נגמר החינם?

• פותח הנושא DJNYC
  • פורסם בתאריך

ליילה

New member
מקס, כמי שמכירה את עסק העיתונות

מקרוב, בוא אני אגלה לך משהו. העיתונאים הטכנאים וכל מי שעובדים במערכות של עיתונים טלויזיה רדיו וגם במערכות של האינטנט, לא עובדים בחינם, הם גם לא עבדו בחינם עד היום, אבל מי שמשלם להם משכורות זה לא אתה... בעיתונים , לא הכמה שקלים שאתה משלם על גליון משלמים את המשכורות, או בכלל את קיומו של העיתון, גם האגרה שאתה משלם, או הכסף החודשי של הכבלים, וגם הכסף הזה שויי נט דורשים עכשיו, זה לא מה שיממן להם את המשכורות, מה שמממן גופי תקשורת הם הפירסומות בלבד, כל כסף שנגבה ממך הצרכן נגבה, או כדי להכניס עוד קצת כסף לבעלים, או לפעמים משיקולים שיווקיים - למשל עיתונים גובים כסף כדי שיתיחסו אליהם ברצינות, כי גילו שאם מחלקים לך עיתון חינם ברחוב, אתה בדרך כלל זורק אותו לפח אחרי דקה. אם אתה משלם עליו, אתה תיקח אותו הביתה ותקרא אותו. אין סיבה לשלם לווי נט, כמו שאתרים אחרים שנותנים את אותו השרות, מרוויחים מפרסומות ולא דורשים תשלום עבור השרות. הצרכנים לא צריכים לשתוק כשמרעים את התנאים שלהם, מותר להם לעמוד על שלהם, ולקבל את מה שהם רוצים, כמו בכל מו"מ. עוד שתי עובדות חשובות - ווי נט הוא מקבוצת ידיעות אחרונות, היה סמוך ובטוח שיש להם ממה לשלם משכורות ואף אחד שם לא עובד בחינם, כך שאם אתה חושב שהתשלום שלך הוא מה שישלם משכורות אתה ממש טועה ודבר שני - או קיי, החלטתם שאתם רוצים לגבות כסף על השרות - למה רק מישראלים שחיים בחו"ל??? מה זו האפליה הזו??? בגלל שאנחנו רחוקים זו סיבה לדפוק אותנו??? אלו היו כמה נקודות למחשבה.... יום כתום

עדיין לא פליטה

אבל הודעתי שם שאני אעזוב גם את הפורומים החופשיים אם יתחילו לגבות תשלום עבור אתרי התוכן ואני רק מקווה שליילה תהיה עם אותה רוח לוחמנית כאשר בתפוז יחליטו להתחיל לגבות כספים..

ברוכה השבה מזל

ועוד הערה בנוגע לגביית התשלום המצחיקה הזו - הפורומים של YNET הם עסק מצליח ביותר, הרי אנחנו הגולשים בוהים בכל יום בפרסומות שרצות שם מכל הכיוונים. גם התכנים שלהם והחדשות מלאים בפרסומות קופצות ורעשניות ובאנרים מעצבנים. זוהי פרנסתם, מקובל ומכובד. אבל מה? כישראלים בחו"ל מגיע לנו פחות? זה לא נכון שאין פרסום שמופנה אלינו, כמה דוגמאות שנתקלתי בהן לאחרונה הן הערוץ הישראלי, דיויד שילד, חנויות מזון ישראלי ועיתונים ישראליים בחו"ל. אז זה לא נכון שאנחנו לא קהל יעד לפרסומות, ופרסום מכוון היא הרי שיטת מימון ידועה ומצליחה. העובדה שרק ישראלים בחו"ל נדרשים לשלם על שירותים שבאתרים אחרים ניתנים חינם היא ממש מעליבה, אף אחד לא טען שלאנשי המערכת לא מגיעה משכורת והם צריכים לעבוד בחינם. חדשות קל מאוד להשיג בעשרות אתרים אחרים. תכנים אחרים, נו מילא, אם הם היו רוצים לספק תכנים בתשלום, למשל האנציקלופדיה הזאת שהם מדברים עליה, זהו רעיון חביב ולגיטימי, אבל למה רק לישראלים בחו"ל??? ישנם אתרים רבים אחרים כמו שיניב ציין שגובים תשלום על שירותי מנויים נוספים שניתנים לקינפוג בצורה אישית. קיימות דרכים רבות לממן תכנים ייחודיים מבלי לדרוש דווקא מישראלים בחו"ל (מה אנחנו סוג ב´? או עשירים במיוחד?) לשלם עבור תכנים סטנדרטיים.

Yaniv-DC

New member
ברור שאנחנו עשירים במיוחד!

