נגמרה התוכנית.

5 0 6

New member
נגמרה התוכנית.

לא יודע מה אתכם, אבל בשבילי זה חשף תיאוריות שונות שלא הכרתי בכלל, ועכשיו אני מאמין בהן. למשל, נישואי ישו ומריה מגדלנה. כולנו יודעים שישו נולד כיהודי, חי כיהודי ומת כיהודי. כולנו גם יודעים שהוא נחשב קדוש וטהור. מכאן, שהוא כנראה היה נשוי, שכן אחרת לא יכול היה לקיים את מצוות "פרו ורבו", וללא קיום אחת המצוות-הוא לא היה קדוש, אלא חוטא. בקשר לילדים שלו אני אמנם לא בטוח, אבל אני אלך לפי ההגיון, ואגיד שיותר הגיוני שהיו לו ילדים. הזכירו בתוכנית שזה היה חסר תקדים לגבר יהודי להיות לא נשוי בתקופה ההיא, וזה מה שגורם לי להאמין שלישו הייתה משפחה. בתור גבר יהודי, זה פשוט יותר הגיוני. בקשר לטמפלרים ולאוצר שלהם: כאן נראה לי שדן בראון סתם מחפש קונספירציות. מצד אחד, הוא אומר שהם מצאו אוצר ונהיו עשירים, ומצד שני הוא מאמין שאלה מסמכים כלשהם שסיפרו את סיפורו של ישו. איך מסמכים יכולים להפוך אדם לעשיר כל-כך? הטמפלרים מצאו כסף, זה ברור. אבל יכול להיות שהם מצאו גם עוד דברים. מסדר ציון היה קיים, מכיוון שהוא מופיע ב"מסמכים הסודיים" שהתגלו בספריה הלאומית בצרפת. הקשר בין המרובינגים לישו באמת נשמע מעניין, אבל מצד שני-בין הרבה מיתולוגיות יש קשרים כאלה. אז הסמל של ישו היה דג, אבל זה לא אומר כלום. סוברים שגם דגון היה חצי דג וחצי אדם, אבל זה לא אומר שישו קשור לפלישתים, נכון? יש הרבה אלים שהדג הוא הסמל שלהם. אבל בכל זאת, אי אפשר לשלול את התיאוריה שהיה קשר בין ישו למרובינגים. יש גם עדויות שמריה מגדלנה הגיעה לדרום צרפת עם ילדה קטנה. זה מה שאני הבנתי מהתוכנית. מה דעתכם? וזכרו: "I don't belief or disbelief anything. I either know, or don't know."

כמה הערות

גם אני צפיתי בתוכנית. "כולנו יודעים שישו נולד כיהודי, חי כיהודי ומת כיהודי" יש כאן גם איזה קאצ'. כולם יוצאים מנקודת הנחה שישו היה קיים. לא היו חסרות תוכניות ולא חסרים מחקרים בדבר שאלת קיומו של ישו כאדם בשר ודם (שלא לומר בן האלוהים). משמע, כל התוכנית כולה נשענת על אקסיומה (שלא לומר כל הדת הנוצרית. אבל איזו דת לא נשענת על אקסיומה?) "הזכירו בתוכנית שזה היה חסר תקדים לגבר יהודי להיות לא נשוי בתקופה ההיא, וזה מה שגורם לי להאמין שלישו הייתה משפחה" ניתנה דוגמא לדבי כת שלמה של אנשים שהתנזרו ממין. האיסיים. בנוגע לנקודה הראשונה (קיומו/אי קיומו של ישו) - ישנה סברה הגורסת כי דמותו של ישו ניבנתה סביב מעין אידיאל איסיי (חוץ מזה, האם הכינוי Iesus, שמו היווני של ישו - הרי השם ישו הוא עברות של Iesus (ייתכן ששמו היה יהושע) - לא מזכיר קצת את המילה "איסיי"?). "מסדר ציון היה קיים, מכיוון שהוא מופיע ב"מסמכים הסודיים" שהתגלו בספריה הלאומית בצרפת" מסמכים שלפתע פתאום הופיעו בספריה הלאומית הצרפתית בשנת 1966. איך זה מעיד על קיומו של מסדר שכזה? באותה המידה אני אוכל לשים שושלת יוחסין שלי המגיעה עד לדוד המלך היום בספריה של אונ' ירושלים, ועוד 30 שנה לטעון את זכותי על כתר המלוכה. למסמכים הללו אין כל גושפנקא ומקור המאשרר את העובדות הרשומות בו. המסמכים עשויים להיות, ולדעתי קרוב לודאי, מפוברקים. "יש גם עדויות שמריה מגדלנה הגיעה לדרום צרפת עם ילדה קטנה" יש להפריד בין "עדויות" לבין "אגדות". אה, ודרך אגב: "וללא קיום אחת המצוות-הוא לא היה קדוש, אלא חוטא" - עפ"י היהדות, ישו הוא חוטא. המאמינים בו, זכו לתפילה מיוחדת משלהם - ברכת (שלא לאמר "קללת") המינים ["ולמלשינים אל תהי תקוה, וכל הרשעה כרגע תאבד, וכל אויבי עמך מהרה יכרתו..."] מתוך "שמונה עשרה". מה דן בראון שם בפיה של הסבתא הזקנה? איני זוכר את המילים המדויקות, אך היה זה משהו בסגנון של "זה לא המציאה של הגביע, אלא החיפוש אחריו...".

