נגע לי ללב..

white star

New member
נגע לי ללב..

מכתב אישי בגוגיי של נער שהגיע לקבוצת נוער והושפל בה. מעניין שגם רוב התגובות למכתב היו או לתקוף את הנער או את האגודה על קבוצות הנוער.

גלעד יא

New member
עצוב מאוד שדבר כזה קורה.

אני קראתי את המכתב, ובין אם הילד (שהיום הוא כבר גבר) צודק או לא, עם תחושות אי אפשר להתווכח. אנחנו לא באמת יודעים מה הלך שם, ואני באופן אישי לא מכיר את האגודה וחבריה אז או היום, אבל אני מקווה שלא יצאו משם אנשים נוספים בתחושה כזאת רעה. לא לשם כך היא הוקמה.

SimsY

New member
אני גם חושב ככה

איזה דבר מחריד.... אבל יכול להיות שעד היום העניינים שם זזו לכיוון חיובי ...

גלעד יא

New member
עוד פעם שינית ניק?!?

מה לגבי מחר?

neshamma

New member
קראתי ולא הופתעתי........ כאבתי.

כמה שאני מכיר יותר אנשים ככה אני רואה שלכל אחד מאיתנו יש איזו שהיא צלקת מהאגודה. היה פשוט יותר להתמודד עם תהליך ההתבגרות וקבלה עצמית אם היה לנו איזה שהוא ספר הדרכה לחיים טובים (..... טוב נו, אני אתפשר על חוברת) אבל כחלק מהמציאות אנחנו עוברים תהליך ארוך יותר של זהות מינית, דבר שמגיע כמובן מאליו לאחרים. הדבר שהכי גורם לנו להרגיש שלמים עם עצמנו זה לדבר ולהכיר אנשים מהאגודה, כמה שזה כואב שגם שם אנחנו מקבלים יחס של ´´אוי כמה שאתה שונה מאיתנו´´ אני לא מדבר על הומואים מין השורה (כל אחד זכאי לפעול כראות עיניו) , אלא ממש אנשים ידועי שם, שנושאים סמל יצוגי כזה או אחר אני חושב שהאגודה מאבדת את המטרה הראשונית שלישמה היא הוקמה, לשמש בית חם לאנשים מתלבטים, אוזן קשבת להומואים, לסביות טרנס ובי עם בעיות חברתיות ושאר בעיות שנובעות מנטיה מינית. לפי דעתי אדם עם זהות מינית, ללא קשר לגיל שלו, מצייר את האגודה כהדבר הכי נכון לגשת אליו, ואת המיצגים שלה, כאנשים הכי שלמים עם עצמם. כמה שיש לו חוסר ביטחון שנובע מהסביבה הקרובה שלו ומהמישפחה שלו, הוא מוצא בתוכו ביטחון לדבר עם אנשים מהאגודה, ואת זה אסור לקחת כמובן מאליו. מקווה שהאנשים הנכונים יקראו את המייל הזה פרקתי פה כמה רגשות שהצטברו לי משיחות נפש עם חברים יקרים שלי וממני שלכם ´´נשמה´´

guy1974

New member
חבל...

אני אישית ממש לא יודע הרבה על האגודה (פרט לקיומה) אך באמת נוגע ללב וכואב לדעת שאנשים נפגעים ונשארים עם "צלקות" לאחר שהיו שם. אני בטוח שאנשי האגודה וחברים נוספים באגודה לא יסכימו ואפילו ישללו בחריפות את דעתו אבל כל זמן שאתה לא נמצא בסיטואציה הזו קשה להבין אותה. "נשמה", רעיון של להוציא חוברת/ספר זה נחמד, אבל אני חושב שרובנו בשלב ההתלבטות והפחדים לא יהיה לנו מספיק אומץ לגשת ולקנות חוברת שקשורה לנושא בחנות כלשהי. כאן לפי דעתי נכנס תפקידו של הפורום - מקום בו כל אחד יכול לפרסם/לשאול/להתייעץ בכל נושא - יש המון פורומים והמון דעות - אני אישית חושב שיש כאן אנשים נפלאים שאפשר ללמוד מהם ולהתייעץ בכיף.

neshamma

New member
אתה צודק....

