נגמר לי החלב?

מתמלמלת

New member
ועוד משהו קטן

תינוק בן תשעה חודשים הוא לא פראייר. אם הוא מנסה לינוק ומגלה שאין חלב הוא יעצור וירים קול צעקה. הוא לא ימשיך וימשיך אם לא יוצא לו מזה כלום

eירה1

New member
תודה רבה לכולן,

מצטערת על ההודעות הדרמטיות משהו.
הסיפור הוא כזה, לאחרונה, התינוק שלי החל לשנות את העדפותיו באוכל המוצק.
אם קודם היה אוכל ארוחת פירות בבוקר, עם מספר פרות טחונים+אבוקדו+ טחינה או שקדיה,
והיה אוכל מנה יפה. כיום, הוא מסרב לפירות הטחונים.

מצד אחד, נראה שהוא בשל לאוכל של גדולים מצד שני, הוא מאוד בררן ולבנתיים הצלחתי למצוא
רק מעט דברים שהוא מוכן לאכול. (חשוב לציין, אני מאלו שלא נכנסו למטבח עד לאחרונה, לא בשביל לבשל זאת אומרת).
כדי שהוא בכל זאת יקבל מספיק קלוריות ולא יהיה רעב, תגברתי את הארוחות בהנקה ואני לא בטוחה
שיש לי מספיק חלב או שהחלב משביע מספיק בשביל להחליף ארוחות מלאות של מוצקים.

eירה1

New member
נגמר לי החלב?

תינוק בן תשעה חודשים, יונק+מוצקים.
הלילה בהנקה שלפני שנת הלילה, ינק במשל כארבעים דקות!! (הנקה ממוצת אורכת
בד״כ כעשר דק׳). יונק עוד עוד וכשעוצר כנראה למנוחה וניסיתי להפסיק את ההנקה, הוא ממש
ביקש עוד.
תופעה זו קרתה רק בהנקה של לפני השינה, בלילה, בוקר ובמהלך היום, יונק כרגיל.
אני לא שואבת, אין לי משאבה כך שאין לי מושג מה מצב החלב.

האם זהו סימן לכך שנגמר לי החלב? איך יודעים אם נגמר החלב?

אז תני לו ארוחות של גדולים

לא כול התינוקות אוהבים את המרקם הטחון וזה בסדר גמור
יש תינוקות שמוותרים לחלוטין על הטחון ובכלל לא אוהבים מתוק
(טפו טפו טפו - מעולה יהיה להם את כל החיים למתוק)
תני לו מה שהוא אוהב ובגיל 9 חודשים וחצי אפשר באמת להתחיל לנסות כמעט
הכל
&nbsp

מתמלמלת

New member
אהה, אני מבינה

ושוב אני רוצה להגיד לך - תדעי שאת לא לבד. החששות שאת מתארת מאוד מאוד מוכרים לי. כי תינוקות באמת לרוב לא מתקדמים לאוכל מוצק בטיפוס הדרגתי, אלא בקפיצות ונסיגות לאחור ותקופות כאלה ותקופות כאלה... אז בטח שזה יכול לעורר דאגות.
אני רוצה דבר ראשון להמליץ לך בחום על הדף סרבנות מוצקים מ"באופן טבעי". בעיקר אני ממליצה לחפש את ההודעות של הכותבת בשם תמרוש_רוש - יש בהן אוצרות חכמה וידע שלא מצאתי באף ספר הורות. אפשר להחכים משם המון.

כתבת שאת עושה צעדים ראשונים בבישול, וזה הזכיר לי את הטקסט הנחמד הזה. אולי יהיה לך לעזר.

לגבי השאלה אם החלב משביע מספיק - אין ספק. אחוזי השומן בחלב עולים עם הגיל, ובמקביל גם הערך הקלורי שלו עולה. הגוף שלך "יודע" שהצרכים התזונתיים של העולל גדלים עם הגיל, ומתאים את עצמו.

לגבי השאלה אם החלב מספיק - אז שוב נראה לי שאם בזמן שיש לו אפשרות לינוק הוא יונק, ולא שומט את הפטמה ומיילל - כנראה שהוא מרוצה ממה שהוא מקבל שם. אבל לאור ההרחבה שלך אני רוצה להוסיף עוד משהו:
הדאגה שלך בעצם היא לא ספציפית על ההנקה, אלא על כל המכלול - האם הילד מוזן מספיק. כתבתי למעלה שקשה לבודד את ההנקה ולראות אם היא מספיקה או לא כשיש גם מוצקים ברקע, אבל אם את דואגת על כל המכלול, אז בהחלט אפשר להסתכל על כל המכלול.
האם הילד מתפתח, משחק, מתעניין בדברים?
האם הוא גדל? בגיל הזה כבר לא צריך לגדול במהירות מסחררת כמו בהתחלה, אבל כן צריך לראות שיש עלייה כלשהי במשקל ולא ירידה. אם הוא לא היה ניזון מספיק הוא היה יורד.
האם הוא גדל לאורך?
אם הוא גדל במשקל או באורך, חיוני ומשחק במשך חלק מהיום - לא נראה לי שיש מקום לדאגה.

eירה1

New member
שוב תודה על התגובה המקיפה

אני אציץ מאוחר יותר באתרים שהצעת.
אכן, הדאגה שלי היא לכל המכלול אבל, ההנקה תמיד היתה העוגן שלי. ופתאום הבטחון שלי התערער.
משום מה, המחשבה שאני אצטרך לתת לו תמ״ל ממש לא עושה לי טוב, אין לי מושג למה.
נכנסתי לכל נושא ההנקה בגישה של, מקסימום נצליח אבל, לא קרה כלום אם לא. אבל עם הזמן
ההנקה, העובדה שהתינוק שלי גדל כל כך יפה, מתפתח מאוד יפה, חיזקה את הבטחון האמהי שלי
וקשה לי לוותר עליה.

