נגינה להנאה בלבד

gus1935

New member
נגינה להנאה בלבד

שלום.
אני מנגנת על גיטרה חשמלית ועל קלידים, הרגשתי צורך לכתוב לאחר שקראתי כאן וקראתי וקראתי...
לצערי אין לי טיפת שמיעה מוסיקלית. מנגנת לפי תווים וטאבים. אני מגדירה את הנגינה "להנאה בלבד", והיא אכן גורמת לי הנאה. זה לא המקצוע שלי ולא יהיה וגם השאיפות שלי לא גדולות. יש לי יותר ניסיון על קלידים, ובחרתי בחשמלית כי היא נוחה לי לנגינה וגם הסאונד שלה יפה בעיניי יותר משל אקוסטית או קלאסית. אין לי מורה לנגינה ואני גם לא מחפשת כזה.
אני כותבת כי קראתי (וגם זה עולה הרבה מהכתוב) שאין תכלית לנגינה ללא יכולת שמיעה וכיו"ב. לדעתי זה לא שונה ממישהו שמצייר להנאתו אבל חסר כישרון לחלוטין, כל עוד הוא נהנה אז למה לא, אולי אני טועה. מאז שקראתי זה מאוד מציק לי. כלומר, אני ממשיכה לנגן להנאה (לפי תווים וטאבים, לעיתים אקורדים), זה ממשיך לגרום לי הנאה, אבל הקול שאומר למעשה שאין לי מה לחפש עם הגיטרה מהדהד לי בראש...
אשמח לשמוע דיעות.

eran377

New member
מוסיקאים זה עם פלצן, רשע ולא מפרגן

מוסיקה נועדה להנאה בלבד ומי שחולק עלי בעניין הזה, אני אשמח שיקום ויגיד.
ההנאה צריכה להיות בראש ובראשונה אישית שלך וזה לא משנה באיזו דרך - עם שמיעה מוזיקאלית או בלעדיה. גם המוסיקאים המקצועיים חייבים להנות ממה שהם עושים. רק משם מתחילים...

במילים אחרות - אל תקשיבי לאף אחד. תמשיכי להינות ממה שאת עושה, זה הכי חשוב

deathOrat

New member
יותר מזה, אין דבר כזה אין שמיעה מוזיקלית

זה משהו שמתפתח עם הזמן

horsie

New member
יותר מזה, כן יש דבר כזה ...

אבסולטית , יחסית

יש אנשים שפשוט אין להם שום שמיעה

deathOrat

New member
אתה טוען שיש אדם שמסוגל לשמוע(חירשים

כמובן מראש לא מסוגלים לשמוע אז להכליל אותם זה קצת..)
אבל לא מסוגל להבחין בין שני צלילים?
שלא מסוגל לזכור מלודיה פשוטה?
כשהוא שומע את דו ומי זה נשמע לו כמו דו ורה?
אתה רואה? כל אדם ששומע יש לו איזושהי דרגה של שמיעה מוזיקלית
גם כאלה שמוגדרים tonedef אם בודקים את זה לעומק יש להם בעיית זיכרון קשה יותר מבעיה של שמיעה אני בטוח שאם שני קטעים שונים שיוצרים דיסוננס הם יזהו את הדיסוננס

zangiamit91

New member
בגדול לא היו כל כך מסקנות

זה היה פחות או יותר הסבר שלי איך אני רואה את העבודה עם מוזיקאים ונגנים למיניהם. היא בחורה אינטליגנטית שבתחילת דרכה עם הלימוד גיטרה, אז הרשתי לעצמי להביע את הדעות שלי..

Wonderboy Blues

New member
דעתי נושא

לדעתי כל עוד את מפיקה הנאה מהנגינה אין שום סיבה להפסיק לנגן, ללא תלות ברמת הכישרון שלך.

יתרה מכך, אין שום סיבה שלא תוסיפי ותשפרי את ביצועי הנגינה שלך גם אם את סבורה שאין לך כישרון מולד. זה פשוט עניין של זמן.

גם אני מנגן להנאתי ונתקלתי בדילמה דומה בתחילת הדרך ואפילו חשבתי לעזוב את הנגינה (בדעה שאם אין לי כישרון מובהק בתחום אז אולי כדאי לעזוב את זה ולהתמקד בתחומים אחרים).

השינוי הגיע כאשר חבר אמר לי שכדי להיות חובבן ברמה שאליה כיוונתי (החלום שלי היה לנגן את הסולו של Comfortably Numb) די בכך שאתאמן ואתעקש - והוא אכן צדק.

בשורה התחתונה, אני מעודד אותך להמשיך לנגן-
גם אם את סבורה שאין לך כישרון, את מפיקה מכך הנאה ולכן אין שום סיבה להפסיק.

יתרה מכך, תגלי שעם הזמן ייפתחו בפניך עולמות חדשים בנגינה ואולי אף תפיקי הנאה גדולה יותר מזו שאת מפיקה ממנה כעת.

prince779

New member
אני לא חושב שיש לך מספיק ניסיון

כדי לקבוע שאין לך שמיעה מוזיקלית...איך החלטת את זה?

