נגמר החינם?

• פותח הנושא DJNYC
  • פורסם בתאריך

DJNYC

New member
נגמר החינם?

ynet הודיעו שהם מתחילים לגבות 99 ש"ח לחצי שנה מגולשי חו´ל. אז מה זה אומר ? מי עובר למעריב ומי מוציא כרטיס ?

Yaniv-DC

New member
"תכנים מיוחדים"

למה בדיוק אנחנו צריכים את האנציקלופדיה המטופשת שהם נותנים "רק לגולשי חו"ל"? התכנים היחודיים האחרים המובטחים - עוד לא הבנתי איך הם עונים על צרכים של גולשים מחו"ל. מה שכן הבנתי זה שמעריב, הארץ, דה-מרקר ואייס עושים את העבודה טוב מספיק. לעניות דעתי, מי שישלם לYנט שקול לפראייר שאין כדוגמתו. הייתי שמח לראות את המערכת נכשלת בשיווק לחו"ל, אבל מהכרויות עם מפגשים קודמים בין המושגים "חרם צרכני" ו-"ישראלים" - Yנט ימכור מנויים רבים, יפרח וישגשג (ע"ע ערוץ 5 פלוס, שביתת האינטרנט, הטלפונים הסלולריים...)

ליילה

New member
אני בדיעה של יניב

למה שנצטרך לשלם בגלל שאנחנו חיים בחו"ל? בייחוד שאת אותה אינפורמציה אפשר להשיג במקומות אחרים בחינם...

sirpad

New member
לא מסכים איתך יניב

טרם החלטתי אם אשלם או לא,אבל אני לא חושב שהאנציקלופדיה היא משו לזלזל בו.נכון יש את הכללללללל באינטרנט אבל למי יש כח לחפש מקורות ולסנן מקורות לא אמינים? מה שלי מציק זה העובדה שזה סחיטה של אנשים ש"תלויים" באינטרנט ככלי חדשותי.שמצד אחד הם מתלוננים שבכיוון שאני גר בחו"ל אני לא שוק למפרסמים ומצד שני מביאים לי את נגה שגם רוצה לעשות את זה עם ישראלים. אז אני לא יודע אם אשלם או לא,אבל אני לא חושב שזה נכון לומר שאין תכנים בוואינט.אני מוצא המון תכנים בוואינט.

Yaniv-DC

New member
תקרא שוב את מה שכתבתי

סירפד כותב: אבל אני לא חושב שזה נכון לומר שאין תכנים בוואינט. לא כתבתי אין תכנים, כתבתי שאין תכנים יחודיים. מי שמחפש כלכלה מקבל כתבות הרבה יותר מדוייקות ואמינות בגלובס ובדה מרקר. מתעניין בתרבות, שיווק ופרסום? אייס הוא הכי טוב, דה מרקר לא נופל ממנו בהרבה, בעוד שבYנט נותנים לרענן "מריר לי בחיים" שקד לערוך את המדור. חדשות? לא חסרים אתרים לכך. חשוב לזכור גם שYנט הוא אתר הלוקה בחוסר דיוק משווע המרבה לצטט עיתונים כ"סטאר" וה-"אינקווירר", שזה אותו עיתון שגילה שנמצאה נסי, המפלצת מלוך-נס. לגבי רישום - דה מרקר מאז ומתמיד ביקש הרשמה, עוד הרבה לפני Yנט, כך גם גלובס והארץ, להם תמיד היו שרותי פרימיום בתשלום (ארכיון, ניוזלטר וכו´).

Ho Oh

New member
זה רק עניין של זמן

עד שמעריב והארץ וכל האחרים יגבו תשלום. הרי גם למעריב ולארץ יש הרשמה כדי לקרוא כתבות. וגם ל-The Marker יש הרשמה כך שאני מאמינה שעוד יהיו כמה שילכו אחרי Ynet

זו בדיוק התשובה שנתתי אתמול...

בצ´אט כשהנושא הועלה. YNET היו, עד כמה שזכור לי, הראשונים שיצאו אם הדרישה לרישום וכל האחרים הלכו בעיקבותם. כך גם יקרה כאן. זה בדיוק מה שחברות התעופה עושות. חברה אחת מעלה או מורידה מחירים וכל החברות האחרות מיד משוות לאותם המחירים.

השאלה אם אחרים ילכו בעקבותיהם

תלוייה כמה יסכימו לשלם עבור השירות של וואינט. אם השורה התחתונה תהיה שלמרות אובדן של הרבה משתמשים שסירבו לשלם האתר רווחי - גם אחרים יתחילו לגבות תשלום. אם השורה התחתונה תהיה שאין מספיק משתמשים משלמים ושעדיפות ההכנסות מפרסומות, אזי האתרים האחרים יזהרו שלא ליפול בבור. עד היום, המעבר לתוכן בתשלום בעולם נראה מצליח, ויותר ויותר אתרי תוכן עוברים למודל הזה למרות אובדן של הרבה מאוד משתמשים. כפפה: מוכנים לשכנע ישראלים שאתם מכירים בחו"ל שלא להצטרף ולא לשלם לוואינט כדי ליצור בכל זאת מיני חרם צרכני ולכופף אותם? שווה ניסוי?

