נגד כפיה חילונית:

galgal21

New member
נגד כפיה חילונית:

החילונים מדברים כל הזמן על כפיה דתית אבל יש גם כפיה חילונית.
בתור מי שמאמין בישוע המשיח הייתי רוצה שגם לא תהיה כפיה חילונית. החילונים מכריחים אותנו לעמוד דום בטקסי זיכרון שלהם בעוד שאנו מאמינים שיש לעמוד דום רק בפני אלוהים (לעמוד דום זה מקביל להשתחוות). מכריחים ילדים להשתתף בטקסים לאומיים או בשעורים טרום-צבאיים שנוגדים את אמונתנו ודורשים שאנשים ישבעו בבית-המשפט למרות שלפי הברית החדשה אסור להשבע. לי לא מפריע שחילוניים עושים מה שהם רוצים (זה לא בעיה שלי אלא שלהם) אז שגם הם לא ינסו לכפות עלי את אורחות חייהם.

gadallmighty

New member
גם אני נגד כפיה, אבל...

בתור מי שלא מאמין הייתי רוצה להעיר הערות:
א. אין חוק המחייב לעמוד דום בטקסים , זו מוסכמה חברתית לציון הזיכרון הקולקטיבי ולכל אדם שמורה האפשרות שלא לעשות כן (עם סבירות גבוהה שהדבר יפורש כזלזול).
ב. אני מעריך שהורים לילדים בגיל בית ספר אשר יפנו להנהלה ויסבירו למה הם מעדיפים שהילדים לא ישתתפו באירועים אלו יוכלו להסדיר זאת בהתאם לאמונתם.
ג. בבתי המשפט בארץ אין דרישה לשבועה, במקום זאת ניתנת לעדים אזהרה על השלכות אי מסירת האמת ובמלואה.

אז בנתיים וע"פ הדוגמאות שציינת אין כפיה חילונית.

Sophalin

New member
נכון וגם חידוד

זו אינה כפיה חילונית. זוהי כפיה ממלכתית.

אף אחד לא כופה עליך "לא להאמין באל" או "לא לקיים מצוות" לפי הדת שלך (אלא אם הן מנוגדות לחוק)

אבל לשלוח את הילד שלך לבית הספר ולשתף את הילדים באירועים ממלכתיים אינם כפיה חילונית כאמור כי אם ממלכתית ו/או פדגוגית. ולפיכך הם לא ממש רלוונטים לפורום.

אני מבין שכפיה נראית כדבר רע אבל גם החוק נכפה עלינו - מה לעשות? אנחנו חיים בכפיה כל הזמן. אנחנו נאבקים בכפיה הדתית משום שאינה מתאימה לאורח החיים החילוני ומהווה פגיעה ישירה בנו.

RonspotNL

New member
עניתי ואת האמת לא הופתעתי

די מאכזב כשמדובר בפורום חופש

Sophalin

New member
וכמו שהסברתי בהודעות

הטעות נפוצה אבל פורום חופש לא עוסק בחופש הביטוי - זה אינו פורום 'חופש הביטוי'.
זהו פורום של אתר 'חופש' שהוא אתר המדבר על כפיה דתית בלבד.

RonspotNL

New member
כמו שהסברתי לך באופן אישי

חופש ביטוי הוא חלק חשוב ממהגדרה של "חופש" אם אתה רוצה להגביל את הכתיבה רק לנושאים דתיים בלבד שנה את שם הפורום ל"חופש מדת" למשל בינתיים שם הפורום הוא חופש ותחת המילה חופש יש המון דברים כמו חופש הביטוי כמו חופש מדת והרבה דברים אחרים

Sophalin

New member
אז זהו שלא

חופש הביטוי הוא לא חלק מההגדרה של חופש. שוב, תכנס לאתר חופש ותראה שאין שם אמירות מחזקות ליברליזם - לא. פורום חופש עוסק רק- ואך ורק בחופש מדת.

ואני לא צריך לשנות את השם של הפורום כי כאמור הפורום הוא הפורם הרשמי של אתר 'חופש' ולכן שמו הולם אותו.

ואם יש לך בעיות עם זה אז אתה מוזמן לקרוא את התקנון ולהבין שזה שאתה חושב שזה פורום חופשי לדון בו בכל נושא שבו המילה פורום מופיע הוא פשוט לא נכון.

חוץ מזה גם לחופש הביטוי יש גבולות והגבול הוא לשון מטונפת ופה ג'ורע.

RonspotNL

New member
בטח שחופש הביטוי הוא חלק מההגדרה של חופש

זו ההגדרה הכי ברורה של חופש !ואם פורום חופש מתעסק רק בחופש מדת זה צריך להיות מובן גם בשם הפורום גם אם הוא פורום רשמי של אתר חופש

אגב הדברים שלי היו בסדר גמור לא היו בהם לשון מטונפת או פה ג'ורה את המילים שכתבתי אגב אתה יכול לשמוע גם בחיים האמיתיים ואותם אתה לא יכול למחוק

Sophalin

New member
שוב אני אחזור

להגדרת החופש אין שום רלוונטיות לעניין - השם של הפורום זה רק השם. זה בדיוק כמו שפורום אוניברסיטת ת"א נקרא "אוניברסיטת ת"א"
הפורום שלהם הוא לא האוניברסיטה אבל זה השם.

אותו הדבר כאן. יש גוף שנקרא 'חופש' שעוסק בחופש מדת וזה הפורום שלו.