5 0 6

New member
אני מאמין שישו היה קיים.

אף-אחד לא קם יום אחד בבוקר, מחליט לייסד דת חדשה, ועוד נותן את התהילה לאדם אחר. כן, יש את האיסיים. אבל לאור היחסים בין ישו למריה מגדלנה, ולאור העובדה שבתקופה ההיא סביר מאוד שגבר יהודי יהיה נשוי ובעל ילדים, אני מאמין שהייתה לו משפחה. בקשר למסדר ציון: מי יפברק מסדר שלם? מה ייצא לו מזה? סתם לבלבל את האנשים? יכולים לעשות דבר כזה, אבל אחר-כך להתוודות, כמו שעושים ב"פספוסים". מישהו שסתם פיברק, לא אמר כלום ונתן לזה להישאר כתעלומה? מה העניין? בקשר לזה שהם "הופיעו", אולי מישהו שיש לו מידע על המסדר הכניס את זה בזמן ביקור בספריה. מישהו שרצה לגלות לאנשים את האמת והגניב את המסמכים לתוך הספריה. הרי אם הכנסיה רודפת את המסדר, אף אדם שמשתייך אליו לא יכריז על זה ברבים, אלא יעשה את זה בשקט, "מתחת לשולחן". גם הגיוני, לא? מריה מגדלנה הגיעה לדרום צרפת, ואנשים סיפרו על זה. אלה לא אגדות. באשר לחטאיו של ישו: הם לא מוצדקים. כמו שכבר אמרתי, הוא חי ומת כיהודי, לא הייתה דת אחרת אז. אנשים לא אוהבים אותו כי הוא יסד דת מתרחה שמחללת את הקודש וטוענת שלאלוהים יש בן מאישה אנושית. כולנו יודעים שהיהדות של היום כבר מעוותת לגמרי.

שוב, עובדות מול דיעות ואגדות

עם אמונה אי אפשר להתווכח. על עובדות, או חוסר בעובדות, אפשר.

5 0 6

New member
הפוך.

אם אמונה אתה תמיד יכול להתווכח, כי זו רק אמונה ללא הוכחות. ברגע שיש לך עובדה, אז יש לך הוכחה.

Thestral

New member
גמני מאמין../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

שהוא היה קיים. ועלינו לזכור שלא _הוא_ ייסד דת חדשה אלא החסידים שלו כי כל ההבדל בין יהודים לנוצרים הוא שהנוצרים מאמינים שישו הוא המשיח ושאלוהים כרת ברית חדשה איתו בניגוד ליהודים שמאמינים שהמשיח עוד לא הגיע. בתמציתיות המתומצתת של הענין. זה כמו הענין התנכ"י של דוד המלך וההסטוריה שבה אחריו. יש תיעודים היסטוריים לכך שהאנשים האלה היו קיימים ושהמלחמות שהם ניהלו והפוליטיקה שהם ניהלו אכן היתה קיימת. מה שהופך את התנ ך ברובו בעצם לספר ההיסטוריה של העם היהודי.

דווקא אין

יש תיעוד היסטורי אחד - התנ"ך. רק במלכים המאוחרים יותר ישנו תיעוד היסטורי שניתן להצליב עם התנ"ך. איזכור של דוד מוזכר מחוץ לקונטקסט התנ"כי רק במקום אחד בלבד. מה שהופך את התנ"ך לספר היסטוריה מאוד לא אמין, אלא שבא לשרת אינטרסים... אבל זה לא דיון לפורום מיתולוגיות.

