נגד נגד ושוב נגד....

נגד נגד ושוב נגד....

אין זוגות מעורבים שמצליח להם לאורך שנים. צר לי להרוס את הקידמה הנאורות והרצון לפתוח משהו חדש. השפה, בראש ובראשונה הורסת הרבה מתוך מה שהיה אמור להיות משותף בחיים. המחשבות שמתרוצצות בתוך כל אחד מאיתנו מתקשות לבוא לידי ביטוי שמילים הפשוטות של השיחה. המחשבה הראשונית והתרגום שלה לשפה האחרת (בדכ אנגלית) הורס את הזרימה הפשוטה של הבהרת הנושא. כשמגיעים הילדים, (במזל טוב) כל אחד רגיל לתרבות מסוימת בסגנון החינוך, וזה בדכ יוצר כפל משמעויות אצל הילד. (מה שמתחיל את החיכוכים וכו..) הבגרות אצל בן הזוג שנשאר לחיות בארץ לו לא, מאבד עם השנים את הרצון וההתפכחות מלווה בדכ בכעסים, תיסכול ורצון לחזרה למולדת. גל, את מספרת על חיים שאולי יהיו עם בחור אוסטרי, אבל את לא חיית איתו עדיין, החיים המשותפים הם בעלי משמעות לשנים ולא אהבה והתאהבות חולפת של ימים. במסגרת של שנים רבות הקשר לא נשמר, הרצון להוכיח לכולם כי הקשר הזה בגלל השוני שבו יתחזק לנצח, מביא את בני הזוג להבנה פנימית שהם ינסו לשמר אותו מול כל אותם מתנגדים שהתנגדו בתחילה לקשר, והרצון להוכיח להם שאפשר גם אחרת, מביא אותם לחיים לא מאושרים רק בשביל "ההוכחה". הבחורה הערביה פה, לא סיפרה את קורות אימה, ובעצם עם מי היא תינשא כשתהיה בשלה לכך, (הרי היא אינה ערביה 100% וגם אינה יהודיה, הנפילה בן הכסאות, אצלה חמורה בהרבה משאר הזוגות בגלל המצב העדין בארצנו. אין המשכיות לקשר כזה - על אף שהוא מגרה ומעלה עניין ושוני שקוסמים לרבים מאיתנו. סליחה אם אני אנטי בנושא בצורה גורפת כל כך, הנסיון האישי שלי והראייה של עשרות אנשים מתוך העבודה הפרטית שלי מוכיחה שאין דבר כזה, לא לישראלים בכל אופן, אנחנו שונים ואנחנו אחרים והמנטליות שלנו לא באה במיקשה אחת עם שאר העולם. קשה לאחל בהצלחה למי שמאמין, כי התוצאות אולי יאחרו להגיע אבל יגיעו בגדול.

~Gal~

New member
שלום מעגלית

ובוקר טוב
קודם כל רציתי לציין שזה שאת לא מכירה זוגות כאלה שהצליחו - זה רק בגלל שאת לא מכירה. לא בגלל שהם לא קיימים (אני דוקא מכירה). דבר שני - אין ספק שבקשר כזה יש הרבה יותר קשיים מאשר בקשר אחר - ובדיוק בגלל זה חשבתי על הפורום הזה. אבל בקשר כזה יש גם הרבה הרבה כיף, הרבה למידה, אהבה, עוצמה. לפעמים השפה מהווה מכשול, אבל לא תמיד. לי אישית אין בעיה עם העניין בכלל. ברור שבשביל שקשר כזה יחזיק מעמד צריך תעצומות נפש רבות מאשר בקשר רגיל. בזה אין ספק. יש כאלה שיש להם את זה, ויש כאלה שלא. ובאמת צריך לחשוב המוווון לפני שמחליטים להכנס לזה. אבל מכאן ועד להגיד שקשר כזה הוא חסר סיכוי - מרחק רב מאד. והעובדה היא המון משפחות מאושרות מעורבות שחיות ברחבי הגלובוס שלנו.

שלום שלום גל...

