נגואה פואד

konaman

New member
נגואה פואד

שלום בנות, אני רקדנית בטן מתחילה, וסטודנטית לטיפול במוסיקה ותנועה, מחפשת מידע כל שהוא על רקדנית הבטן של כל הזמנים נגואה פואד. אני ממש מודה לכל מי שתוכל לעזור לי טלילה.

Elina5

New member
קצת על נגואה פואד...

מתוך הספרייה המתהווה של בית הספר למחול מזרחי( וינגייט). בהצלחה, אלינה

karnity

New member
אני לא כל כך בטוחה שנגואה פואד...

היא רקדנית הבטן של כל הזמנים....אם תבדקי יותר לעומק תגלי רקדניות ותיקות וטובות ממנה כמו סמייה גמאל ותחייה קריוקה ואפילו נעימה אקף שטובות ממנה עשרות מונים....וזו לא דעתי האישית אלא, מה שנקרא, דעה רווחת בקרב ציבור חובבי הריקוד הנפלא הזה... בערוץ בריזה (ז"ל) ב-יס היתה תוכנית תיעודית על נושא המחול המזרחי... אני ממליצה לראות את התכנית ואולי לקבל רקע לנושא.... אם לא תצליחי..יש לי קטלת וידאו של התכנית..אולי נצליח לארגן משהו... בכל מקרה - בהצלחה!

fifi ness

New member
בוקר טוב.היא כמעט,משום שהיא יותר

צעירה מסאמיה גאמל,תחייה קריוקה ונעימה עאקף.נעימה עאקך לא חיה את כל הזמנים משום שהיא נפטרה ממחלה עוד בהיותה בת שלושים לחייה. כשהייתי ילדה קטנה והכרתי את כל הרקדניות מכל הזמנים,נמשכתי במיוחד לנעימה עאקף,מלאה אותי בריגושים,הרבה שמחה,צחוקים והיתה לה מימיקה מדהימה.שחקנית מוכשרת מאוד היתה ממשפחה לוליינית שעבדה בקרקס. את נגואה פואד במיוחד לא אהבתי, היא היתה גסה בעיני,אבל....אחרי שהפכתי מחובבת לאמנית,גיליתי בנגואה גילויים מדהימים. חדרתי לתוך עולמה הקסום,זרמתי לתוך ידיה האצילות, הארוכות והרכות,זרמתי אל תוך האגן שרטט כמו אדווה במים רדודים. למדתי להבחיו שברקדנית נגואה יש שתי עולמות כלומר,שני צידי אופי בריקוד. הצד הפראי,הנועז והבוטה.והצד הרך והנשי. בצד הפראי היא גילמה בריקודה ,את האישה הנועזת ,המופקרת במילים בוטות. לא אהבתי צד זה במיוחד אבל למדתי אחרי שחקרתי את הנושא לעומק,היא ידעה לשחק את התפקיד כראוי, כשחקנית וכרקדנית היא הרי שיחקה בהמון סרטים. ברוב תתפקידי משחקה היה הצד הנועז כנראה שהתאים לה. יש לי אוסף רב של ריקודים מכל הזמנים,בין השאר יש לי אוסף מריקודיה המדהימים של נגואה פואד, שלמדתי להעריך גם את הצד הפראי שלה. היתה לי גם החוויה לצפות בהופעותיה במצריים. יש לי תמונות מצולמות יחד אתה . לכשאצליח אעלה את תמונות מזכורותי. ובכן,ממה שלמדתי בחיי לכל אומן יש את הקסם שלו והאופי הטמון בו ,את בעצמך תדעי לבחור ממי תקבלי השראה, בעיני אין "רקדנית מספר אחד" או "הגדולה מכולן" אני אומרת שלכל אחת יש את המיוחד שבה .אז את כולן אני אוהבת ומכבדת. באהבה פיפי.

באלאדיה

New member
פיפי - אפרופו מצרים

לו היתה לי האפשרות לנסוע היום למצרים, את מי היית ממליצה לי לראות - מי הרקדניות שפעילות ומופיעות היום? יש גם סדנאות שם? ועוד שאלה שעולה לי מהכתוב - מתי ידעת שהפכת מחובבת לאומנית? איך את מגדירה את זה ואיך את יודעת מתי תלמידה שלך עשתה את קפיצת המדרגה הזו? האם זה עניין של כישרון נטו, שעות במה, לפי תגובת הקהל..