Gefen

New member
אני חושבת ש- YNET באמת טובים

ומאוד חבל שהם מתחילים לגבות כסף כי המשמעות היא שלא אכנס לשם יותר. אבל, למרות שחבל לי, אין לי כוונה לשלם (אם כי כבר אני רואה איך אני מתרגזת בעודי מנסה להכנס לאיזה קישור שלהם שלא נפתח לי כי אני לא חברה..) יש המון דרכים אחרות להגיע למידע (גם אמין)ברשת וכל עוד לא מוכרחים לשלם ויש אלטרנטיבה אז כמובן שנבחר לא לשלם, (כמו ישראלים טובים שלא רוצים להיות פריירים... למה מה..) השאלה תהיה מה נעשה כשגם כל השאר יגבו מאתנו כסף (מעריב, הארץ..). גפן

ולפעמים החגיגה נגמרת

אני לא אוהב את הגישה של "מגיע לי חינם" שתפיל בסוף גם אותם וגם אותנו. אם יש משהו שאנחנו אוהבים ומשתשמשים בו, למה לא לשלם? ארוחות חינם יש רק בבתי תמחוי וזה גם הטעם שלהם. מה זה 99 שקל לשנה? 20 דולר? 7 סנט ליום? מי שרוצה תוכן איכותי - יצטרך בסופו של דבר לשלם, בדרך זו או אחרת. מה שיהיה בחינם, גם יהיה שווה את זה. אם YNET הוא "איכותי" - זו כבר שאלה אחרת, וכל אחד יצטרך להחליט לבדו.

DJNYC

New member
תיקון קל.. זה לחצי שנה לא לשנה..

ולמה CNN או FOX לא לוקחים כסף - והם מאוד איכותיים...

ליילה

New member
אני בעד...

מי עוד מצטרף לחרם הקטן שלנו ומוכן להבטיח לא לשלם לווי נט וגם לשכנע אחרים בסביבתו לא לעשות את זה? אולי הם יבינו שאנחנו לא פרייארים ואי אפשר לנצל אותנו רק בגלל שאנחנו חיים בחו"ל...

סנדייז

New member
ועוד ,לדעתי מעליבה ההפליה

בין תושביי חו"ל לתושביי הארץ.אבל בזה שהתנהל כאן הויכוח שבסופו כולנו הסכמנו שזה ממש לא בסדר, שאנו נדרשים לשלם כשאחרים ימשיכו לקבל את זה בחינם-לא משיג את המטרה. ממתי אנחנו פריירים......? לדעתי הפורום כפורום "ישראלים בחו"ל" צריך לעשות מעשה,בצעד כזה יש יותר אפקט. יש פעמים שמעשים צריכים להישמע ולא רק להעשות.החרם הפרטי שכל אחד מאיתנו יעשה לא ישיג את המטרה.מי ידע על כך? לכן לדעתי צריך להכין עצומה עם חתימות חבריי הפורום ולשלוח למנהל YENT . את הצד המעשי של איך לבצע את זה אני משאירה למבינים יותר ממני במחשבים. דרורה

אני לא חושב שזה יהיה יעיל

ראשית, כי למיטב ידיעתי אין חוק פלילי האוסר על מנהלי האתרים להפלות אזרחי מדינה זרה בקבלת שירות חינם מהאתר שבבעלותם, ולכן אין מקום ל"תלונה". שנית, כי מנהלי וואינט פועלים משיקולים כלכליים, ומה שחשוב להם הוא לא כמה גולשים הם יאבדו (תהיי בטוחה, על סמך לקחיהם של אתרי עיתונות אחרים הם כבר לקחו בחשבון שמרבית הגולשים יתעופפו להם), אלא כמה כסף ייכנס בשורה התחתונה ממי שנשאר. במילים אחרות - מחאת העוזבים אינה חשובה, אלא תשלומי הנשארים. תכל´ס - הכסף קובע, ולכן חרם צרכני שבמסגרתו כל אחד מאיתנו ידאג לשכנע כמה שיותר חברים להפסיק להשתמש בשירותי וואינט, יגרום לירידה גדולה ככל האפשר ברווחיהם. אם התוצאות הכספיות יהיו גרועות מספיק, אזי גם מנהלי וואינט יעמדו נבוכים מול הנתונים, גם הדירקטוריון/הנהלת ידיעות תעיף אותם מכסאם על ההחלטה הנלוזה לאבד בשיקול דעת את קהל הגולשים לבלי שוב, וגם יש סיכוי שהמדיניות תשתנה. רק דרך הכיס. שום שיטה אחרת. לדעתי.

een ogenblik

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה. רק חרם צרכנים יעזור. תלונות יעזרו להם להעריך את כמויות תושבי חו"ל הגולשים אליהם בפועל.

COME ON!!!

תראי, מרב, חרם צרכנים עושים כשהיצרנים שוחטים במחיר. למשל, אם המחלבות בארה"ב היו מחליטות להעלות את מחיר החלב ל-20 דולר לגלון, וזה נותן להם רווח לא סביר, אז היינו עושים חרם. אבל אף אחד לא מצפה לקבל חלב בחינם, כי מישהו צריך לשלם לאנשים שקמים בשלוש בלילה וחולבים את הפרות. אז למה אנחנו מצפים שעובדי YNET יעבדו בחינם? העיתונאים, האנשים הטכניים, המפיקים, הצלמים, כותבי הטורים, ההנהלה, השיווק? לא מגיע להם להתפרנס בכבוד?

למעלה