נגמר!

E טי

New member
אני לא מתחמק.

פשוט מחכה שתסביר לי את ההודעה ההיא...

סלוניק

New member
מה כל כך קשה להבין?

ש"ס תמכה בהסכמי אוסלו במשך כל שנות ה-90, יישמה ודחפה אותם ואפילו קיבלה בשנת 1999 17 מנדטים בשיאה. לאיזו מילה אתה צריך תרגום?

E טי

New member
למילה "פעימות".

הסכמי אוסלו נחתמו ויושמו בזמן ממשלת רבין. לא ביבי ולא ברק, לא נתנו ולו M16 אחד לערבים.

E טי

New member
ההסכם הזה היה טוב מאוד

מבחינתה של ש"ס. אתה צריך להבין. ש"ס (הרב עובדיה) מסכימה למסירת שטחים תמורת שלום. הסיבה היחידה שהיא התנגדה לשרון ותתנגד לאולמרט היא שזה מסירת שטחים תמורת כלום.

סלוניק

New member
אז נסתרת טענת היסוד שלך

כאילו ש"ס התנגדה להסכמי אוסלו ולפעימות בשנות ה-90, או לחילופין זכתה לכישלון אלקטורלי בשל סיועה ביישום ההסכמים (הסכמי אוסלו לא "נחתמו ויושמו" בתקופת רבין, הסכמי אוסלו יושמו לכל אורך שנות ה-90 באמצעות הפעימות השונות מתוקף הגדרתן). עכשיו אתה טוען שהיא תתנגד להתנתקות כי פתאום זה נראה לה גרוע? דיינו. לפי ההיסטוריה המוכחת זו מפלגה שנקנית בכסף. לא סתם היא הופיעה בכל קואליציית שמאל מאז הקמתה.

E טי

New member
אתה חי בעולם שונה...

אצל הדתיים לא הכל מסתכם בכישלון/ניצחון... יש גם כלים אחרים להסקת מסקנות... ש"ס התנגדה לגירשו ולא משנה כמה כסף הציעו לה. כי זה פשוט אסור לפי ההלכה.

סלוניק

New member
LOL

וזה לא קשור לעובדה שהצליחו להקים קואליציה גם ללא סחיטה כספית?

konda

New member
הלכה ?

ולפי איזו הלכה בדיוק קבע הרב יוסף שמי שיצביע לקדימה מקומו בגיהינום ומי שיצביע ש"ס מקומו בגן עדן ? האם זהו משהו שחז"ל כתבו, האם הרמב"ם, האם בתלמוד כתוב דבר שכזה, או שמא אני טועה ובכלל כבר בתנ"ך אלוהים מצווה להצביע לש"ס, ופוסל את קדימה כאילו זה הוא חטא. ש"ס אינה מפלגה שהולכת לפי ההלכה, היא מפלגה שפועלת לפי אינטרסים אישיים ולפיכך כסף בהחלט קונה אותה, והוכחה לכך ניתן לראות כפי שאמר מנהל הפורום, לאורך כל שנות ה-90. אני מוכן להיות לנביא ולנבא, שכאשר ש"ס תקבל כמה קצבאות שחסרו להן, ההלכה תשתנה לחלוטין.

במבט ראשון

זה די מצחיק. במבט שני, מאוד חבל לי שאנשים בחרו להצביע למפלגה סקטוריאלית, שהמצע שלה כלול רובו ככולו במצעיהן של המפלגות הסוציאליסטית (העבודה, מרצ, חד"ש וכדו'), רק מתוך אסקפיזם והליכה אחרי איזה טרנד.

קטנים, חמודים

ועושה רושם שלא ממש זקוקים להגנה . מתוך ויקיפדיה - "המפלגה, אשר הוקמה לקראת הבחירות לכנסת השבע-עשרה, מורכבת מראשי ארגוני הגמלאים של חברת החשמל, לשכת המס, אגד, בנק לאומי, קרן הגמלאות המרכזית, בזק, אל על, תע"ש, מבטחים, רשויות מקומיות, משרד האוצר, מרכז השלטון המקומי, רפא"ל, הדסה, דלק, דואר ישראל, התעשייה האווירית, הסוכנות וארגון המורים" מישהו אמר ועדי עובדים מפלצתיים? אז הנה, עכשיו הם גם מפלצות פז"מ, בנוסף לכל.

סלוניק

New member
וזה מעלה תהיה.

לפי הסקר של ערוץ 1 - לקדימה 29 מנדטים, לעבודה 22 ולגימלאים 8. יש אפשרות (תיאורטית לפחות) שהגימלאים יחברו לעבודה לסיעה של 30 מנדטים ופרץ יהיה המועמד הלגיטימי להרכבת הממשלה.

Continuum

New member
לא מדוייק

הטרנד הזה הוא פחות תופעה חברתית מאשר האמונה שהגימלאים יעברו את אחוז החסימה, שמן הסתם הייתה יכולה להתפתח רק בשבוע האחרון של הבחירות.

iknow

New member
עכשיו, כשאתה רואה את תוצאות האמת

אתה לא נבהל מהמחיר (גם בתחום החברתי וגם בתחום הכלכלי) שהממשלה הבאה תצטרך לשלם? גם ש"ס (מחיר כלכלי וחברתי אדיר), גם יהדות התורה (כמו שס רק בקנה מידה מוקטן) גם הגימלאים (ויקיפדיה הפחידה גם אותי) וגם מפלגת העבודה (עמיר פרץ מפחיד את כולנו). במבט לאחור, במידה והיה לך הכוח, לא היית מעדיף להעביר מספר מנדטים מהגימלאים אל שינוי או אל חץ? אני, כרגע, פשוט בבהלה. אני ממש ממש מקווה שהמהלכים המדיניים של ישראל הם יהיו הטון המרכזי של הממשלה הבאה.

Continuum

New member
תבין

בעוד שאתה מנסה להילחם בכל זה ראש בראש, אני מנסה להוקיע מהשורש את הסיבות לבחירות שהעם הזה עושה - שנראות לי מאוד מפוקפקות, ככה שבפעם הבאה (אם תהיה כזאת) הוא יבחר נכון יותר. זו האג'נדה שלי.

למעלה