נגן vlc - בעיות עם הקול

shmulik88

Member
נגן vlc - בעיות עם הקול

יש לי נגן vlc גירסה אחרונה.
יש לי במחשב קבצים מסוג avi שהם קבצים בפורמט miniDV.
נגן ה-vlc מנגן אותם אבל יש רעשים בקול.
נגן המדיה פלייר של מיקרוסופט גרסה 10 יש גם בעייה בקול בצורה של קיטועים בדיבור.

איך אני יכול לפתור את הבעיייה בעיקר עם ה-vlc?

האם יש נגן מיוחד לקבצים בפורמט miniDV?

גיליום

New member
אולי תנסה להמיר לפורמט אחר, "קל" יותר לנגן

סקרתי את הפרטים הטכניים של הקובץ ששלחת ועושה רושם שהפרמטרים של הסרטון AVI שיש לך הם די "כבדים", בעיקר הפרמטר BitRate (קצב הנתונים) שהוא גבוה בהרבה מהממוצע בסרטים נפוצים. אולי זה קשור למקור של הסרטון (מיני DV).
מכיוון שכך, ייתכן שהנגן מתקשה לנגן את הסרטון כמו שצריך, בגלל הפרמטרים "הכבדים". כמו-כן ייתכן שהמחשב איתו אתה עובד, הוא ישן או עמוס למדי ולא מצליח לעמוד במשימה של ניגון הסרט כמו שצריך (נסה לנגן את אותו קובץ, גם במחשב חזק/חדש/פחות עמוס. אם הבעיה נעלמת, תבין מכך שהבעיה היא רק במחשב שלך..)

פתרון אפשרי (בהנחה שהבעיה היא אכן מה שתואר לעיל)
תמיר את הסרטון לסרטון אחר, עם פרמטרים "קלים" יותר. למשל, תקטין את הרזולוציה של הוידאו. תקטין את הביטרייט של הוידאו, תקטין את הביטרייט של האודיו. אולי תנסה גם לקודד עם קודקים שונים, יותר נפוצים (למשל XviD לוידאו ו-MP3 לאודיו). לאחר המרה כזו, אם הכל תקין במחשב שלך, אתה אמור לראות ולשמוע את הסרטון הזה, בדיוק כמו שאתה רואה ושומע כל סרטון אחר, שמתנגן ללא בעיות.

בברכה,
גיליום

shmulik88

Member
תשובה...

המטרה שלי לשמור על איכות מקסימלית בעיקר של וידאו, זאת הסיבה שהשארתי את הקובץ בדיוק כמו שהמצלמה שלי העבירה למחשב.
לאיזה פורמט כדאי לי להמיר כדי לשמור על איכות מקסימלית בעיקר של וידאו?

גיליום

New member
לא ניתן לבצע המרה כזו ולשמור על איכות מקס'

הבעיה עם הקובץ כרגע (כנראה) היא שהפרמטרים שלו "כבדים" מדי עבור תוכנת הנגן/המחשב.
אין טעם לבצע המרה ולשמור על איכות מקסימלית כי בכך בעצם משאירים את הפרמטרים "כבדים".. מה שאפשר לעשות זה להמיר לקודק איכותי, עם פרמטרים "קלים" יותר ואז יתקבל וידאו שהוא באיכות מעט פחות טובה מהמקסימלית, אך עדיין איכות טובה מאד. אגב, כשאני אומר "איכות", הכוונה היא למידת הנאמנות למקור של הקובץ המומר. כלומר, אם יש לך וידאו מקורי באיכות ויזואלית גרועה, אין שום דבר שיכול להפוך את הוידאו לאיכות טובה, מלבד לצלם אותו מחדש (אפשר להפעיל כמובן פילטרים לשיפור הויזואליות, אך הנאמנות למקור פוחתת עקב כך..)

העיצה שלי היא להמיר (לקודד את הסרט מחדש) לוידאו עם קודק XviD בביטרייט 1600Kbps ועם אודיו עם קודק MP3, בביטרייט 160Kpbs. זה אמור לתת לך סרט באיכות טובה שיהיה קל יותר לנגן הסרטים לנגן אותו. אגב, אם אתה מוכן להתפשר מעט בנושא הרזולוציה של הסרט, הייתי מקטין אותה גם במעט, למשל לרזולוציה 600X480.
אני ממליץ לעשות ניסיון קצר של 5 דקות כדי לוודא שזה אכן פותר את הבעיה, כי חבל לבזבז זמן על קידוד ארוך, אם התוצאה תהיה זהה (כלומר, עדיין תהיה בעיה בניגון הסרט).

אגב, אני אישית מבצע בדיוק את אותו הדבר כבר הרבה שנים. אני מצלם באיכות גבוהה במצלמת וידאו דיגיטלית. מעביר למחשב ואז מקודד ל-XVID ושומר את הוידאו בפורמט הזה. אני מבצע זאת בעיקר כדי לחסוך בשטח האחסון, מבלי לאבד יותר מדי מהאיכות.

בברכה,
גיליום

shmulik88

Member
תודה ועוד שאלה....

מזמן היתה לי בעייה זהה עם קבצי ה-miniDV/
השתמשתי בתוכנת dvdflick הממירה כל וידאו לפורמט dvd וגם שם אחרי ההמרה היתה בעיית קול.
השתמשתי בתוכנה קטנה שאני לא זוכר את שמה והיא עשתה פעולה קצרה מאוד על הקובץ הענק 14 גיגה(על האודיו בלבד). וכך נפתרה הבעייה אז.

ולכן יש לי שאלה קשה....

האם יש לך רעיון איזה פעולה עשתה התוכנה או שם של תוכנה כזאת ???

למעלה