נדודי שינה

נדודי שינה ../images/Emo122.gif

מה עושים? הצילו... ניסיתי שיאצו, רק החמיר את המצב (אפשר לומר שהוא יצר אותו, לפני כן "רק" ישנתי גרוע, עכשיו אני לא ישנה בכלל). הציעו לי ביופידבק, לא הבנתי איך זה אמור לעזור בכלל ואז הסבירו לי שהמטרה היא להוריד לי את לחץ הדם (חבל שלא טרחו לבדוק לפני כן אם בכלל יש לי בעיה של לחץ דם גבוה). התחלתי בדיקור, אולי עוד מוקדם לדעת אבל תוצאות בתחומים אחרים אני דווקא רואה (עברתי 3 טיפולים) ככה שאני תוהה... בנוסף, זו בעיה שדיי דורשת טיפול מיידי, כי היא מסבכת את כל החיים. לרפואה הקונבנציונאלית אין מה להציע לי לפי מה שהבנתי, אני לא לחוצה ולא עצבנית וכו' ככה שאני לא יודעת מה הסיבה ומה לעשות! יש למישהו רעיון כלשהו? אפילו להקלה זמנית?

אילהT

New member
מחקרים קובעים ש- 90% מהאוכלוסיה

יסבלו בשלב זה או אחר בחייהם מ-נדודי שינה. את בהחלט צודקת וזו הפרעה שהמשפיעה במשך כל שעות היום ולא רק בלילה - אם כי בלילה זה הכי בולט כי לא נרדמים. בטכניקת שינה עריבה = Sounder Sleep System יש התיחסות מאוד יפה לנושא - על ידי תרגול קצר, מספר פעמים ביום "המערכת" הגוף, המוח, לומדים "להרגע" ועל ידי כך להגיע למצב שיאפשר וישרה אוירת שינה לקראת הלילה באופן קל יותר. תוכלי לקרוא עוד על כך
כאן ואם תרצי להעמיק ואנגלית אינה בעיה עבורך -
יש פה המון

תודה רבה לך ולכל המגיבים ../images/Emo20.gif

אני אבדוק ואחשוב על מה שכתבתם. ולאור - דווקא יש לי חתיכת בעיה עם מוצרי חלב, ניסיתי פיתרון אחר שהומלץ לי של חלב סויה עם אגוז מוסקט וזה לא ממש עבד (אולי זה עובד רק עם חלב פרה?).

0 אור 0

New member
חלב סויה זה לא תחליף לחלב בהקשר הזה

הוא מזון עם הרכב אחר לגמרי .אני אישית בכלל לא מחזיקה מחלב סויה, ומעדיפה להמליץ על אכילת סויה כמזון, אבל בודאי שלא בערב - לקטניות משך זמן עיכול ארוך, ולכן כדאי לאכול אותן בצהרים בודאי לא לפני השינה. אבל אל דאגה, יש פתרונות גם לבים שיש להם בעיה עם חלב. את יכולה למשל לשתות חליטת מליסה או קמומיל, בעלות השפעה מרגיעה ויטיבה עם הגוף. לקבלת סידן פשוט תשלבי מעט טחינה או שומשום עם קצת עלים ירוקים ולימון בארוחת הערב (לא ממש לפני השינה)

hal767

New member
הימנעות מאכילת חלב רק משפרת את הבריאות

אין צורך בתחליף, הרי זה מזון שלא נועד למאכל אדם, במיוחד לא לבוגר.