הפורום פה הוא מקום מעולה לדברים האלו, ובאמת אפשר לפגוש פה אנשים טובים. מה אני אגיד לכם.... כתבתי, פגשתי והכרתי אנשים שנהפכו לחברים טובים אני רוצה לאמר שיש אנשים שהם באמת אחלה, ולא כולם ביקורתיים ורדודים לגבי החוברת, יקירי, זה היה בציניות
, אבל בכיף אולי נאחד כוחות ונוציא כמה כרכים ורודים.... לאותם אנשים שנפגעים ולא חשוב ממי, גיא צודק, תרגישו חופשי לרשום הכל, כל מה שעובר לכם בראש וכל מה שאתם מרגישים בלב. תשארו חזקים - הכח נמצא בכם
ממני ´´נשמה´´

לירונר

New member
הפורום באמת נפתח למטרות אלה...

וביננו - אני מאז ומתמיד שנאתי את האגודה, משהו חזק מרחיק אותי משם... בגלל זה הגעתי לפורום, ופה הוצאתי את כל מה שעבר עלי, ואני חייב לציין שפה עזרו לי הכי הכי הרבה

Guy K

New member
גם אני לא הופתעתי ... אבל (!)

כמו בכל ארגון גדול (והאמת היא שגם ארגון קטן), הוא מתחיל בכוונות טובות, ובד"כ גם מתבצע בדרך חיובית ברובה, אבל ככל שחבריו עולים בסולם הדרגות הארגוני הם מאבדים חלק מהטאץ´. אני מניח שחלק מהרגישות ל חלק מהעומדים בראש הארגונים הללו נעלמת לטובת תפקידים אחרים - כמו יח"צנות, איסוף תרומות, ושאר ענייני מנהלה למיניהם. וכמובן שכמו בכל מקום אחר אני מניח שגם באגודה, כמו בכל ארגון אחר, דברים לפעמים נופלים בין הכסאות, חלק מהמתנדבים לא מספיק טובים, חלק מהפעולות לא נכונות או אפילו רעות - ככה זה. אני כן חושב לעומת זאת, שטוב שיש לנו את הארגון הזה ושאר ארגוני הגאווה למיניהם, כי גם אם אלף אנשים נפגעו מהארגון - מספר האנשים שהרוויחו ממנו גדול פי כמה. (אגב הצצתי בפורום וראיתי שאני לא מכיר את רוב הכותבים בו..... אז נעים מאוד, אני גיא, אתם תראו אותי כאן מדי פעם
)

campari

New member
המכתב הזה קצת יצא מפרופורציות, לא?

כלומר, אנחנו לא מכירים את הנפשות הפועלות, ולא היינו שם. אולי הכותב הוא באמת מהמוזרים האלה שלא משתלבים בחברה. ככה זה, וכולנו יכולים להזכר במקומות שלא שילבנו מישהו דחוי כי הוא דחה גם אותנו. הומואים הם גם בני אדם ויש להם דינמיקה חברתית כמו לבני אדם אחרים. תמיד יש מקובלים יותר ומקובלים פחות, וזה לא הולך להשתנות בקרוב. הכותב הרי מודה בעצמו שיש לו בעיות. שיטפל בהן, ויהיה לו קל בחיים(וכמובן קטונתי מלשפוט אותו. מה לעשות שנולדתי מקובל/חתיך/חיוך של מיליון דולר/זין גדול
). ההתרשמות שלי מהמכתב ובעיקר מהתגובות אליו היא שמישהו (או מישהם) מנסים לסגור חשבון עם האגודה וארגון הנוער, ותופסים טרמפ על הילד המסכן הזה (שאני לא מטיל ספק לרגע באמיתות המכתב שלו). כמו כן התגובות מכילות גם הרבה זבל כמו זה המתקרא
"ניב31", שהוא חולה נפש שאני זוכר עוד כ"ניב28" מהפורומים של IOL (במאה שעברה). הבעיה היא שאנשים מתייחסים אליו ומגיבים להודעות שלו בלי להבין שהוא מנצל את הבמה הזאת להרעיל את האווירה. בקיצור, לא היה מזיק אם הנהלת האתר (GOGAY) היתה מפעילה קצת יותר פיקוח על אופי ותוכן התגובות, במקום לעמוד מהצד ולהתפעל מהמהומה שנוצרה שם. אין ספק שהתנהלות המאורע מעידה הרבה גם על האכסניה (GOGAY), ולא לטובה.