fifi ness

New member
אלו היתה לך האפשרות לנסוע למצריים ,

הייתי ממליצה לך לשאול בראש ובראשונה, אם יש איזו שהיא הצגה{מסראחייה}באחד מהתיאטרות הגדולים במצריים, אשר מופיעה בהם פיפי עבדו. היום יש הרבה רקדניות השאלה מי מבינהן טובה במיוחד???יש כאלה שמעתיקות את דינה , ממש ככפילות ואת זה אני לא אוהבת. אז אני לא יכולה להמליץ במיוחד.מאוד ממליצה לשאול על הופעות של להקות הייצוג של מצריים זה מדהים ולא עולה יקר,ממליצה על מופעי מחוללי הסופים שלא עולה בסכף וזה שווה זהב. יש גם סדנאות פרטיות כל הזמן,צריך להתעניין לפני שנוסעים ,כי יתכן שאותה אמנית או אומן לא נמצאים ,הם מקיימים סדנאות ברחבי העולם. באלאדיה היקרה! שאלת אותי כמה שאלות בינהן שאלות הנוגעות מאוג לרגשותי. "מתי ידעת שהפכת מחובבת לאומנית?"אפילו לא שמתי לב!אז.....א..ם..םם... בפעם הראשונה שרקדתי את "סירת אל חוב"{סוד האהבה} של אום כולת'ום. בהופעה הראשונה ב"פרחלורד" על במת סוזן דלל. כשרקדתי והצלחתי להעביר את תחושותי וכאב לבי ,כשהצלחת להבין את מכשולי החיים ולהעביר אותם בדרך האומנות. לשאת את מטען החיים ולהגישם בריקוד שיבטא את השמחה והכאב. תמיד אוכל לדעת מתי תלמידתי עשתה קפיצת מדרגה, אבל מתי היא תעשה את הקפיצה האמיתית מרקדנית לאומן, זאת היא תדע ראשונה, תרגיש! והקהל יעיד. דרך אגב יש גם כישרון מולד ויש גם כישרון חבוי.כל זה מצריך תהליך של עבודה בדרך הנכונה, שעות במה והרחבת אופקים על מנת לפתח את היצירה,כמו כל אמנות אחרת.{לכן אני אישית לא אוהבת רקדניות מעתיקניות}אפשר לקבל השראה ממי שאת אוהבת,ולא להעתיק כמו במבחני הכתבה ,על הרקדנית להיות ה"אני"שבה. מקווה שעניתי על שאלותייך פיפי.

דברים שיוצאים מהלב ונכנסים אל הלב

דברייך הם דברים שנכנסים ללב כי הם יוצאים ממנו. מאוד ריגש אותי לקרוא מה שכתבת. כמוך אני חושבת שעל רקדנית ואומן בכלל ליצור את תעודת הזהות שלו, אך אם כל זאת לא להיות מחוייב אלה ולהרשות לעצמו להשתנות ולהתחדש תמיד. לגכי החיקויים: אני מאוד אוהבת את ראנדה ממצריים שהיא חיקוי מוצלח יותר מן המקור: דינה. חיקוי נוסף של דינה היא סוריא הברזילאית , רקדנית בחסד עליון שבעקבות החוקים החדשים במצריים חזרה לארצה. רקדנית נוספת שאהודה עלי מאוד היא "דנדאש". בעלת סגנון ייחודי לה, ומופיעה בכל פסטיבלי קהיר מדי שנה. זהו. להתראות

באלאדיה

New member
תודה על התגובות...

כבר התחלתי לחשוב על קונספט למפגש, ואחד הרעיונות הוא אכן מן ערב וידאו בו כל אחד יביא מספרייתו הנדירה (לטובת כל מי שלא יגיע כנראה למצריים)... וכמובן שזה יסתיים בריקוד - הרי לא נשב בשקט ערב שלם... בקיצור - עוד חזון למועד.

אפשר לקיים את המפגש אצלי

יש ברשותי (ואני לא מגזימה) למעלה מ- 200 קלטות וידאו: רקדניות, להקות, מהארץ ומכל מדינה בעולם. כל מי שאמר את המילה ריקודי בטן יש לי קלטת וידאו שלו... בקיצור צאי לדרך .. ורד

הזמנה לערב וידאו אצלי

אין צורך לקנאות בכלל. אשמח לחלוק איתך מקלטות וידאו שיש ברשותי תמורת אחרות. מלבד זאת, היתה הצעה לקיים מפגש כזה אצלי. מה דעתך? ורד

hooda

New member
באלדיה בהמשך- אומן/טעם/סיגנון

נגוא פואד לזכותה יאמר הביאה את ריקוד הבטן לבמה בדור החדש,מה שנקרא היום הופעות במה ,ובכך הרסה את האתניות שבריקוד יחד עם זאת לא דבקה בצעיף אלא רק בכניסה לבמה ומיד שמטה אותו ( למרות שהצעיף הגיע למצרים בשנות השלושים,ולא אומץ שהובא למצרים מהוליווד ) ובכך תם עידן התמימות שבריקוד ובא תור הזהב של הבלט המצרי,, וכל קידמת ריקוד הבטן כפי שהוא לשלוחותיו היום. אישית אין אני אוהבת את סיגנון הריקוד שלה,וביחוד את המוזיקה שהיא רוקדת לה , לדעתי ושוב רק לדעתי מוזיקה שהיא רוקדת לה לרוב טובה אך ורק לתירגול,כמה שזכור לי עאקף וסמיה ותחיה רקדו בסרטים כבבמה, לגבי אומנות אדם נולד עם הכישרון ומפתח אותו בונה את עצמו ,סבלנות היזדמנות פירגון ועזרה ואולי גם מרפקים מזל עושה אותו מפורסם, ישנם אומנים גדולים שבחייהם לא היתפרסמו אלא לאחר מותם, מה גם שהדור המיתבגר צריך לתרום לקידומו של הדור הצעיר והחדש,

hooda

New member
פיפי כמה את צודקת הכל ענין של טעם

אני אישית אוהבת מאד את עאקף

למעלה