נגן חינמי מומלץ - SMPlayer

גיליום

New member
נגן חינמי מומלץ - SMPlayer

אם אתם מחפשים נגן סרטים ומוסיקה חינמי ומשוכלל, כדאי לכם לבדוק את SMPlayer.
נגן הסרטים הזה תומך בכל הפורמטים והקודקים הנפוצים.
תומך בהצגת כתוביות, ברוב הפורמטים הנפוצים.
יש בנגן הגדרות רבות. לוידאו, אודיו, כתוביות ועוד, כך שהוא מאפשר גמישות גדולה בהתאמת הנגן לצרכיכם.
ניתן ליצור "רשימות ניגון" ולנגן ברצף קבצי מדיה רבים.

ניסיתי להוסיף את הנגן הזה לרשימת "התוכנות המומלצות לעוסקים בסרטים וכתוביות", אך בגלל קשיים טכניים, זה לא הצליח. בהמשך אני אוסיף אותו, כך שמי שירצה בעתיד לנסות אותו, מוזמן לבקר במאמר עם רשימת התוכנות.

בברכה,
גיליום

גיליום

New member
למה "עדיף ללכת על המקור"?

הנגן SMPlayer הוא נגן "קוד פתוח" (Open source), כלומר קוד התוכנית שלו גלוי לעיני-כל. מי שמעוניין לבחון כיצד עובד הנגן "מבפנים" יכול לעשות זאת בקלות (נדרש ידע בתכנות כמובן), אפשר לשפר, לתקן באגים, לשנות..
הנגן MPC) Media Player Classic), אינו קשור לנגן הזה ואינו "המקור". הוא נגן טוב בפני עצמו (אני משתמש בו הרבה, בעיקר לבדיקות מהירות של קבצי מדיה שונים), אם כי מניסיוני, יש לו פחות אפשריות מאשר יש ל-SMPlayer.

ואגב, סתם כהערת ביניים - "ללכת על המקור" הוא סלוגן שנכון בהרבה מצבים, אבל לא תמיד בתוכנות GPL (תוכנות "קוד פתוח). דווקא בתוכנות שניתנות לשיפור ופיתוח על-ידי כל אחד, אפשר לקבל תוכנות טובות יותר, שמבוססות על עבודה "התחלתית", שנעשתה על-ידי אנשים מסוימים ונמשכה על-ידי אחרים. דוגמה לכך היא למשל התוכנה VirtualDub שגם היא מופצת ברשיון GPL והודות לכך, נוצרו גרסאות שלה כגון VirtualDubMod ו-VirtualDub MPEG שבזמנו נתנו פתרונות "משלימים" לפורמטים שהתוכנה המקורית לא תמכה בהם (כיום, אברי לי, מפתח התוכנה, הוסיף פחות או יותר את כל התכונות אל תוך הגרסה המקורית של התוכנה שלו וכן יש את התוספים - Plugins שמאפשרים להרחיב יותר את יכולות התוכנה).

בברכה,
גיליום

gady18

New member
הנגן זה גרסה של נגן לינוקס שנקרא MPLAYER

מעין מעטפת , יש נגנים יותר טובים , כמו KMPLAYER החדש שתומך ב 3D

גיליום

New member
הנגן הוא "קוד פתוח" ויש לו גרסאות לכל המ"ה..

MPLAYER הוא נגן "קוד פתוח" (Open source) ויש לו גרסאות בכל מערכות ההפעלה העיקריות (ווינדוז, לינוק ומאק).
MPlayer במקור, הוא נגן שפועל בפורמט של "שורת פקודה" (Command line), או מה שמכונה בפי רבים "חלון דוס". מכיוון שכך, נוצרו לו ממשקים גראפיים ("מעטפות" או GUI או Front-end או איך שבא לכם לקרוא לזה), כדי שיהיה קל יותר למשתמשים רגילים להשתמש בו. הנגן החינמי SMPlayer הוא סוג של ממשק גראפי כזה.

אני חושב שדי כיסינו את הרקע של הנגן הזה

לפרטים נוספים, אפשר לפנות לאתר של הנגן המקורי.

בשורה התחתונה, הנגן הזה די משוכלל, נוח למשתמש, תומך ברוב הפורמטים הנפוצים בשוק ותומך היטב בכתוביות.
אם יש מישהו שמחפש נגן עם תמיכה בכתוביות ואין לו עדיין העדפה ספציפית, הוא מוזמן לנסות את הנגן הזה.
גם אנשים שעדיין משתמשים בנגנים כמו BSplayer, MVPlayer, GOM player ודומיהם, מוזמנים לנסות את הנגן הזה. לדעתי הוא טוב מרוב הנגנים האחרים, הוא מעודכן מבחינת תמיכה בפורמטים, חינמי, אינו מכיל וירוסים או תוכנות-ריגול למינהן..

נגן הוא בסופו של דבר עניין של טעם אישי, אבל טוב להכיר את כל האפשרויות.

שבת שלום לכולם

gady18

New member
הנגן קומפל ב GC שזה סוג של C ללינוקס

כל תוכנת לינוקס ניתנת להרצה ב וינדוס עי הוספת סוג של רנטים ןקימפול מחדש , הבעיה שתוכנות מסוג זה מוגבלות כדי לתת תאימות מקסימלית
ועדיף משהו שנכתב לוינדוס

למעלה