נגינה ב (All fourths tuning (EADGCF

MetalicBluz

New member
נגינה ב (All fourths tuning (EADGCF

מישהו כאן ניסה? התחלתי להיכנס לתוך זה, מתוך סקרנות וסתם נראה לי הרבה יותר הגיוני.
גיטריסטים מפורסמים שמנגנים בכיוון הזה, אני יודע ש Tom Quayle ו- Alex Hutchings (שניים מהגיטריסטים הכי מוכשרים על הפלנטה הזו IMO, והאהובים עלי)

זה בכלל התחיל משאלה ששאלתי את עצמי, למה הגיטרה מכוונת כך בקוורטות ופתאום בין מיתרים 2 ו-3 יש טרצה גדולה.. הורס את הרצף..
ואז הבנתי את ההיגיון, זה הרבה יותר נוח לנגן כך אקורדים בצורה פתוחה, ומה גם שעם כיוון של אך ורק קוורטות אי אפשר היה לנגן יותר אקורדים עם בארה (וגם בזה אין כ"כ רע
אם נחשוב לרגע, רק הגיטריסטים משתלטים על טווח של 2 אוקטבות בנגינה שלהם)
אז עברתי זמנית לנגינה של All fourths. חזרתי לבסיס. מנסה לנגן אקורדים בצורה הכי בסיסית, עם כמה שפחות תוים שאפשר. ועם היפוכים, להכניס קצת עניין ..
הסולמות הרבה יותר מעניינים והרבה יותר הגיוניים ונוחים לנגינה

למי שמתעניין בניגנה בכיוון הזה אני ממליץ לראות סרטונים של הבחור הזה
http://www.youtube.com/results?sear...0.0.142.280.0j2.2.0...0.0...1ac.1.SPy9LvWVP-I

לא יודע איך הוא הצליח לעוף כך מתחת לרדאר. אחלה גיטריסט ומורה, מעט מאוד צפיות

nothingman1

New member
אני מנגן ככה כבר חצי שנה בערך

לדעתי לא התאמנתי מספיק כדי לדעת כמה רחוק אפשר להגיע עם זה, אבל כבר עכשיו אני מאוד מרוצה.
מאז שעשיתי את זה אני מרגיש שהנגינה שלי נהייתה יותר מוזיקלית, כי המחשבה שהשקעתי בפוזיציות הבלתי סימטריות מופנה עכשיו לדברים האחרים. זה ממש שחרר אותי.
באמת אקורדים זה החלק הקשה יותר בסיפור, אבל גם כאן מבחינתי יש יתרונות. קל ככה לבנות היפוכים ולהוסיף טנשנים, כי הכל מאוד ויזואלי.

להרבה גיטריסטים עניין חוסר הסימטריה כנראה לא מפריע כ"כ, אבל לי זה הפריע מאז ומעולם... אם גם לך זה מפריע, אני בהחלט ממליץ לנסות.

MetalicBluz

New member
וואלה מגניב

הויזואליות באמת מאוד מקלה על העניין. זה יתרון גדול.
ומה שאמרת לגבי זה שהנגינה שלך נהייתה יותר מוזיקלית, זה הדבר שהכי חשוב לי ושגרם לי להיכנס לזה מלכתחילה.
מבחינת אקורדים זה די קשה, כמו להתחיל מחדש. אבל מבחינה מלודית זה עולם חדש וכיפי. הגיוני יותר וקל יותר

למעלה