מאמר לשבת: נגני סרטים, שמחפשים כתוביות
נשאלתי בעבר, מספר פעמים, האם יש נגנים שיודעים להוריד את הכתוביות בעצמם ואם לא, למה לא עושים כאלה?
ובכן, התשובה הקצרה היא "כן ולא"
ישנם נגנים שמתיימרים לאתר את הכתוביות בעצמם, אך מתוך הניסיון שלי, רק במיעוט הפעמים, הנגן אכן יצליח לאתר את הכתוביות הנכונות והמתאימות בדיוק, לסרט שבידכם.
נגנים לדוגמה, שעוזרים באיתור כתוביות מתאימות עבור הסרט בו אתם צופים באותו רגע:
* Media Player Classic - הנגן המוצלח והותיק, יודע גם לחפש כתוביות. פתחו בו את הסרט הרצוי ואז גשו לתפריט File ובחרו באפשרות Subtitles Database ואז בחרו באפשרות Search. ייפתח דפדפן האינטרנט שלכם, באתר חופשי של כתוביות ובתיבת החיפוש, כבר יהיה מוזן שם הכתוביות שיש לחפש.
* SMPlayer - בתפריט Subtitles, בחרו באפשרות ..Find Subtitles. ייפתח חלון ובו ניתן לחפש כתוביות. יש לבחור בשורה העליונה את הסרט הרצוי ואז ללחוץ על הכפתור Refresh בשורה התחתונה ולהמתין. אם בחלון מוצגת שורה עם כתוביות מתאימות, סמנו אותה ואז לחצו על הכפתור Download.
אם תנסו מעט את הנגנים לעיל, תגלו שבדרך-כלל זה לא מוצלח במיוחד. אני בכל אופן לא התרשמתי מהמנגנון הזה. לדעתי החסרונות העיקריים הם שהנגנים מחפשים רק באתר כתוביות אחד (Opensubtitles), שהשמות הם לא אחידים או כפופים לסטנדרט מסוים ולכן קשה לאתר כתובית מדויקת, ישנן גרסאות שחרור שונות עבור אותו סרט, ולכן שמות הכתוביות תלויות בקבוצה ששחררה את הסרט ולא רק בשם הסרט ועוד..
סיבה נוספת לכך שהנגנים מתקשים לאתר כתוביות בעצמם היא, שלאתרי הכתוביות אין אינטרס לאפשר לנגנים להוריד מהם כתוביות אוטומטית. הרבה מאתרי הכתוביות מתפרנסים מפרסומות שמשובצות באתר.אם הם יניחו לנגנים להוריד כתוביות באופן אוטומטי מהאתר שלהם, הגולשים לא יחשפו לפירסומות שמוצגות בו. לפיכך, האינטרנס הראשי שלהם, הוא למנוע מכלים אוטומטיים להוריד כתוביות מהאתרים.
לדעתי, אפשרות שהיתה יכולה לשפר את התכונה של הורדת כתוביות אוטומטית, היא לחפש כתוביות במספר אתרים ולא רק באחד. כמו כן, אולי כדאי לשלב פרסומות בתוכנה, בחלק שמוריד את הכתוביות אוטומטית. כך זה ייתן מוטיבציה, לבעלי האתרים לתמוך בפעולת נגני-הסרטים.
בכל אופן, נכון לעכשיו, עושה רושם שעדיין אין תחליף לחיפוש כתוביות ידני, בשיטה המסורתית..
הערה: אם למישהו יש ניסיון טוב, עם נגן שיודע לאתר כתוביות בעצמו, אני בטוח שגולשי הפורום יודו לו, אם יבחר לשתף את כולם. ניתו לשרשר שמות של נגנים, אל ההודעה הזו.
בברכה,
גיליום