לא ניתן לבצע המרה כזו ולשמור על איכות מקס'
הבעיה עם הקובץ כרגע (כנראה) היא שהפרמטרים שלו "כבדים" מדי עבור תוכנת הנגן/המחשב.
אין טעם לבצע המרה ולשמור על איכות מקסימלית כי בכך בעצם משאירים את הפרמטרים "כבדים".. מה שאפשר לעשות זה להמיר לקודק איכותי, עם פרמטרים "קלים" יותר ואז יתקבל וידאו שהוא באיכות מעט פחות טובה מהמקסימלית, אך עדיין איכות טובה מאד. אגב, כשאני אומר "איכות", הכוונה היא למידת הנאמנות למקור של הקובץ המומר. כלומר, אם יש לך וידאו מקורי באיכות ויזואלית גרועה, אין שום דבר שיכול להפוך את הוידאו לאיכות טובה, מלבד לצלם אותו מחדש (אפשר להפעיל כמובן פילטרים לשיפור הויזואליות, אך הנאמנות למקור פוחתת עקב כך..)
העיצה שלי היא להמיר (לקודד את הסרט מחדש) לוידאו עם קודק XviD בביטרייט 1600Kbps ועם אודיו עם קודק MP3, בביטרייט 160Kpbs. זה אמור לתת לך סרט באיכות טובה שיהיה קל יותר לנגן הסרטים לנגן אותו. אגב, אם אתה מוכן להתפשר מעט בנושא הרזולוציה של הסרט, הייתי מקטין אותה גם במעט, למשל לרזולוציה 600X480.
אני ממליץ לעשות ניסיון קצר של 5 דקות כדי לוודא שזה אכן פותר את הבעיה, כי חבל לבזבז זמן על קידוד ארוך, אם התוצאה תהיה זהה (כלומר, עדיין תהיה בעיה בניגון הסרט).
אגב, אני אישית מבצע בדיוק את אותו הדבר כבר הרבה שנים. אני מצלם באיכות גבוהה במצלמת וידאו דיגיטלית. מעביר למחשב ואז מקודד ל-XVID ושומר את הוידאו בפורמט הזה. אני מבצע זאת בעיקר כדי לחסוך בשטח האחסון, מבלי לאבד יותר מדי מהאיכות.
בברכה,
גיליום