0 אור 0

New member
העצה שלי

הבנתי שיש לך מטפלת טובה - אז קודם כל כדאי לדבר אתה על הנושא, יתכן שיהיו לה תובנות לגבי התקדמות הטיפול בנושא הזה שיאירו את עינייך. לי הדבר שהכי עזר אי פעם בכניסה לשינה עמוקה וטובה היה טיפול ריייקי עצמי לפני השינה. זה היה פשוט מדהים. ועצות שהן יותר מכיוון של נסיון חיים (עצות סבתא) - לבחון את סדר היום שלך בפרט לקראת הערב, לראות אם אין שם מפריעי שינה כגון: מזונות כבדים, מזונות או משקאות ממריצים (כולל סוכר), פעילות גופנית או שכלית מאד אנרגטית וממריצה. כדאי ליצור בשעות שלפני השינה אוירה של התכווננות לשינה - לסיים לאכול כמה שעות לפני השינה, תרגול יוגה מרגיע מהפעילות של היום ומסתיים בהרפיה, עיסוק בפעילות מהנה ומרגיעה כגון מוסיקה שקטה לטעמך, קריאה (אבל לא אתהפרוייקט מהעבודה שאת צריכה לסיים מחר), מקלחת או אמבטיה חמה. אם אין לך בעיה עם חלב - אז תרופת הסבתא של כוס חלב חם עם דבש יש בה בהחלט משהו. לא ניסיתי מוצרים אחרים שמכילים סידן לפני השינה (כפית טחינה גולמית נניח), אולי יהווה תחליף לחלב. וכמובן , אחד הגורמים הכי פרוזאיים לנדודי שינה היא סביבת שינה לא מתאימה - המון אורות זזים ומתחלפים, מזרון לא מתאים, רעשים, אנרגיות שליליות בחדר. תבדקי אם יש משהו שמפריע לך בחדר השינה מתוך אלו, ואם כן התיקון יכול לעזור. בהצלחה

0 אור 0

New member
מעניין ששנינו באים מעולמות ידע כל כך שונים

מפילוסופיות שונות והעצות דומות מאד - השפה שונה, הכלים שונים אבל מהות דומה

ינוקא1

New member
אני חושב

שהאופציות שהציעו לך לטיפול בבעיה הן מצויינות : גם שיאצו , גם ביופידבק וגם רפואה סינית. אבל כפי שאני כותב כאן תמיד פעם אחר פעם , המטפל חשוב הרבה יותר מאשר השיטה. טיפול שיאצו של ראובן לעומת טיפול השיאצו של שימעון זה שני טיפולים שונים לגמרי ! האיכות של המגע , האיכות של האנרגיות , הרגישת - זה מאוד משתנה מאדם לאדם. ביופידבק זה לא טיפול שרק "מוריד לחץ דם" , זה טיפול שעוזר לך להיות מודעת יותר לגוף שלך ולשלוט בו. שימי לב שאנחנו כעת בעונה חמה. וקשה לישון בחום. לפי רפואה סינית בעיות שינה נגרמות כתוצאה מחסר "חומר"(YIN) שיוצר חום פנימי , או חסר דם (לא חסר דם לפי הגדרת הרופאים , אלא חסר דם לפי הגדרה של מטפל ברפואה סינית). וכאשר תוסיפי את העונה החמה בה אנו נמצאים כרגע , ברור שזה מחמיר את המצב , וממילא את נדודי השינה. אני מציע לך לפני השינה לשתות מיים צוננים , זה יכול לעזור קצת. למעט במאכלים מחממים , למעט באלכוהול , למעט בבשר . לעומת זאת כן לאכול פירות וירקות העונה , לואיזה , נענע , ומאכלים בעלי אופי אנרגטי "בונה" ו"מקרר". תשאלי את המטפל שלך בעניין הזה.

hal767

New member
יש רעיון

לבדוק ביסודיות את הגורם או הגורמים לבעיה ובהם לטפל, ולא לחפש קיצורי דרך לטיפול סימפטומטי מהיר. אני משוכנע שניתן לעזור, אך זה מחייב להיות סבלניים (גם המטפל וגם המטופל) כדי למצוא את הפתרון הנכון. בהחלט יתכן שגורם הבעיה מורכב מכמה נושאים ויש לעסוק במקביל בכולם.

למעלה