נגמר החלב?

פנדה1234

New member
נגמר החלב?

התינוק בן חצי שנה וקצת. יונק מלא ואוכל ירקות כמעט כל יום (מאד אוהב). ביומיים האחרונים אני מרגישה שהחלב פשוט נגמר. החזה מרגיש ריק יותר מהרגיל. ההנקות קצרות מאד (פחות מדקה). שחרור החלב מאד איטי (לוקח כדקה שלמה עד שהחלב מתחיל להשתחרר). ניסיתי לסחוט בערך שעה אחרי הנקה ולא יצא כלום, פשוט כלום (ברמה של כמה טיפות - בד"כ יש שפריצים). הלילה הוא התעורר כל שעה עד שעה וחצי מה שלא קרה עד עכשיו. אין לי מושג מה קורה ולמה, שום דבר לא השתנה. היום אני מנסה לשתות המון ולנוח , עד עכשיו לא עזר. מצד שני הוא די רגוע ועושה פיפי וקקי יחסית כרגיל.
אני מאד לחוצה שאני מרעיבה את התינוק. השאלה מה לעשות בטווח הקצר והיותר ארוך? האם כדאי לשלב בקבוק תמל לפחות אחד לפני השינה או בלילה? האם לנסות חילבה? לשאוב ? הבעיה שבנוסף להנקות לא יוצא ממש ממש כלום. המוזר שעד לפני כמה ימים הכל היה בסדר ואפילו חשבתי שיש עודף חלב.

אודה לכל עזרה

michal@gal

Active member
מנהל
היה אצלך איזה שינוי?

אולי את לקראת מחזור? אולי התחלת גלולות?
אולי לא שתית מספיק בימים החמים?
&nbsp
כל עוד התינוק ממשיך להיות רגוע ויש מספיק פיפי, לא הייתי מתחילה להוסיף בקבוקים. זה יקטין את הדרישה ועלול להקטין כמויות.

פנדה1234

New member
עדכון

השינויים היחידים שאני מצליחה לחשוב עליהם זה ששמתי התקן מירנה אבל זה היה כבר לפני חודש וחצי, ושביום חמישי נעדרתי מהבית ולא הנקתי 8 שעות. אולי קשור?
בכל אופן לא שילבתי בקבוק והבוקר המצב קצת השתפר. אני ממשיכה לשתות המון ולסחוט כמה טיפות אחרי כל הנקה כדי להגביר דרישה. אני גם עושה מין קפיצת גדילה יזומה ומניקה כל שעה וחצי שעתיים. השאלה אם זה לא מעגל קסמים שבו אני מניקה הרבה מדי ואז הוא לא רעב ולא יונק טוב.במוסך תיגברתי טיפה את המוצקים נתתי מנה גדולה יותר של ירקות וטיפונת פירות.

michal@gal

Active member
מנהל
ההעדרות ביום חמישי יכולה להיות הסיבה

בגלל שלא הינקת 8 שעות וכנראה דילגת על 2 הנקות, הגוף הבין שצריך פחות חלב והקטין כמויות.
קפיצת גדילה יזומה זה פתרון נפלא להגדלת הכמויות בחזרה. רוב הסיכויים שתוך יום-יומיים המצב יחזור לקדמותו.

חשוב לזכור שירקות זה אוכל דיאטטי שפחות משביע מחלב. כדי שארוחת ירקות תהיה מספיק משביע מומלץ להעשיר אותה עם פחמימות ובשר. אולי להוסיף גם קצת שמן זית או טחינה גולמית.

פנדה1234

New member
כבר לא נראה לי שיש שיפור ...

אתמול שוב הרגשתי ריקנות והיניקות קצרות מאד. לפעמים הוא מתנתק מלא פעמים בהתחלה, לי זה נדמה שזה כי החלב לא משתחרר מספיק מהר כמו פעם. אני די מודאגת. אתמול גם היו 2 חיתולים יבשים (האמת שרק עכשיו התחלתי להסתכל אז לא יודעת כמה זה נורמלי) ושוב היה לילה מלא התעוררויות. אין לי מושג למה זה קרה, אולי אני מדמיינת אבל זה מכניס אותי לחוסר ביטחון וכמעט שבירה (ורציתי להניק לפחות עוד חצי שנה). חושבת לנסות חילבה, קראתי פה שהמינון המתאים 3x3. יש סיבה לדעתכן שלא כדאי? או ששווה לנסות? האם עלי להתייעץ עם מישהו (כי ראיתי שהמינון על הקופסה שונה ונמוך הרבה יותר).

תודה

michal@gal

Active member
מנהל
כדאי לנסות חילבה

המינון שרשום על הקופסא לא מתייחס להגברת חלב ולכן הוא נמוך יותר.
&nbsp
יכול להיות שבגלל שאת לחוצה לגבי כמויות, החלב משתחרר יותר לאט בהתחלה. נסי קצת דמיון מודרך כדי להרגע ולגרום לחלב להשתחרר מהר יותר.

למעלה