נגיף,

anat281

New member
נגיף,

שלום ד"ר ירום, מבקשת לדעת קצת לגבי נגיף felv, איך לנהוג בהקשר הזה לגבי חתולים שחיים בחוץ והולכים מכות ביניהם באופן תדיר ? הרי אי אפשר כל פעם שהם רבים ונושכים אחד את השני לקחת אותם לבדיקת דם ולבדוק, מצד שני זה מסוכן, מה עושים ? האם יש טעם לחסן חתולים בוגרים שכל חייהם חיו בחוץ ושכבר עברו קרבות ופצעי נשיכה ? ומה לגבי חתולה שעברה קרב ויש לה אבצס טרי, יעזור לה החיסון בשלב הזה ?

האם אובחן הנגיף ?

אני לא נוהג לבדוק אחרי כל ריב את רמת הנוגדנים. צריך לזכור גם שרמת הנוגדנים תעלה רק 12 שבועות לאחר החשיפה לגיף, ולא מיד עם ההדבקה.
התשובה לגבי הבדיקה תלויה במה שתעשי אח"כ עם הידיעה. אם זה לא ישנה את מעשייך אין טעם בבדיקה.
אם יש חתול נגוע, יש טעם לשקול הפרדה שלו, כדי שלא יהווה מקור הדבקה לאחרים.
אסף

anat281

New member
תודה ד"ר ירום,

זו לא שאלה אישית, אני שואלת באופן כללי על הנושא הזה סתם מתוך עניין כי נתקלתי במאמר מעניין על זה ותהיתי מה הפיתרון לגבי חתולי רחוב/חצרות שחיים בחוץ ויש ביניהם ריבים ונשיכות, אי אפשר להפריד מי מהם, לבדוק אותם כל שני וחמישי אחרי כל קרב או ריב זה בלתי אפשרי, אז מה עושים כדי שהם לא ידבקו אחד מהשני בנגיף הזה ? ובכלל, אם למישהו יש חתול שחי בחוץ עם עוד חתולים איך הוא יכול להבטיח אותו ? כתוב במאמר שאם לאיזה שהוא חתול יש כבר את הנגיף אז החיסון לא יעזור ויותר מזה, גם בדיקה אם לא עושים אותה בנקודת זמן מסוימת אז היא לא תראה כלום,
אז למה אתה מתכוון שהתשובה של הבדיקה תלויה במה שעושים אחר כך ?
ואגב, אתה כוטרינר נוהג לעשות את הבדיקה הזו ? זה משהו נפוץ שאתם הרופאים עושים ?

בדיקה

כל בדיקה נועדה למטרה כלשהי. מטרת הבדיקה איננה ידיעה אקדמית בלבד. אני למדתי באכסולה הטוענת כי אם תוצאות הבדיקה לא יישנו את מה שאני עושה כרופא (או הבעלים עושים) אז הבדיקה מיותרת. אם החלטתי על טיפול ואני לא אשנה אותו, לא משנה מה תהיינה תוצאות הבדיקה, אין בה צורך.
אם אני עושה בדיקת FIV או FeLV ובעקבותיה לא נותן טיפול, או לא מפריד חתול חולה (יש אפילו שמרדימים אותם) אז מה יעזור לי לדעת ?
אני עושה את הבדיקות הללו כאשר עולה לי החשד למחלה בחול חולה - אז חשוב לי להבין מה גורם המחלה, ולהיות מסוגל לקבוע טיפול, או להבהיר לבעלים את הפרוגנוזה.

הדבר העיקרי שניתן לעשות כדי לצמצם את המחלות הללו הוא סירוס ועיקור, כדי למנוע רביית יתר לצמצם ריבים בין החתולים.
אסף

למעלה