נגע צרעת כי יהיה,

mik504

New member
נגע צרעת כי יהיה,

יוצא לי לקרוא כעת ,ספר על צרעת ומצורעים,ומה שביניהם. ורציתי לשתף אותכם על תהיותי מלבד עצם הפתטיות שב"טמא טמא יקרא" שבנאדם מסתובב וצועק אני טמא,שזה מזכיר לי שפעם ראיתי שניים שהתערבו על משהו והמפסיד היה אמור להסתובב ולצעוק "אני חמור" וכך היה,וזה היה מעורר רחמים... אך עיקר התהייה,כיום שיש תרופה מהירה לצרעת מה היה עושה הכהן ,מאיפה היה שואב את סקרנותו הצהובה?ובכלל האם היו מוחקים את הפרשה מהתורה, כאילו היתה פרשת סוטה שנמחקת במים??????

המצאת התרופה זה בגלל ירידת הדורות

אז לא זכינו לצרעת על פי התורה, ולכן מי שידבר לשון הרע לא יזכה להענש בעולם הזה, אלא יתבשל בגהינם לנצח נצחים, וכל זה בגלל ירידת הדורות. אבל לעתיד לבא למרות שאף אחד לא יחטא הצרעת תחזור, וכל מי שידבר לשון הרע, ישר תצמח לו צרעת, והתרופות כבר לא יעבדו כי זה יהיה צרעת מזן חדש, וכל המלעיג על חכמים יהא בנידוי

mister xy

New member
מה הבעיה?

הרבנים היו אוסרים להשתמש בתרופה הזו וגמרנו. אגב, התשובה שלהם היא שהצרעת שמוזכרת בתורה היא לא המחלה שבימינו נקראת צרעת. אני חושב שיש מצב שבמקרה הזה הם צודקים.

יש איסור תורה לשרוט את נגע הצרעת

אני מניח שהחזלים של הדור הנוכחי ישיגו צו הרחבה מהקב"ה לאיסור הזה, כלומר שהאיסור תקף לכל נסיון להשמיד ראיות לחרון אף השם, ורצונו להתעמר באיש על ידי הצפתו בצרעת. אגב, הצרעת של ימינו היא היא הצרעת המדוברת.

mister xy

New member
השמר בנגע הצרעת [דברים כד]

אכן, יש מצב שהם היו קופצים על המקרא הזה כדי לאסור גם את התרופות. לא הבנתי על סמך מה אתה קובע שהצרעת של היום היא הצרעת שמוזכרת בתורה? רק בגלל שהיא נקראת צרעת? הרי יש הרבה מילים בעברית המדוברת שאין שום קשר בינם ללשון הקודש המקורית. לדוגמא: המילה 'חשמל' מופיעה בספר יחזקאל בהקשר למשהו אחר לגמרי והמילה סין שבעבר נחשבה לְסִינַי נחשבת כיום ל-china ובנוסף, התאורים של נגע הצרעת כפי שמופיעים בתורה לא דומים לצרעת כיום. (כך לפי מה שראיתי בויקיפדיה)

מה לו לרופא בבית ירא אלהים

מה לי יום מה לי לילה מה אהבתי תורתך מעוז צור ישועתי מאמאמיה מלי לוי

עץ שתול

New member
אל דאגה, יש כאן פותח טפח

חוץ מזה אנחנו לא במירון

עץ שתול

New member
כל הקטע של נגעי בתים ובגדים

קצת רטיבות בקיר משאירה עובש בצבעי אדום וירקרק, וכך זה גם בבגדים. בימינו יש את התכשירים נגד עש, ואני מניח שזה היה יכול למנוע לחלוטין את אותם נגעים גם אם האדם חטא באלף לשה"ר.

יענקלה27

New member
לא הבנתי את שאלתך

אתה שואל אם היו מוחקים את הפרשה מהתורה. לא זה בדיוק מה שעשו? הרי אין תשובה ברורה לשאלה ההלכתית למה אין דיני נגעים נוהגים בזמן הזה. (ע` תפארת ישראל בשם רעק"א). מה קרה? הבינו פתאום שזו מחלה ולא טומאה ומצאו את הדרך להעביר את כל פרשת ומסכת נגעים למחלקת "דרוש וקבל שכר". מה קרה לפרשת סוטה באיזשהו שלב? לרציחות הסנהדרין?

קרחת וגבחת זה אותו דבר

דלא כמו ששנינו דקרחת זה בקדחת, וגבחת זה קדחת שערות

למעלה