כמה שנים הזוגות שאת מכירה חיים יחד??? כמה לדעתך אהבה שורדת בתנאים של כל הקשיים... צריך לצאת מהתמימות ולראות את הדברים בצורה מעט יותר מבוגרת ומפוכחת, כן אני יודעת, את בתחילת אהבתך ולכן חלק ממה שציינתי מעוור את ראייתך. ולא משנה מה תהיה רמתך- או לאו דווקא את, באנגלית, כורדית או פורטוגזית, לזה אין משמעות כלל, כי אין זו השפה בה את חושבת, ומעבירה את המחשבות בתוכך. אני עדיין רואה זוגות מעורבים חיים יחד, כשבן/ת הזוג די "תקועים" במקום. ופה מתחילה הדילמה האחרת (לא לפורום הזה) עד כמה הנתינה בהישארות היא בגלל הילדים ואיך אפשר לעזוב ולאן וכו´ וכו´. אני אשמח כמובן לשמוע סיפורים שונים ממה שההיכרות שלי יודעת, אבל שיהיו כנים ("בלי חירטוטים ובלי לעגל פינות בגלל שנוח..) יום טוב, תוהה.....

carolin

New member
בדבר אחד אני כן מסכימה איתך אבל רק אחד

בעניין השפה,הזכרתי את הנושא בפורום אחר.המוח שלנו חצוי לשניים בצד אחד מאוכסנים הרגשות מחשבות שפת האם שלנו ובצד השני כל מה שאנחנו לומדים כולל שפות זרות ולכן לעולם לא נוכל לבטא את עצמנו כמו שאנחנו מתבטאים בשפתנו כי המחשבות מגיעות מצד אחד והשפה שלמדנו מצד שני. אבל מעניין השפה ועד לא לבוא בקשר עם אנשים שונים ממני המרחק אכן גדול ואני, במיוחד אני, לא אתן לשפה או לאנשים עם דעות קדומות או ללחץ חברתי להשפיע על חיי,אז אולי זה לא יילך אולי זה יגמר אבל אני אגיע למסקנה הזאת לבד אני אלמד מהטעיות שלי. אה...ועוד דבר ,את לא חושבת שזה ילדותי לנסות להלחם להצלחת הקר רק כדי להוכיח לאחרים שהצלחתי???סלחי לי אבל זה מטומטם אפילו לחשוב דבר כזה,אני נותנת דין וחשבון לעצמי לבד.טוב לי-אני נשארת,לא טוב לי-אני הולכת...

~Gal~

New member
גם אני מסכימה בדבר אחד

וזה שגם אני לא נמצאת בקשר כדי להוכיח משהו למישהו אלא אך ורק בגלל שאני רוצה. וגם אני מודעת לזה שיש סיכוי שזה יגמר - ומוכנה לקחת את הסיכון. לגבי השפה - אולי יש בזה משהו. בהתחלה גם אני הייתי נתקעת באמצע משפט ולא יודעת איך להעביר בדיוק את מה שאני רוצה. אבל מה שמדהים הוא שעם הזמן - אני וחברי למדנו להכיר את השני כל-כך טוב, שגם בלי מילים אנחנו מבינים אחד את השני מצוין. כל כך הרבה פעמים במהלך שיחה אנחנו אומרים you know what i mean... והמדהים הוא שאנחנו יודעים בדיוק למה הכוונה. אבל ברור שזה לא ככה אצל כולם - ואגב לפעמים זוגות ששפת-האם שלהם משותפת לא מסוגלים לתקשר בכלל - זה שיש שפה משותפת לא אומר כלום על תקשורת טובה ובריאה בין בני-זוג

תקשורת היא אומנות של רצון לקלוט ולהיקלט בכל תנאי

שפה זהה לא תמיד מקשרת ושפה זרה לא תמיד מפרידה . בן זוגי הקודם היה ישראלי חכם ומוצלח וכל הזמן התווכחנו ועם בן זוגי הקיים אנו בתקשורת פורה ומקרבת למרות שאנו משתמשים בשלוש שפות {מעט עברית , מעט צרפתית והרבה אנגלית } תקשורת זוגית מורכבת מהרבה יותר משפה והמוכנות לשפר שפה , ללמוד ובכלל להתגבר על אלפי מכשולים זוגיים , גאוגרפים ותרבותיים . הצלחה זוגית תלויה ברצון , בטיימינג בחיים ובבחירה חופשית לשחק את המשחק הזה על כל השלבים שלו ובגודל האהבהובחוזקת הקשר . אנשים בעלי רקע שפה שונה מתחברים בכל העולם . חיבור מעורב הוא לא המצאה חדשה וגם בישראל יהודים בעלי רקע שפתי שונה התחברו ...ולא כולם נפרדו בגללה .
אני לא מוצאת תועלת בלהרפות את ידיהן של אלה שבחרו להתמודד רק מפני שאת נכשלת . לכל אחד מגיעה ההזדמנות לנסות , להתמודד ולאהוב וללמוד מכל תוצאה .
בכל אופן בהצלחה ובאהבה לכולם באשר הם .

