נגמר החלב???

מייט13

New member
נגמר החלב???

בתי בת שישה וחצי חודשים. עד לפני חודש הנקתי מלא למרות שכבר הרגתי ירידה משמעותית בכמות החלב. כיום, אני חזרתי לעבודה ובתי בגן, כבר תקופה שאינני מצליחה להניק הנקה מלאה ועכשיו גם לא חלקית. ניסיתי להרבות בהנקות ושאיבות, נעזרתי בכדורים להגברת חלב אך ללא הצלחה. איני יכולה רק להניק מכוון שהיא בוכה ורעבה ואין לי מספיק חלב אז אני נותנת תחליב חלב. מאוד מתוסכלת ומעוניינת להמשיך להניק אך קשה לראות איך זה קורה. מה אפשר לעשות??

מייט13

New member
נגמר החלב

כן, התחלנו, אבל הבעיה החלה עוד לפני וכל יום הולכת ומחמירה

המשך

באיזו משאבה את משתמשת?
האם התחלת לקחת גלולות נגד היריון, בתקופה שהיתה ירידה בכמות החלב?
את יכולה להצביע על משהו שקרה באותו הזמן?

מייט13

New member
מחסור בחלב

אני משתמשת בספקטרה 2, משאבה חזקה וטובה כך שלא נראה שזאת הבעיה. אני לוקחת גלולות כבר ארבעה חודשים והשינוי מורגש רק בחודש וחצי האחרונים... לא נראה לי שקרה משהו מיוחד, אולי מתח, לחץ ועומס שאני חווה בחודשים האחרונים. כרגע כשאני בעבודה אין לי אפשרות לשאוב במשך 6-8 שעות בממוצע, כשאני מגיעה הביתה אני שואבת, ויוצא לי להניק עוד פעמיים בערך, לפעמים עלי להוסיף סימילאק כשנראה שהיא עדיין רעבה. אין לי אפשרות לשאוב לעיתים קרובות ואולי גם זאת הבעיה.

מחסור בחלב

שלום,
אי-שאיבה בעבודה כנראה הביאה לירידה בייצור החלב. 6-8 שעות ללא ריקון זה פרק זמן ארוך מאוד. את יודעת שמגיעה לך שעת הנקה ביום העבודה?
הגברת חלב בעזרת תוספים אינה עובדת אם לא מתרחש ריקון של השד בהנקה או בשאיבה. מה שמייצר חלב בשד הוא הריקון לפיו הגוף לומד על הכמויות הנדרשות.
בחזרתך לעבודה נוצר מצב שחצי מהיום את לא מניקה ולא שואבת וזה משפיע על החצי השני.
את יכולה לנצל את סופי השבוע ולהניק אותה לעיתים תכופות ולהוסיף 1-2 שאיבות במהלך יום העבודה כדי לשפר את המצב. האם את מניקה בלילה?

מייט13

New member
מחסור בחלב

תיארתי לעצמי שאי שאיבה בעבודה תגרום לירידה, אך המיעוט בחלב כבר החל לפני החזרה לעבודה כשעוד הנקתי מלא. בלילה התינוקת אוכלת פעם אחת, באמצע הלילה קשה לי להניק כי נראה לי שלא יוצא הרבה אבל אני מניקה אותה בין שש לשבע בבוקר. אגב קשה לי להניק בעבודה מכוון שאני מורה ואין לי זמן או מקום נוח לעשות זאת.

יקירה

אני מרגישה שאת מאוד רוצה להמשיך להיניק ועושה מאמץ רב, וזה לא מובן מאליו.
עם זאת העבודה כנראה לא מאפשרת לך להמשיך לשמור על תפוקת החלב.
אולי, את יכולה לסחוט את השד ידנית בהפסקות מדי כמה שעות, זה עדיף מלא לעשות כלום,
יכול לשפר את המצב, כמה? לא ברור.
את אולי מתוסכלת, זה ברור, אבל האימהות לא מתחילה ולא מסתיימת בהנקה
ולפניך עוד חיים שלמים להעניק את כל האהבה והטוב לילדיך, ואני כותבת זאת בלב שלם (למרות שברור שאין פורמולה שתשווה לחלב אם).
עשי, מה שאת יכולה, אל תשתגעי, עדיף שבזמן שאת חוזרת מהעבודה תהי רגועה.
תשתדלי בסופי שבוע להיניק יותר ואולי גם לשאוב יותר, אולי תוכלי פה ושם להקפיא בקבוק
בסוף שבוע.

למעלה