נגמר לי החלב ?????????????????

gandelf

New member
נגמר לי החלב ?????????????????

תוך כדי שאני כותבת את זה אני מנסה להירגע...המלאכית שלי בת 4 חודשים ואני מניקה אותה. מזה כמה ימים היא לא רגועה תוך כדי רוב ההנקות של היום, כל הזמן מתנתקת ומתחברת חזרה, בוכה קצת ויש לה המון "פלוצים" תוך כדי. כשאנחנו מסיימות לאכול לפעמים בערב היא בוכה נורא וגליכול עוזר לה לגמרי (למרות שלפי הבנתינו תקופת הגזים שלה עברה)ולפעמים היא רגועה ואין צורך בגליכול. החשוב הוא שהיא לא עושה רושם שהיא עוד רעבה. שאר ההתנהגות שלה רגילה פחות או יותר. בפעמים האחרונות שניסיתי לשאוב זה לא הלך טוב (חוץ מפעם אחת) בשניות הראשונות הכל נראה מבטיח, החלב יוצא מכל הצינוריות בזרם סבבא ואז נחלש בבת אחת. עכשיו ניסיתי שוב ויצא לי בקושי 40 מ"ל בשעה שהיא אמורה לאכול. חשבתי שאולי משהו לא בסדר עם המשאבה עד עכשיו כי לפעמים זה עבד ולפעמים לא וכל הזמן הזה היא לא ניראת רעבה אז ניסיתי להניק אותה במקום לשאוב. ושוב החוסר נוחות שלה התחיל אבל ברגע שנתנו לה בקבוק עם ה40 המסכנים ששאבתי היא אכלה את זה בבת אחת ברוגע ובשקט. אחכ החזרתי אותה לציצי ושוב בכי ובלגן. עוד אינפורמציה שאולי תעזור זה שיום לפני שכל זה התחיל היא נשארה בבית עם אבא שלה כל היום עם 4 בקבוקים ששאבתי בעבר ואכלה ברוגע אחרי כשבועיים שהיא לא קבלה בקבוק. ??????????? אני לא מבינה מה קורה בדיוק. האם אני לא מייצרת כבר מספיק ואם אכן היא לא אוכלת מספיק אז למה היא רגועה ומבסוטה עכשיו ולא עושה סימנים של רעבה? או שהיא "עצלנית" ומעדיפה את הקלות של לאכול מבקבוק ולא להתאמץ ולשאוב מהציצי את כל המנה שלה ??????? מה עושים?

It is only temporary

If you left her all day with her abba, and she drank 4 bottles of your milk, what happened to you? Did you pump while she was not with you? were you engorged ( gadush)? If you did not pump and you started feeling fuller and fuller, then your body got the message to stop producing milk. YOu can fix this by breastfeeding the baby as much as you can in the next few days, and your milk supply will return. If she is latched well, and feeds often, your milk supply will be fine. Do not panic!!​

gandelf

New member
trying very hard not ot panic...

I did not pump during that day, only once at around midnight and the milk came out looking a bit different - "greenish". I didn't feel to engorged during the day and I remember being surprised that I wasn't "leaking". When you say that I should breastfeed her as much as I can do you mean to try and get her to eat more often beacause I do not give her formula or anything else? she eats about every 3-4 hours and sleeps for about 8 hours during the night (lucky us...). She latches on very well but now she keeps latching on and detaching with uncomfortness while eating, except for the morning feeding. Can I "help" fix this by pumping myself inbetween feedings to stimulate milk production? The so called abba day was last monday (a week ago). Crying and screaming was so bad at one point that we found ourselves in the emergancy room... they found nothing wrong with her. I appreciate your help very much and hope that i gave you enough information. Tamar

justmom

New member
,תרגום: משתדלת מאוד לא להיכנס

לפאניקה. לא שאבתי באותו יום, רק פעם אחת בחצות בערך וכשהחלב יצא הוא נראה מעט שונה - "ירקרק." לא הרגשתי יותר מדי גודש במשך היום ואני זוכרת שהופתעתי שלא היו לי "דליפות., כשאת אומרת להיניק אותה כמה שאני יכולה האם את מתכוונת לנסות להאכיל אותה לעיתים קרובות יותר מפני שאיני נותנת לה תמ"ל או שום דבר אחר? היא אוכלת בערך כל 3-4 שעות וישנה בערך 8 שעות בלילה (יש לנו מזל). התפיסה שלה טובה מאוד אבל כעת היא תופסת וניתקת באי-נוחות במהלך האכילה, למעט הנקת הבוקר. האם אני יכולה "לעזור" לתקן את זה בשאיבה בין ההנקות כדי לגרות לייצור יותר חלב? " יום אבא" היה ביום שני לפני שבוע. הבכי והצרחות היו כל-כך איומים עד שבשלב מסוים מצאנו את עצמנו בחדר מיון... לא מצאו אצלה שום דבר. אני מעריכה מאוד את עזרתך ומקווה שנתתי לך די מידע. תמד

