נגמר החלב... הכיצד?

נגמר החלב... הכיצד?

לפני כחודשיים ילדתי את ביתי הבכורה במשקל של 4.543 קילו. עד עכשיו בהנקה היה פשוט מעולה, כל שלוש, שלוש וחצי שעת. אפילו ניסיתי לשאוב כמה פעמים והלך ממש טוב. בל ביומיים האחרונים אני מרגישה שהציצים שלי פשוט ריקים, ויש לי תחושה שהילדה נשארת רעבה. גם כשניסיתי לשאוב לאחר 4 שעות ללא הנקה, יצא רק 40 CC וגם זה בקושי. מה קוה? האם העובדה שקיבלתי מחזור אתמול קשורה? או נטילת הגלולות?

האומנם נגמר?

מחזור וגלולות יכולים להשפיע זמנית על כמות החלב.... החלב לא נגמר אם ממשיכים להניק, את כנאה מפרשת לא נכון את האינפורמציה. לאחר כחודשיים של הנקה, סביר שכמויות החלב התאזנו והייצור מתאים את עצמו בדיוק לצריכה, לכן אין עודפים ואין את הרגשת המלאות בשדיים שמאפיינת את השבועות הראשונים . שאיבה אינה מדד לכמות החלב, המשאבה אינה יעילה כמו התינוק והשד רגיל לשחרר חלב לפה של תינוק ולא למכשיר חשמלי. למה את חושבת שהיא נשארת רעבה? האם היא מרטיבה מספיק חיתולים ביממה? למה את מנסה לשאוב בכלל?

אלונה ע

New member
מחזקת את רויטל

השאיבות בהתחלה הן לא יעילות והן בטח לא מדד לכמות החלב שלך תינוק אכן מוציא הרבה יותר למה את חושבת שהיא נשארת רעבה?

תודה על התגובות

אני אמורה לחזור לעבודה עוד מעט, אז ניסיתי לשאוב כמה פעמים, לראות איך אי מסתדרת עם העניין. בנוסף רציתי לראות איך היא מגיבה לבקבוק. נראה לי היא עדיין רעבה בגלל שהיא עדין חסרת מנוחה אחרי האוכל, בניגוד לפעמים קודמים בהם היא הייתה מאוד נינוחה . בנוסף, היא מכניסה אצבעות לפיה או שמנסה למצוץ את היד שלי (ל יכול להיות שתופעה זו קשורה לשלב ההתפתחותח בו היא נמצאת)

בגיל הזה הם מתחילים לגלות

את הידיים ,ומכניסית כל דבר לפה. אכן שלב התפתחות ולא קשור לרעב. תבדקי עלייה תקינה במשקל, ומספיק טיטולים וכו

lala76

New member
אני יכולה לספר מנסיוני שלא תמיד

עוזר להרגיל לבקבוק, בעלי ניסה לתת לבת שלנו כמה פעמים לפני שחזרתי לעבודה מבקבוק חלב שאוב ולפעמים היא אכלה ברצון ולפעמים לא, וביום הראשון במשפחתון היה צריך טיפה לשכנע אותה לאכול מהבקבוק אבל מהיום השני, טפו טפו טפו, היא אוכלת מצויין וגם ממשיכה לינוק כרגיל שאני איתה. ובקשר לחוסר מנוחה אחרי האוכל, גם לה היתה תקופה כזאת, שפשוט עברה, אין לי מושג מה זה היה, אולי קפיצת גדילה, אבל לדעתי מה שצריך זאת פשוט סבלנות, התמדה ולשמור על רגיעה וזה יעבור וגם המציצות של היד שלה ושל כל דבר בסביבתה, כולל הכתף שלי, מוכר מאוד בהצלחה בחזרה לעבודה

panicmom

New member
בטוח את יודעת את זה...

ומצטערת אם אני מעליבה בכך שאני אומרת את זה אבל... פתאום עלתה לי המחשבה שאולי את לוקחת גלולות רגילות, ולא גלולות שמותרות בהנקה... שוב סליחה אם העלבתי.

אל דאגה....

הסירי דאגה מליבך, רופאת הנשים נתנה לי גלולות להנקה בלבד (סרזט).

למעלה