מעורב

New member
מעגלית, זה פשוט לא נכון

יש במשפחה שלי ובין המכרים שלי הרבה זוגות מעורבים, מעדות שונות, יהודים ולא יהודים, מארצות שונות, ומכל הזוגות המוכרים לי במשפחה הזוגות המעורבים הכי מוצלחים לאורך שנים (חלק מהם הגיעו לשיבה טובה ואפילו נפטרו כמו דודים של הורים שלי). אז אולי דעתך היא לפי החברה שבה את נמצאת שאולי היא שמרנית במיוחד או חלילה גזענית, אבל חשוב שתדעי שיש הרבה דוגמאות מוצלחות גם בארץ.

מעורב

New member
ולגבי השפה

אצל שנינו שפת המחשבה היא כבר אנגלית הרבה יותר משפת האם ועוד לא קרה שלא הצלחנו להביע בדיוק את מה שרצינו. ואצל זוגות מעורבים אחרים במשפחה יש תמיד שפה אחת לפחות ששני בני הזוג מדברים מצויין (לאו דווקא אנגלית) כך שזה אף-פעם לא היה בעיה בכל המקרים המוכרים לי.

אתם לא עומדים

מספיק במבחן הזמן... תנו לאנשים חדשים את הבמה פה ושיספרו על הדילמות בחינוך ילדים. מעניין הוא שלכולכם בשירשור אין ילדים. ואתם שוכחים שאנחנו כישראלים מגנים על כל זכות שנופלת בחלקנו בעולם הגדול להדגיש ולא להסתיר את מה שאנחנו. על מה ייעשה חינוך הילדים? על ישו? על מוחמד? על היהדות? ולמה בעצם? אני חיה בעולם הרבה יותר פתוח ממה שאולי ניסיתם להכניס פה בן השורות, ולא רק בחיים הנוכחיים שלי אני מודעת לבעיות שצצות בן זוגות מעורבים, אני טוענת שגם זוגות מעורבים ששניהם יהודים לא יצלחו (ברוב המקרים) בחייהם, לכן, אני חוזרת, מבחן הזמן הוא המבחן שיקבע. אני את שלי אמרתי.

carolin

New member
את טועה ../images/Emo4.gif

מעניין למה עוד אין לרובנו ילדים?חשבת אולי שאנחנו רק בתחילת חיינו? עוד דבר מי אמר שאני צריכה לגדל את ילדיי על ישו מוחמד או משה?אני לא מאמינה בשום דת במיוחד לא ליהדות שמנדה אנשים ולא מכירה בזכותו של אדם באשר הוא אדם.אני כן אחנך אותם לאהוב את כל בני האנוש ,אחנך אותם לטוב לב סבלנות וסובלנות, אדם לאדם אדם!!! מי אמר שילדים יש לחנך על ברכי דת מסוימת זה קרה לי ,ואני לא אעשה את זה לילדיי גם אם אוליד ילדים ל"יהודי". ולדוגמא:פה פגשתי ישראלית מקסימה עם ארבעה ילדים בעלה הוא הונגרי יהודי,הם חרדים(אני מנחשת שזה מהכיוון שאת באה ממנו). ובבקשה אל תתני לי את התירוץ הנדוש שדרך התורה צולחת את דרכם!

חחח אמיתי

יה אללה לא הבנת כנראה דבר ממה שניסיתי להעביר פה. אני חילונית בכל רמח איברי (ואין לי שום קשר לדת מלבד מה שספגתי בחיי, בית ספר, אזור מגורים וכו´). ילדי חילונים לחלוטין (מן הסתם) אבל חשוב לי שידעו את המיני- מינימום (וזה ממש מעט) על יהדותם. אני נותנת להם את המעט הבסיסי והם משחקים איתו כמו בפלסטלינה, דעותי מוכרות להם והם יכולים לקבל או לדחות את מה שיהדותם אומרת, אין לי בעיה עם זה. וקל לך לכתוב על הומניות ושאר דברי ההבל של רומנים זולים, קודם תעמדי מול השאלה של החינוך הבסיסי של ילדייך ואחכ תוכלי להחליט על ברכי מה תחנכי אותם. (ותאמיני לי, כשיש ילדים "פתאום" היהדות מקבלת צביון שונה) ושוב, אני ומשפחתי חילוניים רגילים לחלוטין. (לא נוסעים בכיפור). חחחחחחח לא דימיתי שמישהו כאן ייחשוד בי כדתיה. (זה היה מצחיק הרבה חברים שלי דווקא...) עדיין תוהה...

carolin

New member
אני חושבת...