מה, לא בגלל זה אנחנו חיים בארה"ב? הכנסה מינימלית של 10,000 דולר בחודש מול הוצאת של 500 דולר? וברצינות - Yנט הוכיחו היטב שאנחנו כן קהל יעד למפרסמים - כפי שציינת - דיויד שילד, הערוץ הישראלי המעיק וכו´. חשוב לזכור גם שאין שום עלות נוספת בלהיות פתוחים לקהל יעד מחו"ל. אגב, בעבר שאלו את יון פדר, העורך הראשי מדוע שלא יעשו כמו אחרים ויפרידו בין תכנים "רגילים" בחינם ותכני "פרימיום" בתשלום. תשובתו המעלה גיחוך הייתה שכל האתר הינו תכני פרימיום...

Ho Oh

New member
כן זו התשובה

אנחנו נתפשים כעשירים וזו הסיבה שהתחילו בארץ להתעלק עלינו אם זה מס הכנסה עם הגזירות החדשות טו ווינט.

sirpad

New member
אני לא חושבשזה בגלל שאנחנו עשירים

זה בגלל שמי שגר בארץ קם בבוקר פות רדיו באוטו שומע חדשות קונה עיתון בקיוסק קורא חדשות.הוא לא תלותי באתריי חדשות ישראלים כדיי לקבל את מה שהוא רוצה. אנחנו כן תלויים,ולכן אותנו ניתן להעמיד בפינה.

קודם כל בענין של האפליה../images/Emo163.gif

אז זה גועל נפש, לא שמתי לב שהם חושבים לקחת כסף רק מישראלים בחו"ל. זה מצדיק חרם. (ואגב, בתור ישראלים תכמנים, יש לזה פתרונות טכניים שלא פה המקום לפרט אותם. זוכרים את האנטי-מחיקון?) בענין הכלכלי, נשאלת השאלה אם המודל העיסקי של אתר מדיה באינטרנט דומה לזה של המדיה המודפסת. אני מניח שהרבה הנחות פשוט לא תקפות כשעוברים לגרסה המקוונת. אין לי מושג האם ניתן לקיים אתר חדשות באינטרנט על סמך פרסומות בלבד. פשוט לא יודע. מה שאני כן יודע, זה שהיום כבר הרבה אתרי תוכן לא יתנו לך להגיע לחלקים היותר איכותיים בלי תשלום. הדוגמא המפורסמת היא www.salon.com, מגזין ידוע ומכובד. גם ה-WALL STREET JOURNAL הוא למינויים בלבד.

Yaniv-DC

New member
אני כבר שם...

וגם שלחתי אימייל לעורך האתר, מציע לכם לעשות זאת גם.

adimayer

New member
גם אני מצטרפת ושואלת שאלה

ראשית, חוסר הצדק בין הגולשים בארץ לגולשים בחו"ל ממש מקוממתץ ושנית בשביל ה-10 דקות ביום בהן אני מציצה לראות עם עדיין לא הפציצו לנו את המדינה, לא מצדיקות מבחינתי כל תשלום, במיוחד כאשר ישנם אתרים אחרים שיכולים לספק לי את אותה האינפורמציה בחינם. ושאלה הקשורה לנושא זה בצורה זו או אחרת (גם סוג של מדיה): ידוע לכם האם ניתן לצפות בערוצי ישראל בארופה (גרמניה) בתשלום או לא בתשלום, העיקר לראות משהו? לאחר חיפוש באינטרנט מצאתי שיש לנו לויין ושמו "עמוס" שמאפשר צפיה במדינות ארופה. לשם כך רכשתי ממיר דיגיטאלי וצלחת לויין נוספת גדולה יותר, אבל נאדה - הכי רחוק שהגעתי היה לבני דודינו במיצרים. עדי

Tokyo

New member
החינם לא יגמר לעולם

וזה כל היופי באינטרנט. שאף אחד לא ירחם על אתרי תוכן פופולארים שאין להם מה להאכיל את העובדים - הם חיים טוב מאוד ואני אומר זאת כמישהו שמכיר את הפרסום באינטרנט מקרוב מאוד , אתרי תוכן גובים הרבה כסף על כל שטח פרסום קטנטן, במיוחד אם אתה אתר תוכן פופולארי כמו Yנט.- אתרי התוכן הסתדרו יפה עד היום בלי לגבות תשלום אז מה קרה עכשיו? הם שכחו מי עשה אותם אתרים עם אחוזי כניסות גבוהים במיוחד ועכשיו הם רוצים כסף.. בטח אחד הבוסים שם אמר "בואו נעשה את הניסוי של גביית הכסף מהישראלים בחול בטח הם ישלמו הם כבר לא כל כך ישראלים אלא נוטים להיות אמריקאים(מי אמר פריירים??) הוא לא הפנים שישראלי נשאר ישראלי גם אם הוא חי על ה
שבת שלום טוקיו

למעלה