Guy K

New member
ואחרי שניסיתי לקרוא את כל התגובות

האם קבוצת תמיכה היא גם קבוצה חברתית? ז"א, האם כשנער במצוקה מגיע לאגודה הוא צריך להשלח למקום כמו קבוצת נוער שבו יש סיכוי שהוא לא יהיה פופולרי (כי זו גם קבוצה חברתית בסה"כ) ואם זה ככה אז איך זה עובד בפורומים? האם אנחנו תריכים להיות נחמדים לכל מי שמגיע לפורום כי הוא הומו או שיש לנו את הזכות לדחות אותו?

neshamma

New member
ווואאאוווווו......

איזו שאלה פתחת נושא לדיון שחבל לך על הזמן. יש לי המון מה לאמר ואשתדל להיות קצר גיא, זה מאוד מורכב, אני לא בעד לאמר משהו שאתה לא מאמין בו, רק כדי לרכך לאדם מולך (או בפורום) את המכה. אני חושב שכשקורה לך משהו בחיים, אם הוא טוב יותר או טוב פחות, הוא בא במטרה מסוימת, ואנחנו צריכים למצא בתוכנו את התשובות או את הסיבות לדברים האלו בסופו של דבר אנחנו מתחזקים ומעבירים את הכוח הזה, אם זה בשיחה או במעשים, לאדם אחר שצריך אותו.... ממש כמו שקרה לנו. אני לא יודע מה קרה לאותו אדם באגודה, אבל האינסטינקט הראשון הוא לחבק אדם עם בעיה, גם אם אנחנו חושבים שמבחינה הגיונית הוא פעל לא נכון. לחבק אותו כי הוא מרגיש לא טוב כרגע - פשוט להיות בשבילו !! אח´´כ אפשר תמיד לשבת לדבר על מה שקרה וכן.... אפילו לשפוט ובכלל גיא, להיות נחמד רק בגלל שהוא הומו - למה? אם הוא נחמד, אני אשמח להיות חבר שלו אם הוא הומו.... שימצוץ
כמו כולנו...... ´´נשמה´´

Guy K

New member
כן אבל

מה הטעם בקבוצת תמיכה אם היא לא תומכת? אז אם זה ככה אז אפשר לקרוא לה "קבוצת מפגש לבני נוער שמחפשים זיונים ו/או חבר´ה אבל רק מגניבים". לא?

neshamma

New member
למה?

קבוצת תמיכה, זה אנשים במצב שלך עם מגוון בעיות, שמתחזקים אחד מהשני. כל אחד חשוב לעוצמה הכללית. בקבוצה כזאת אתה מקבל יותר כוח כשכולם יחד, מאשר היית מדבר עם כל אחד בנפרד. ובכלל, תמיכה זה להיות בשבילך, וזה לאו דווקא לאמר ´´איזה חמוד אתה, אתה היית בסדר,´´ אלא גם לתמוך ולדעת איך להעביר ביקורת. כשכתבת ´´קבוצת תמיכה´´ התכוונת לאגודה? אם כן, אז האגודה משתדלת להיות כזאת למרות שלא תמיד זה מצליח לה. וזה המקום לאמר תודה (...בכנות) על הדברים האחרים היא יוזמת !!

marik

New member
ובעצם הכוונה היא

לביקורת בונה!!! תמיד אפשר ומותר ואפילו צריך להעביר ביקורת בונה כשמשהו לא בסדר. אם זה בן אדם מסריח שלא התקלח ואני מעיר לו בצורה בונה (ושימו לב שאני לא מכוון את מה שאני אומר כאן לקהילה מסויימת. כולם בני אדם). גם במקרה הזה.... יתכן והוא באמת צודק, ויתכן שלא. להיכנס מתחת לשולחן במסיבה ולבכות... זה נשמע לי חולני... ובואו נודה ונבין, שבקבוצה ולא משנה אם היא של נוער או לא, הנפשות הפועלות אינם אנשי מקצוע, והם מגיבים להתרחשויות סביבם. כשהם רואים את המקרה הזה של הבכי מתחת לשולחן, ברור ומן הסתם שיגיבו כך. מי שכן היה צריך לפעול, זה מדריך הקבוצה. אותי מעניין איפה הוא נעלם ומה הוא עשה כשכולם התנהגו בצורה הזאת, או לחילופין, כשהוא ראה, ידע ושמע על התנהגותו של הנער. איפה ההתערבות שלו בנושא??? המדריך שלי, אם משהו לא בסדר עם מישהו בקבוצה - ישר לוקח ומדבר איתו בסוף הפעילות או אפילו בטלפון ומוודא שהכל בסדר.

neshamma

New member
אני מבין את מה שאתה אומר אבל.....

