נדהמים

נדהמים

בני אס בן 5 הדהים אותנו השבוע.
כבר זמן רב שהוא משחק ב"אנגרי ברד", על המחשב, בנייד, בטאבלט ובכל מכשיר שמגיע לידיו ויש בו את המשחק.
הוא הגיע לשלבים מאוד מתקדמים ועושה רושם שהוא מאוד נהנה לחזור שוב ושוב על שלבים מסויימים.
בשבוע שעבר נכנסתי ליוטיוב והוא ראה בצד סרטון על האנגרי בירד.
הוא ביקש לראות ואני לחציתי והלכתי משם.
היום אני עוברת ככה כדרך אגב ליידו ורואה שהוא צופה בסרטי אנגרי בירד ביוטיוב.
שאלתי מה אתה רואה? והוא אמר שהוא רואה איך לפתור את השלב שהוא לא מצליח לעבור.
הילד בעצמו מצא סרטונים בהם רואים ילדים פותרים שלבים קשים במשחק, למד אותם וחזר לאנגרי בירד כדי לחזור על מה שלמד.
מה שהדהים אותי, שכל זה נעשה ללא שום הדרכה, רק מתוך איזה סרט עם מוזיקה שהפעלתי עבורו שבוע לפני כן.
הוא שוטט לו ביוטיוב, גילה את זה והבין שזה יכול עזור לו לפתור משהו אחר.
הדבר היחיד שמדאיג אותי זו הישיבה האינסופית שלו על המשחק והרצון שלו לשחק בו בכל זמן פנוי.
האם לדעתכם צריך למנן את זמן הישיבה?
כרגע משתדלת פשוט לסקרן אותו בדברים אחרים בלי להגיד: "מספיק עם המחשב".

Why not restrict it?

You can both restrict it and use it as a reward (computer time after he completes something - like
getting dressed, etc)
Offer him other activities after he turns off the computer. Once the computer is off, other activities look more attractive than they do when they have
to compete with the computer.

nofaritrit

New member
אני לא הייתי מגבילה

כי אצלנו בכל מקרה אם משהו מעניין אותו אז זה שאני אקח לו את זה לא באמת ייקח לו את זה והוא ימשיך לתהלך את זה בראש, ביצירה ומה לא...
בכל מקרה באמת מדהים.

arana1

New member
מאפיין נפוץ מאוד אצל א"ס

יכולת מולדת ללימוד טבעי ויצירתי ואינסטיקטים חדים מאוד לאיתור ידע רלוונטי גם ממקורות ומקומות לא צפויים
כמו שעלה גם בפורום הזה לא מעט להרבה מאוד א"ס יש כשרון ונטייה ללמוד מה"אוויר"("אוויר" זה כל ההקשרים והאפשרויות שאנשים נורמטיבים פחות ערים לקיומן)
הכשרון הזה מגיע עם חוסר התאמה מסויים למסגרות הלימוד האחרות ולכן במקום להעזר בו בשביל לעזור לא"ס להגיע להישגים הבלתי רגילים שהם ראוים ומסוגלים להם פשוט מנסים בכח ובאטימות לרבע את העיגול תוך תיוגם כלקויי לימוד או מופרעי קשב.

אני,כמו לא מעט אוטיסטים אחרים,יודע את כל מה שאני יודע מלימוד עצמי,שנעשה לבדי ביני לבין עצמי,תוך מציאת פתרונות ומקורות עצמאית,בקצב ובכיוון שלי,
הלימוד הממוסד לא רק שמעולם לא עזר לי בכלום אלא שנתפש בעיני כמשהו שהוא לחלוטין חסר מובן,מכוער,מת ומטופש.

הרבה אוטיסטים חווים תשוקה מאוד גדולה לחיים ולדעת ולכן הם ימצאו אין סוף דרכים לממש את סקרנותם וצרכי התפתחותם
לפחות בינתיים הסביבה לא ממש משתפת פעולה או מבינה את הצורך הזה כהלכה

AutismTimesTwo

New member
למנן בצורה עקיפה

אל תלחמי איתו על המחשב, אבל כן תגידי מראש שעוד חצי שעה הולכים לפארק, או לטיול, או למשהו אחר ואחר כך הוא יוכל להמשיך וכו'.
כלומר, שיבין שהמחשב צריך להשתלב בפעילויות האחרות. בסוף ימאס לו האנגרי בירדס (מניסיון של הגדול שלי בן 6).
הבן שלי גם למד לגלוש ללא הדרכה, וזה גם לא פשוט, כי אחרי שהם גומרים למצוא מה שהם רצו, הם גם מוצאים
דברים אחרים שלא תמיד מתאימים לילדים - אני לא מדבר על פורנו דווקא, גם על סתם תכנים מסחריים או אלימים שלא מתאימים לגילם.

בהצלחה.

למעלה