נגיעה באשה

promter

New member
נגיעה באשה

האם נגיעה באשה נידה מטמאת? הכוונה אם התיישבה לידי באוטובוס חילוניה שהיא בטוח נידה, ומן הסתם יד נוגעת ביד או רגל ברגל, בלי קשר שאני צריך לקום השאלה היא האם זה מעביר טומאה או לא? ועוד שאלה, האם יש הבדל אם ה"מגע" הוא בין בגד לבגד או פיזי ממש? (ידיים...)

promter

New member
כן. מאוד, אתה יכול לסדר לי היתר?

וכן זה משנה, לא כתבתי את זה מתוך שעמום אם במקרה אתה חושש...

כן, אתה יכול להיטהר ולעלות

להר הבית, אולם להיזהר לא להיכנס למקומות שהיו שם העזרות. יש בכניסה להר מעמד של אנשי מכון המקדש שידריכו אותך, ואם אנשי המעמד נפקדים ממקומם - אז חכה להם.

promter

New member
יצא לי להיות כמה פעמים בשערי ההר

במרחק צעד אחד משטח ההר עצמו ואף פעם לא התפתתי לעשות אותו, את אנשי מכון המקדש אף פעם לא ראיתי שם (שלוש שערים שונים) מי שכן שורץ שם זה ערבי חצוף מהוואקף שעוד אומר למג"בניק שיושב שם מה לעשות... אני לא חושב שיש היתרים בעניין הזה, בין אם זה במסגרת התחתונה או הקצה או כל שטח אחר של ההר עצמו, אלא אם כן ייצא פסק הלכה של הרב עובדיה יוסף שמתיר בחלקים מסוימים, דבר שמאוד לא סביר שיקרה...

הרב עובדיה לא צריך להתיר, דבר

שבמשנה ובגמרא - מותרים, ואף משה רבינו נהג כך... מה שכן, הוא יכול לטעון שהשטח כולו הוא בחשש שהוא חלק מהעזרות, שלזה אין יכולת לעלות לפני שתהיה פרה אדומה. אבל לפי מחקרים תורניים שנעשו, ולפי הארכיאולוגיה, ניתן להצביע בודאות מה מקום העזרות. ואם מישהו רוצה להחמיר על עצמו, יש מקום על הר הבית, שלכל הדיעות והאפשרויות הוא לא כלול בעזרות. זה משולש בקצה הצפוני-מזרחי, שפעם רצה הרב אליהו מרדכי שליט"א, להקים שם בית כנסת.

promter

New member
דווקא על מה שאתה מדבר

"המשולש" דווקא שם באיזור שער השבטים יש בעיות עם המשטרה שלא תיתן להתעסק עם האיזור הזה... אגב לא הבנתי את הקשר למשה רבינו שהיה נוהג כך...

מבחינת ההלכה קיימים 3 מחנות :

שלושת המחנות הללו היו גם במשכן, ואחרי כן בבית המקדש. מחנה שכינה במשכן - מקביל לעזרת כהנים ועזרת ישראל במקדש (וחז"ל הוסיפו מדרבנן גם את עזרת נשים ואת החיל) שבהם רק למי שאינו טמא מת מותר להכנס. בעזרת הכהנים רק לכהנים שאינם טמאי מתים. עד שתהיה פרה אדומה איננו יכולים להטהר מטומאת מת. מחנה לויה במשכן - מקביל להר הבית, שרק למי שאינו טמא בטומאה היוצאה מגופו (הכוונה לזבים, זבות, נידות, יולדות, ובעלי קרי) מותר להכנס. מטומאה זו ניתן להיטהר במקווה. וההלכות ידועות. מחנה ישראל - מקביל לירושליים שבין החומות, שמותר לכל ישראל שאינם מצורעים להכנס לשם. מצורעים נשלחים מחוץ לכל המחנות. משה רבינו לקח אתו את ארונו של יוסף, והיה אתו במחנה לוויה. דהיינו, שהוא היה ב"הר הבית", המקבילה למחנה לוויה, בטומאת מת. ואף ארונו של יוסף היה שם, דהיינו מת עצמו. לזה התכוונתי.

אופירA

New member
מנהל
מפני האיסור, לא מפני הטומאה

כשם שאסור לבוא על אשה שאינה מקודשת בחופה ובקידושין, כך אסור לנגוע בה באצבע קטנה (בכוונה ליהנות). איש ואשתו שומרים על נגיעה בזמן טומאתה, כגדר שלא יבואו לידי איסור חמור.

אופירA

New member
מנהל
נגיעה באקראי מותרת

נגיעה מבלי משים, באקראי, או בלית ברירה (כגון שיש דוחק באוטובוס) מותרת, אך ראוי מאד להימנע ככל האפשר גם מכך. לכן יראי שמיים אינם מניחים את העודף ביד האשה, אלא מטילים אותו לכף ידה הפשוטה. גם נגיעה של רופא לצורך רפואי - מותרת.

טומאת נידה

יש בזה דינים מרובים אפילו בישיבהעל אוטו ספסל באוטובוס הטומאה עוברת נראה לי. אבל כפי שהרב אמר זה לא בידינו כי אין בית מקדש. ודיני טומאה וטהרה

למעלה