נגינה בכמה כלים??

lidor3160

New member
נגינה בכמה כלים??

יש פה כאלו שמנגנים ביותר מכלי אחד?
אתם חושבים שנגינה ביותר מכלי אחד זה לא טוב?כי אז זה מבלבל או פוגע בטכניקה?
כי יש שתי כלים שמעניינים אותי ואני לא רואה את עצמי מוותר על אחד מהם אך זה נראה לי שגוי כי אז אני יהיה פחות טוב בניגון.

לא נשמע הגיוני. בדיוק כמו שטכניקת הלחימה שלי

בג'ודו ובאיגרוף לא תפגע לי בטכניקת הנגינה שלי. אתה מרגיל את המוח והידיים שלך לעשות תנועות מסויימות והן לא קשורות אחת לשניה.

ilanmar

New member
יש לא מעט שעושים את זה בהצלחה רבה.

זה נראה לי יותר שאלה של כמה זמן יש לך בשביל להתעסק עם כל אחד מהכלים שאתה רוצה לנגן עליהם.
כל עוד מגבלת הזמן לא מביאה אותך למצב של תפסת מרובה לא תפסת אני לא חושב שצריכה להיות בעיה טכנית.

רונסולD

New member
אין סיבה שלא

קשה לי להאמין שתצליח להשקיע באופן שווה במספר כלים, אבל לנגן על כמה כלים, בנוסף לכלי ה"ראשי" שלך זה נפלא, לדעתי.
היתרון הגדול בנגינה על כמה כלים היא שאתה מקבל צורות חשיבה שונות.

nothingman1

New member
זה לא מבלבל, להיפך

כשאתה מנגן משהו בכלי אחד ואז בכלי אחר זה נכנס לראש טוב יותר, כי אתה מבין טוב יותר מה אתה מנגן. בגלל שכל פעם תנגן דברים בצורה פיזית אחרת (בגלל הכלים השונים), המוזיקה תשתחרר מהתלות בכלי ובצורה הפיזית שלה, ותצטייר בראש כמוזיקה. ככה זה לפחות אצלי...
הבעיה העיקרית היא זמן. תהיה מוכן להיות פחות טוב בכל אחד מהכלים ממה שהיית אם לא היית מנגן ביותר מכלי אחד.
אני לפעמים קצת מתבאס מזה.

שמע בחור, אתה נורא מפחד לטעות - וזו הטעות

הכי גדולה שיש. אף אחד לא יודע מה טוב משבילך.
אם לא תנסה, אם לא תטעה - לא תלמד.

תזרום עם התחושות שלך. מותר ורצוי לטעות.

><>

SMaLP

New member

nadav779

New member
לא ברור מההודעה שלך

אם אתה כבר מנגן על כלי אחד ורוצה להוסיף, או שאתה לא מנגן ורוצה ללמוד במקביל. האפשרות השניה לא מומלצת לדעתי. אין בעיה לנגן על מספר כלים אבל לדעתי - פרה פרה. תבחר כלי אחד, תגיע איתו לרמה בסיסית ואז תלמד על הכלי השני.

new blood

New member
תגובה מ"מולטי-אינסטרומנטליסט" :)

קודם כל, אתה צריך להיות יותר ספציפי.
יש הבדל בין אם אתה רוצה ללמוד תופים וגיטרה, לגיטרה ועוד. למשל.
אתה צריך להבין מה גורם לך לזה. ואם אתה חושב שאתה מוכן לקחת את זה על עצמך - לך על זה.
זה בוודאות אומר שבפרק זמן מסוים, אתה תהיה פחות טוב בנגינה בשני הכלים, לעומת אם היית משקיע את אותו הזמן בכלי האחד. פה רק הזמן משחק תפקיד - תשקיע יותר, תתקדם יותר.
אבל זה לא בהכרח משהו רע - יש גם הרבה יתרונות כמו שציינו, זה חושף אותך לסגנונות שונים (אם הכלים שונים במהותם), זה פותח את צורת החשיבה שלך על מוזיקה בכלל, זה משפיע על האופן שבו אתה מנגן על כל אחד מהכלים.
אני מנגן על מספר כלים ובהחלט הייתי יכול להיות ברמה הרבה יותר גבוהה בכלי מסויים אם הייתי מתמקד רק בו ומשקיע את אותה כמות הזמן שהשקעתי בשאר - אך ורק בו. אבל אני מוכן "לשלם" את המחיר הזה.
רק שתהיה מודע לזה, אם ביום מן הימים תרצה "להתמקצע", אתה כנראה תצטרך לבחור כלי שהוא ה-main שלך. אחרת, זה בדרך כלל נשאר חובבני.
תעשה חושבים... ולך על זה. :)

flame keeper

New member
דעתי הצנועה

דווקא כשהתחלתי לחקור כלים נוספים יצא שהבנתי יותר את הכלי הראשי שלי.
אני יכול להגיד לך שכתבתי הרבה שירים שיצאו מזה שישבתי על הפסנתר או התופים ולא על הגיטרה.
השאלה היחידה שעל הפרק היא כמה אתה רוצה את זה.
אני רציתי, וזאת התוצאה...

למעלה