מני.ת

New member
תמשיכי לנגן,

כמו שאמרו מעלי, התכלית היא לעשות מה שעושה לך טוב. אם הנגינה גורמת לך להרגיש טוב, מה משנה מה איכות השמיעה המוסיקלית שלך?
נערי ונפנפי את הקול שמהדהד לך בראש ואומר לך שאין לך מה לעשות עם הגיטרה וחפשי את אותו קול שאומר לך לנגן, הקול הזה קיים, אחרת לא היית מנגנת

gus1935

New member
תודה לכל המגיבים

בקשר לשאלה: אני יודעת שאין לי שמיעה מוסיקלית כי אני לא יכולה לשמוע שיר ולדעת לנגן אותו, לכל היותר רק את הקו הכללי (לא יודעת להגדיר בדיוק). אני מנסה להשתפר בנגינה עצמה, אבל בקצב (האיטי) שלי. כפי שכתבתי זה פשוט גורם לי הנאה (השתמשתי כבר במילה הזו?), יש ימים שאין לי חשק להתאמץ ויש ימים שכן, תוך שניים-שלושה גלגולים אעלה לכאן משהו
באמת תודה לכם על התגובות. אין לי יומרה לנגן כמו אלו שכותבים כאן, מטבע הדברים ברור שיש רצון לנגן טוב אבל בלי לחץ ועם ידיעה ששמיעה מוסיקלית זה לא משהו שפתאום יקרה. אני יודעת שאפשר לנסות לפתח את זה, אבל לפחות כרגע... אממ... טוב לי איך שזה עכשיו. רק באמת הרגשתי שאולי אין טעם, התגובות היו חשובות לי מאוד - אז שוב תודה.

Ido Moshe

New member
זה ממש לא מדד לשמיעה מוזיקלית

זה בא עם הניסיון.

איזה שטויות, כאילו כל אחד שמחזיק גיטרה הולך לעבוד בזה. עושים מה שכיף, זו המטרה בחיים בסופו של דבר. נגני ותהני, זה מה שכולם עושים.

strange key

New member
היי

לי יש שמיעה כמעט אבסולוטית (שזו נחשבת לשמיעה מצויינת), ועדיין אני לא יכולה לשמוע שיר ולדעת מיד לנגן אותו. כלומר, אני יכולה לשמוע את השיר ובכל רגע לומר אילו תווים בדיוק נוגנו, אבל לזכור ככה שיר שלם מהתחלה ועד הסוף? רחוק ממני.

בקיצור, נשמע מהתיאור שלך שדווקא יש לך שמיעה סבבה

ואגב, אני ניגנתי רק להנאה במשך די הרבה שנים, ולבסוף החלטתי להתחיל ללמוד באקדמיה למוסיקה, והתקבלתי ואני לומדת ונהנית

אם את נהנית מזה, אל תעזי לתת לאף אחד לגרום לך להפסיק, מוסיקה זה אחד הדברים השווים שיש, ואם זה לא גורם הנאה - רק אז זה לא שווה את זה.

deathOrat

New member
את מסוגלת לנגן את הקו הכללי?

הוכחת שיש לך שמיעה מוזיקלית, היא לא מפותחת אבל זה לא שאין לך ולמעשה אני לא מאמין שיש אדם שאין לו שמיעה מוזיקלית (זה אומר שכל התוים נשמעים לו אותו דבר)

לגבי להוציא שיר במלואו זה משהו שמצריך תרגול, האם כשנולדת ידעת ישר לדבר או לקרוא או לכתוב? לא.
יותר מזה, נכון ששמיעה מוזיקלית זה משהו שאפשר לתרגל בנפרד אבל כל פעם שאת מנגנת משהו בגיטרה או בקלידים את מפתחת את השמיעה!

חתוליס

New member
יש פה (כמו בכל מקום) כמה אנשים רדודים

שחושבים שהדרך שלהם היא הדרך הנכונה, וכל השאר - תועים.
לבני אדם יש נטייה לחשוב שמהות החיים היא ב-ד-י-ו-ק מה שהם עושים. לא צריך לקחת את זה ברצינות, על אחת כמה וכמה אם את טוענת שאת מפיקה 100% הנאה ממה שאת עושה. חבל שנתת לקול הזה לערער את האושר שאת מפיקה מנגינה.

שכל אחד יעשה מה שעושה לו טוב. יש אנשים שלפזר ססמאות - עושה להם טוב.

ilanmar

New member
גם אני חושב שהסקת מהר מדי שאין

לך "שמיעה מוסיקלית" ובכל מקרה, זה בהחלט לא התנאי להנאה או הצלחה.

יש כאלו שינגנו מיד משהו ששמעו - אלו הם בעלי כישרון מולד מיוחד או מושכלים מאד במוסיקה. אם נניח לרגע את הנדירים שיש להם מתת אל כזו או אחרת, היכולת לנגן משהו משמיעה היא בהחלט יכולת נרכשת. למשל, הכרה של הרבה שירים ובסיס תיאורטי משכללים מאד את היכולת הזו, כמו בכל תחום מקצועי אחר.

אבל נשים את כל אלו בצד. אם הנאה היא המטרה שלך, אז כמו בכל ענין אחר, את זו שצריכה לקבוע לעצמך מה טוב לך ולמצוא לעצמך את הדרך. אם טוב לך ומהנה לך איך שאת כרגע, זה סבבה לגמרי ואל תתני לאף אחד לגרום לך לחשוב אחרת.

ואם חוזרים ל-"שמיעה מוסיקלית", אל תתני להשערות הפרטיות שלך לעצור אותך.

למעלה