justmom

New member
תרגום: זה רק זמני

אם השארת אותה כל היום עם אבא, והיא שתתה 4 בקבוקים של החלב שלך, מה קרה לך האם שאבת כשהיא לא יהתה איתך? האם הרגשת גודש? אם לא שאת והתחלת להרגיש יותר ויותר מלאה, הגוף שלך קלט מסר להפסיק לייצר חלב. כדי לתקן את זה, היניקי את התינוקת הנקות רבות ככל הניתן בימים הקרובים, ואספקת החלב שלך תחזור. אם היא תופסת היטב את השד ויונקת לעיתים קרובות, אספקת החלב שלך תהיה בסדר גמור. אל תיכנסי לפאניקה!

gandelf

New member
בעיות בלהגדיל חזרה את כמויות החלב

ראשית אני רוצה להתנצל על הבילבול עם האנגלית, פשוט הסקתי שזה יותר נח לך... בכל מקרה מאז נתקלתי בכמה בעיות בלנסות להגדיל חזרה את התפוקה שלי של החלב: לפי הבנתי בכדי שזה יעבוד היא צריכה למצוץ בהתמדה כדי שהגוף יבין שעליו לייצר עוד חלב אבל הבעיה היא שבגלל שהיא מתעצבנת שלא יוצא לה כמו פעם (או כמו מהבקבוק) היא כל הזמן מתנתקת ובוכה וסה'כ יוצא שהיא לא מוצצת הרבה. הבעיה מחמירה ככל שנעשה יותר מאוחר ביום והשיא זה בהאכלה לפני השינה שהיא ממש מתעצבנת. האם יש דברים שאני יכולה לעשות לעזור לעצמי לייצר יותר? איך להיעזר במשאבה? אוכל מסויים אולי שמגביר ייצור ? כל דבר... אולי פשוט להתחיל להוסיף פורמולה לתזונה שלה למרות שנמנעתי מזה עד עכשיו ולא ממש בא לי להתחיל עם זה, אבל אולי היא מעדיפה כי אני מודה שקצת "נעלבתי" שהיא העדיפה לאכול מהבקבוק מאשר לאכול מכורבלת בתוך - mommy's bosom.......

gandelf

New member
עוד אינפורמציה

ככל שעובר הזמן אני עוד יותר מתבלבלת. הילדה ממש לא מתנהגת כמו תינוקת רעבה. היא ישנה לילות שלמים מבסוטה רוב היום מלבד כשהיא עייפה או שאני מנסה להאכיל אותה. שימי לב שאני לא כותבת כשהיא רעבה אלא כשאני מנסה להאכיל אותה כי היא לא עושה רושם של רעבה. אני מדביקה אותה לציצי בערך כל שעתיים (כשהיא ערה) בניסיון להגדיל את התפוקה מבלי שהיא מראה סימני רעב למיטב הבנתי. בהתחלה היא נצמדת בהתלהבות כאילו היא באמת הייתה רעבה מתחילה לאכול ומהר מאוד מתחילה הסגה של ההתנתקויות, ההתחברויות והבכי כאילו שאני מכריחה אותה לאכול ובאמת אחרי משהו כמו 15 דק' כאלו אני מפסיקה היא נרגעת ומהר מאוד מחייכת ויופי טופי לה.... אם עוד לא הבנת עד עכשיו מהאין סוף מילים שאני כותבת לך - אני מבולבלת שחבל על הזמן. יש לי ילדה שמאושרת כל היום מלבד כשאני מנסה להאכיל אותה??<<??? אני מזכירה לך שכבר היינו אצל הרופא ובמיון עשו לה צילומי בטן ואין סוף בדיקות והכל בסדר... דרך אגב עכשיו היא עם אבא שלה והיא בצחוקים היסטריים...האם אני מחפשת בעיות מתחת לבלטות? תודה מראש תמר - האמא המבולבלת

I think that a meeting with a

yoetset hanaka IBCLC is just what you need. Tell me where you live and I will refer you to someone who can calm you down and set things straight!!​

justmom

New member
תרגום: אני חושבת שמה שאת צריכה

זה פגישה עם יועצת הנקה מוסמכת. אמרי לי היכן את גרה ואני אפנה אותך למישהי שתוכל להרגיע אותך ולהסביר הכול!

למעלה