5 0 6

New member
בדיוק../images/Emo45.gif

ישו עצמו לא טען שהוא המשיח ולא ייסד שום דת, אלה היו מאמיניו. מכיוון שבעצם החשיב את עצמו ליהודי לאורך כל חייו, סביר מאוד שגם היו לו אישה וילדים.

Thestral

New member
אירוני../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

משהו, שהרומאים צלבו אותו ואחר-כך הפכו למרכז הנצרות.

זה "התאים"

פולחן מיתראס תפס במאות הראשונות לספירה מקום די רחב ברומא, וגם פולחן זה דן באל שמת ונולד מחדש מאלה (שהיא כנראה תוארה כ"בתולה"). מיתוס ישו נחת על קרקע פוריה.

סקיפי

New member
בקשר לשמונה עשרה

לא מדויק. זה לא נועד למאמיני ישו, אלא לבוגדים היהודים שהלשינו לרומאים.

טיטניה

New member
הערות שכדאי לכם לקרוא

לא צפיתי בתוכנית ולא קראתי את הספר ובכל זאת יש לי כמה הערות אני לא מכירה את מריה מגדלנה מצופן דה וינצ'י אני מכירה אותה מהסיפור המקורי הנוצרי שלה. מריה מגדלנה לפני שהיתה חסידה של ישו היתה זונה, לכן לא רק שזה סביר שהיו לה ילדים כנראה היו לה גדודים שלהם. ישו והאיסיים-הייתי בקומראן, דיברתי עם הארכיאולוגים, לא רק שהם חושבים שזה לא סביר שהיה לאיסיים איזשהו קשר עם ישו. הם פשוט צוחקים על החיבור שהארכיאולוגים הראשונים (שדרך אגב היו נוצרים אדוקים מאוד) החליטו שקים בין האיסיים לבין יוחנן המטביל (מורו של ישו וכאן, אם יש, הקשר) שמתבסס על זה שהיה תאור שם של מישהו שלבש סמרטוטים ואכל עשבים שזה נשמע להם קצת כמו תיאור של יוחנן המטביל. דרך אגב לתיירים הם כן מראים סרט שאומר שיש קשר בין יוחנן המטביל לאיסיים בשביל הכסף, כמובן). ובקשר למסדר ציון-מסמכים כאלה זו לא בעיה לזייף. נו באמת, כל מי שעשה בגרות בהיסטוריה למד על הזיוף המופרסם של "הפרוטוקולים של זקני ציון" שאם אני לא טועה חלק מהספר מתבסס גם עליהם (זו לא ספר אמין במיוחד אה...). ואני גם מאמינה שישו היה אדם אמיתי. כמו שאני מאמינה שגם מוחמד היה אדם אמיתי, אבל אני גם מאמינה שישו (וגם מוחמד) היה איש רגיל שנולד מהריון רגיל והתחיל דת שכמו כל הדתות מבוססת על ניסים שמישהו כביכול שמע שהוא עשה.

5 0 6

New member
אז זהו, שהיית צריכה לצפות בתוכנית.

בשום מקום בברית החדשה, לא כתוב שמריה מגדלנה הייתה זונה. כך אמר האב שרואיין לתוכנית. בתוכנית הגיעו למסקנה שהיא לא הייתה זונה, באופן חד-משמעי. באשר לנישואיה עם ישו, הדיעות עדיין חלוקות. אגב, לזייף מסמכים יהודיים היה ממש קל בימים ההם. גם ככה כולם שנאו את היהודים, אז מה הבעיה להמציא איזה מסמך שמראה שהם רוצים להשתלט על העולם? כולם האמינו, מכיוון שכולם גם האמינו שיהודים באמת רוצים להשתלט על העולם. אם כולם לא היו נגד היהודים, אז אולי אנשים היו בודקים את "הפרוטוקולים של זקני ציון" באופן מקצועי. ובכל-זאת, לפרוטוקולים הייתה מטרה: להשניא את היהודים על העולם. נראה לי לא סביר שמישהו סתם זייף מסמך, ללא שום מטרה נראית לעין חוץ מההנאה הפרטית שלו.

למעלה