מבחינת החיוניות והתפקוד של התינוק, הוא בסדר גמור, הוא שוקל מעל הממוצע, מצב רוח טוב, משחק
ולא מראה סימני מצוקה. גם החיתולים מלאים כל טוב.
אבל, הבנתי שאחת הסיבות להתעוררות בלילה זה השלמת קלוריות, לתינוקות שלא אכלו מספיק במהלך
היום. ואכן, ביום שהרגשתי ממש שהוא לא אכל טוב, ורוב התזונה שלו היתה מההנקה, הוא ינק במשך
שעה שלמה לפני השינה. בנוסף, התעורר רעב כעבור שלוש שעות ושוב הנקה ארוכה.
הפעם היחידה שהוא התנהג כך, היתה אחרי שהוא היה בצום בגלל בדיקה כלשהיא שעבר. באותו היום
ייחסתי להנקה הארוכה סוג של נחמה לאחר יום לא פשוט שעבר, כשזה קרה שוב, התחלתי לחשוב בכיוון
של רעב.

בימים האחרונים אני עוקבת אחר האוכל שלו ואכן, אני רואה קשר ישיר בין האוכל לשינה. בימים בהם אכל טוב
יותר, ושעיקר התזונה שלו ממוצקים, הוא ישן טוב ואף הגדיל את הפער בין הארוחה שלפני השינה לארוחת הלילה.
בימים אחרים, הפער אפילו מצטמצם, והוא קם מוקדם יותר רעב.

מירי מי

New member
עוד משהו

את כותבת שהשבוע לא ישנת טוב.
זה לגמרי קשור.
כשאני לא ישנה יש לי פחות חלב. כשאני ישנה טוב - הוא חוזר.

קשר בין תזונה ביום והנקות בלילה...

כן. גם אני מוצאת קשר כזה.
אבל (עם כל הקושי לאמא) - זה בדיוק מראה כמה שהילד שלך בריא, והמנגנונים שלו בגוף תקינים.
כי זו הדרך שלו להשלים קלוריות...
מצד שני, צריך לזכור שמכל המזונות, חלב אם הוא מזון מאוד מאוד קל לעיכול, ולכן הוא לא ״יושב״ במערכת העיכול לאורך זמן. אז אם את מצליחה לתת לו ארוחה טובה בשעות הערב - יש סיכוי שזמן העיכול של המזון יהיה ארוך, והוא יפתח פערים בשינה.
אגב, לענייננו - זמן העיכול של תמ״ל הרבה יותר ארוך מזה של חלב אם (למרות שמבחינה קלורית והתאמה לתינוק חלב אם מתאים הרבה יותר). אז אם תעברי לתמ״ל - ממש לא תפתרי לו את הצורך בקלוריות, רק תעמיסי לו על מערכת העיכול. כך שזה ממש לא פיתרון.
אם נראה לך שהוא רוצה ״אוכל של גדולים״ - לכי על זה! יש המון דברים שאפשר להכין.
באופן אישי, אני מאוד אוהבת ספרי בישול, ואני מאוד אוהבת את הספר ״טעמים ראשונים״ - עושה המון סדר, ויש בו הרבה רעיונות.
בנוסף את יכולה לחפש באינטרנט רעיונות ל״אוכל אצבעות״. פשטידות נימוחות, לביבות ירקות (דווקא עדיף לא מטוגנות אלא בתנור). מזונות עתירי קלוריות כמו כריך עם אבוקדו, טחינה מלאה, שקדיה, קציצות מסוגים שונים.
אם הכיוון נראה לך - אשמח לחשוב איתך על עוד רעיונות...

eירה1

New member
היי, כבר הסתדרתי

מצאתי קבוצה בפייסבוק בשם ״המתכונייה״ ומשם, לקחתי כל מיני רעיונות.
עשינו המון נסיונות והיו דברים שהצליחו מיד ואחרים, שבפעם השנייה פתאום הוא כן הסכים
לאכול.
היום התפריט שלו בנוי בעיקר על מוצקים ומעט הנקה (2-3 ביום).
אז אנחנו מסודרים, עד למשבר הבא
. .

michal@gal

Active member
מנהל
כל עוד מניקים, החלב לא נגמר

יתכן וזה חד פעמי. אולי זה קושי בהירדמות ולא רעב?
&nbsp
&nbsp

eירה1

New member
איך ניתן לבדוק את זה ?

הלילה כפי שכתבתי ינק כארבעים דק׳, גם לאחריהן לא נראה רגוע והיה לו קשה להירדם.
הוא התעורר כעבור שלוש שעות, שעתיים לפני זמן ההנקה, בבכי היסטרי ושוב נראה ממש רעב, החלטתיי להניק ושוב
הנקה של 30 .
אני ממש מרגישה שיש בעיה, היה לי שבוע מאוד לא פשוט וממש לא ישנתי טוב כל השבוע, אולי זה קשור.
למי לפנות? אני רוצה כבר מחר בבוקר , לבדוק את מצב החלב בדחיפות.

למעלה