שהייתי ברורה לגבי חינוך ילדיי. מעניין אותי לדעת מהו המעט הבסיסי שילדייך יכולים לשחק איתו כמו פלסטלינה,באמת ,את חושבת שתוכלי לתת לי דוגמה? דבר אחר אני באמת מבקשת ממך,אל תמעיטי בדבריי על ידי משפטים כמו אלו:"וקל לך לכתוב על הומניות ושאר דברי ההבל של רומנים זולים" כל מה שאני כותבת אני באמת מאמינה בו. סליחה אם גרמתי לך לעשות כן.

מעורב

New member
שימי לב, דיברתי גם על זוגות אחרים

שחלקם חיים שנים רבות, לחלקם יש ילדים ונכדים וחלקם אפילו מתו בשיבה טובה. אלה המקרים שמוכרים לי והם בהחלט עומדים ועמדו במבחן הזמן! ברוב המקרים שמוכרים לי שני הצדדים חילוניים ואין בבית או בחינוך אלמנטים דתיים. במקרים האלה חגים ומנהגים דומים היו לפי ארץ המגורים ובית-הספר (רובם בארץ). בחלק קטן של המקרים המיר אחד מבני הזוג את דתו או שבפועל דת אחת קבעה לגבי הילדים בהסכמה.

אני דיברתי על ישראלים

ואני חושבת שישראלים, לפחות מאז הקמת המדינה, ערוכים יותר לשמירה על ישראליותם, וההווי המיוחד שיש לעם הזה. כן, נכון יש לי חברות אנגלוסקסיות שנשואות לבני זוג אנגלוסאקסים ממדינות שונות ולהם ועליהם אין לי דבר להגיד. הם מסתדרים ויסתדרו תמיד. לנו, כישראלים זה שונה.

מעורב

New member
תגידי, את עושה את עצמך?

כל הזוגות שאליהם הכוונה בהודעתי לפחות אחד מהם ישראלי ורובם חיים בארץ. מה את חושבת, שאנחנו מדברים על זוג מעורב פלמי וואלוני בבלגיה? מדוע את מתעקשת לא להבין שיש הרבה זוגות מעורבים שהקימו משפחות וחיים באושר? אי אפשר להתווכח עם זה שאת לא מכירה (אם כי זה קצת תמוה) אבל אם אנחנו מכירים זה מספיק לצורך הדוגמה.

מעורב

New member
ואפילו כאן בפורום יש אחת ישראלית

שהיא בת של ישראלים, פלשתיני ויהודיה, ולא של אנגלוסקסים מקנדה ואוסטרליה אם הבנו נכון.

tsuki

New member
מעגלית קצת מרובעת

אני נשואה לגבר לא ישראלי ולא מתוך רצון להוכיח דבר לאיש, החים זרמו ויש לנו ילדים מקסימים, כרגע אינו חים בישראל אבל כשהינו בארץ נתקלנו לא פעם בקשיים וזכיתי אפילו לקבל מכתב נאצה והוזהרתי שהתינוק שיולד לי יהיה בן תערובת השטן, דברים כאלה רק מחזקים את הזוגיות בכל אופן הצלחת לשעשע אותי בנחרצות בה את קובעת שנישואי תערובת נידונו לכשלון ועוד יותר כאשר את מדברת על הווי ישראלי, אנחנו הרי מדינה שסועה, מלבד הוולגריות שמאפיינת את ההתנהגות שלנו בעולם אין לנו ייחוד להתגאות בו כל כך ולהתנשא ולומר שאיש לא מבין אותנו, "המיוחדים",נו באמת...

~Gal~

New member
שלום צוקי ../images/Emo13.gif

תוכלי לפרט קצת יותר על הקשיים שהיו לכם בארץ? ואגב, לגבי מכתב הנאצה (נשמע קצת מפחיד), זה היה ממישהו שאתם מכירים?

tsuki

New member
הקשיים הרגילים

דווקא המשפחה מאד תומכת משרד הפנים,משכנתא וכיוב (סליחה על הקצרנות,קצת קשה במקלדת וירטואלית אבל עדיף מכלום ) המכתב היה מארגון נשים דתיות שרוצות לחנך את בנות ישראל החוטאות, לפחות זה מה שהעלתה המשטרה

למעלה