אני לא מסכים איתך, האגודה צריכה לדעת להכשיר חוג קטן של אנשים שידעו להמודד עם בעיות של אנשים מה שכן אתה צודק שחלק מתשומת הלב עוברת ליחצנות, איסוף תרומות ופעולות מינהלה אחרות, ובלעדי תשומת הלב הזאת לא היינו עוברים דרך ארוכה כל כך, בתור קהילה. יחד עם זה, מה הטעם לקדם קהילה וליצור סטטוס חברתי מסויים, אם הבית שמיצג אותה לא נותן מענה לאותם אנשים שצריכים אותה יותר מאחרים ברגעים הקשים שלהם. ובלי שום קשר, נעים מאוד להכיר גם אותך
´´נשמה´´

שמעו

ארגון הנוער הגאה מפעיל 2 סוגי קבוצות. שיחה וחברתית. חברתית היא סוג הקבוצה של הקבוצות בתל אביב, קבוצה פתוחה שלפעמים נוצר בה גוש כזה של אנשים זהים... שיחה, קבוצה סגורה של עד 15 איש בערך...קבוצה שבעיקר נותנת תמיכה לחבריה. לא לכולם מתאימה קבוצה חברתית...ובתל אביב תפתח ככל הנראה בקרוב קבוצת שיחה. בכל מקרה, כל אדם והתחושות שלו, אין לקחת את המקרה הזה ולהשליך אותו על כלל קבוצות הנוער של ארגון הנוער הגאה וגם לא על כלל הקבוצות החברתיות או הקבוצות בתל אביב. קרו מקרים של חוסר תקשורת בין אנשים, לא תמיד אדם מתאים למקום מסוים ואדם רגיש מאוד עלול להפגש מכל כך הרבה דברים(מנסיון). מהכרות עם אותו בחור אני באמת חושב שהוא נורא נורא נורא רגיש, וחבל לי ועצוב לי שהוא נפגע שם...אבל אני באמת לא חושב שההמלצה לאנשים שלא ללכת לקבוצות היא נכונה, בדיוק ההפך זה הנכון, כי מה שמתאים לי לא בהכרח מתאים לך וההיפך...ומהנסיון שלי, שלי לא תמיד קל להסתדר בקבוצות חדשות, הקבוצה בתל אביב היא חמה ומקבלת. אני מקווה מאוד שאור ימשיך לגדול נפשית ושיפתח לעצמו חוסן נפשי. כידיד של אור אני רק מאחל לו טוב...

Guy K

New member
ואם מדברים כבר על

בני נוער וגוגיי... שימו לב ליומנאישי הזה ושימו לב עוד יותר לדוד ממעבר לקשת שמפגין את האנשויות שלו שוב ושוב ושוב ושוב ושוב. הוא צריך לקבל פרס, האיש הזה.

marik

New member
דוד אדם נפלא

ואני יכול להעיד על כך! תרומתו לקהילה ולבני הנוער בפרט ממש מדהימה כל פעם מחדש! אם זה פתיחת האתר שלו, הפעלת עשרות מתנדבים לייעוץ, הדרכת קבוצות, נסיעה לת"א כל שבוע (הוא גר בצפון) בשביל המלאכים שלו. הוא משקיע באירועים... הוא באמת מלאך!! אני ממש שמח שאני מכיר אותו. כשיצאתי מהארון הוא האדם הראשון שהתקשרתי אליו. זה היה בשתיים בלילה - והוא ענה לי ודיבר איתי והכווין אותי למי שצריך וייעץ לי מה לעשות הלאה. הוא דאג והתקשר אחר כך לברר מה קורה... נשמה... חולה עליו! מואהההה דוידוש....

למעלה