עבודתי. ביריד חוגים פגשתי מספר אנשים ששאלו האם אני בהריון (ולא בגלל הבטן שעדיין לא יצאה) והפעם שלא כמו בהריון הקודם לא הכחשתי ואמרתי שכן אז אחת החלה להיטפל ולהציק בשאלות כגון: למה את מרימה תיק כבד, למה את מתכופפת. ואני עניתי בעדינות מבלי להתעצבן שזה בסדר ואני רק בהתחלה ואז היא אמרה לי שכנראה אני לא רוצה את הילד\תינוק ולכן אני לא שומרת ומזלזלת. אותי היא השאירה בפה פעור ולמרות זאת החלטתי לא לענות לה אבל מאז משפט הזה יושב לי בקודקוד ולא זז ואני כל הזמן שואלת את עצמי האם היא צודקת, האם לא מגיע לי שיהיה לי ילד הרי היא לא היחידה שמעירה לי יש את המשפחה והחברים שלא מפסיקים להציק לי שאני לא ארים שאני לא אזוז שאני לא אנשום .... ואני כל הזמן כועסת על ההערות ומותחת ביקורת עליהם ומשיבה להם מבלי להתבייש שהרי אני יודעת ומכירה את עצמי ויודעת איך לשמור עלי ועל ההריון (לפחות כך אני מקווה)לפחות מבחינתי. אתן\ם חושבים שהיא צודקת הרי כל כך התפללתי ופיללתי להריון הזה???? האם אני מאבדת את שפיותי???? האם??? ואם???? קטיה

morinbar

New member
אוי, אוי אוי ברוכה הבאה למעדון

הישראליות... עם ישראל ואולי אף מכוונה טובה חושב כמובן שהוא יודע הכי טוב מה טוב בשבלך, מה כן לעשות ומה לא לעשות, ואיך וכמה ולמה ועוד 20000 דברים שונים ומשונים. תתצרכי להתאזר בטונות של סבלנות, תשתדלי להתעלם עד כמה שניתן (וזה די קשה) . היי קשובה לעצמך, לתחושות הבטן שלך (תרתי משמע)סנני את מה שלא נראה לך ואמצי את שנראה לך. אני למדתי לומר: כן, כן, כן ולעשות מה שמצאתי לנכון. מאחלת לך טונות של
כמו כן מאחלת לך הריון משעמם (במובן הטוב כמובן). שנה טובה מתוקה ופוריה. שנת חסד ושלום.

../images/Emo4.gif

קטיה תגידי מזל שאת לא גבר. עוד לא ראיתי גבר שמחזיק תינוק על הידיים שלא מעירים לו מכל עבר "תחזיק את הראש", "הוא לא בתנוחה טובה" ועוד הערות רבות שבאות לומר שבעצם אנחנו לא סומכים על אחרים וגברים במיוחד (בצדק?
)בכל אופן, אני חושבת שאת צריכה לעשות את מה שמתאים לך ואף אחד לא יכול לדעת בשבילך מה את יכולה ומה לא. בהריון הראשון שלי צבעתי את הבית לבד ובהריון השני העברתי דירה ובכלל. ודווקא ההריון הרביעי שבו לא התאמצתי מאוד נגמר רע. אז לך דע. יש נשים שבמהלך ההריון שלהן עובדות בחקלאות ויש שעושות התעמלות ויש כאלה שלא עושות כלום ונחות. כל אחד עושה מה שטוב לו. אם מישהי חושבת שאת לא שומרת מספיק על ההריון שלך תציעי לה שתשמור לך אותו עד הלידה (כולל). אולי זה יעצור אותה. אני הייתי עונה בנימוס ועושה מה שמתאים לי. אין לי ספק שאת רוצה את התינוק ואני מאחלת לך המשך הריון בריא ופעיל, לידה קלה ומוצלחת ובכלל שנה טובה. יעל

ליבי ר

New member
אל תתיחסי

הי קטיה, אל תתיחסי למה שהיא אמרה, סתם חוצפה. לי מאוד עוזר, כשאנשים מעצבנים אותי בהערות שלהם, להגיד להם קודם כל בלב תודה על זה שהם עוררו אותי לחשוב או להרגיש משהו שרק ילמד אותי משהו חדש. אני הייתי מסיקה מכל זה שהיא רק חידדה לך את התחושה שההריון הזה כן חשוב לך, אפילו מאוד מאוד חשוב לך. אולי קשה לך להודות בזה בגלל חוויות שעברת, אבל עובדה שכן. אחרת מה שהיא אמרה לא היה מזיז לך. בקיצור, תקחי מזה את הטוב. היא רק חידדה לך את המחשבה! בקשר לנדודי שינה - עד לתוצאת מי השפיר גם אני סבלתי מהם. זה יעבור בסוף. תרגישי טוב, ליבי.

למעלה