אבא שלי מעוניין לקנות נגן MP3, (אין לו מיגבלה תקציבית. משהו כמו עד 1500 שח נראה לו סביר). הדרישות שלו הם: איכות קול מעולה (הוא שומע הרבה מוזיקה קלאסית), רדיו FM (מה שכנראה מוריד את הIPOD) ותפריט ידידותי למשתמש. נשמח לקבל הצעות... תודה...
דבר ראשון איכות כול מעולה תלויה באיכות הקבצים. התפריט הכי ידידותי הוא של הן מיקרו(אחרי הIPOD) ויש לו רדיו ויש לו את האיכות הכי טובה בנגני המיקרו. אבל הוא לא מיועד לספורט בכלל. ואין לו מסך צבעוני. האפשרות השנייה היא הH10 (שיסבירו עליו בעלי הH10) . חשוב לציין שאם הדרישות הם איכות קול מעולה אולי כדי לו לקנות נגן בסביבות ה1200 ולהשקיע עוד 300 באוזניות או אפילו יותר.
כעיקרון זה נושא יותר גמיש, אבל נראה לי שהוא מעדיף לפחות 1G ודרך אגב, אתם יודעים למה בIPOD לא עושים רדיו? זה קשור לתפיסה עקרונית של החברה? או שבארה"ב פשוט לא כ"כ שומעים רדיו? מעניין....
מוסיקה קלאסית הרבה יותר רגישה לקיווץ וסביר להניח שהוא ירצה להשתמש באיכות קול גבוהה מאוד (מאנשים סביבי שאוהבים מוסיקה קלאסית אפילו 320KBS לא מספק אותם ויש מצב שהוא ירצה לשמוע באיכות LOSSLESS מסויימת - אז הקבצים גדולים מאוד.) הייתי ממליץ על 20G לפחות. (אם הוא מעוניין במספר אלבומים בנגן) לפחות תשמיע לו מטוסיקה קלאסית בדיסקים מול קיווצים שונים במחשב שיבחן איזה קיווץ עדיין מתקבל על דעתו.