לקרוא למישהו בשמות גנאי כי הוא לא חושב כמוך זה בדיוק לשון מטונפת.

בכל מקרה אני לא אמשיך להתווכח איתך. אם אתה חושב שהפורום הוא פורום "חופש הביטוי" אתה מוזמן להמשיך לכתוב פה מה שיתחשק לך ותמחק ובשלב כלשהו (מאוד מוקדם) גם תחסם.
אני חושב שאתה יכול לתרום רבות לפורום בנושא שהוא עוסק.

ואני אחזור ואגיד שוב - קרא את התקנון!

RonspotNL

New member
נחמד שאתה מאיים

אבל עליי איומים לא עובדים אם לא יהיו כאן פעילים וחברים פעילים ולא תהיה כאן פעילות סדירה הפורום יסגר ע"י תפוז ככה הדברים עובדים אז אם תמשיך להרחיק אנשים עם הודעות כמו זו אתה בעצם יורה לעצמך כדור ברגל ולמטרה כולה

שנית יופי שיש גוף שקוראים לו חופש שעוסק בחופש מדת וזה הפורום שלו אבל הנקודה היא שהשם הוא חופש לא חופש מדת אלה שני דברים שונים ולכן השם לא מתאים !אם השם הוא חופש אז הנושאים האמורים לעלות בפורום צריכים לעשות בענייני חופש בכל מיני אופנים לא רק ענייני דת אם שם הפורום היה חופש מדת אז אפשר היה להבין מייד שהפורום לא עוסק בחופש באופנים שונים אלא רק בחופש מדת וזהו ואז בעצם אתה מגביל את עצמך לנושא אחד

שלישית אדם שלא חושב שצריך לכבד נרצחים וחיילים שנפלו בדקה או שתיים ושחושב שזו כפייה ראוי לכל שם אפשרי זו כבר לא חשיבה שונה ממני כי אם זלזול בהיסטוריה שלך ובכל אלה שנרצחו ונהרגו במלחמות עם השנים

RonspotNL

New member
תיקונון

אבל עליי איומים לא עובדים אם לא יהיו כאן פעילים וחברים פעילים ולא תהיה כאן פעילות סדירה הפורום יסגר ע"י תפוז ככה הדברים עובדים אז אם תמשיך להרחיק אנשים עם הודעות כמו זו אתה בעצם יורה לעצמך כדור ברגל ולמטרה כולה

שנית יופי שיש גוף שקוראים לו חופש שעוסק בחופש מדת וזה הפורום שלו אבל הנקודה היא שהשם הוא חופש לא חופש מדת אלה שני דברים שונים ולכן השם לא מתאים !אם השם הוא חופש אז הנושאים האמורים לעלות בפורום צריכים לעסוק בענייני חופש בכל מיני אופנים לא רק ענייני דת אם שם הפורום היה חופש מדת אז אפשר היה להבין מייד שהפורום לא עוסק בחופש באופנים שונים אלא רק בחופש מדת וזהו ואז בעצם אתה מגביל את עצמך לנושא אחד

שלישית אדם שלא חושב שצריך לכבד נרצחים וחיילים שנפלו בדקה או שתיים ושחושב שזו כפייה ראוי לכל שם אפשרי זו כבר לא חשיבה שונה ממני כי אם זלזול בהיסטוריה שלך ובכל אלה שנרצחו ונהרגו במלחמות עם השנים

Sophalin

New member
תגובה

דבר ראשון האיום לא היה עליך באופן אישי אלא אמירה כללית על אופן המדיניות של ניהול הפורום הזה.
על נושא זה אנחנו לא נמשיך לדבר כי זו גם חריגה מתקנון הפורום (לפי התקנון אין לנהל דיונים בנוגע למדיניות הפורום על גבי הפורום אלא רק במסרים אישיים).
רק הערה כללית - אני בהחלט חושב שיש לך מה לתרום לפורום הזה ואני לא מבין על מה הויכוח בכלל. אם הרגשת מאויים על ידי אני מתנצל - זו לא הייתה הכוונה.

שנית אני מסכים איתך - פורום חופש נקרא חופש אבל הוא מוגבל לנושא אחד - חופש מהכפיה הדתית. ושמו לא ישתנה בגלל שאתה לא זה שתחליט על כך.

שלישית
א. לא כל אחד חושב כמוך - ולדרוש מאנשים לחשוב כמוך זה בדיוק כמו כפיה דתית.
ב. הפורום לא עוסק בזכרם של אנשים שמתו וזה לא משנה כמה גיבורים או קורבנות אומללים הם היו. זה פשוט לא רלוונטי לפורום (ורק בשביל הפרוטוקול - אין בטענה זו משום זלזול בחללי צה"ל או קורבנות הטרור).
ג. גם אם אתה מחליט להגיב לנושא זה או לכל אחד בפורום אתה תעשה זאת בהתאם לתקנון - כלומר לא תקלל, לא תגדף ולא תעליב אנשים בפורום (אתה רשאי לגדף ישויות פוליטיות שאינן משתתפות בפורום באופן ישיר).

deathcaster

New member
לא, זה לא רון, נא לקרוא למעלה את:

"אודות הפורום"

RonspotNL

New member
לא כל אחד קורא את אודות הפורום

ככה שצריך לשנות את שם הפורום לשם מתאים יותר כי יש הבדל בין חופש לחופש מדת וחופש מדת הוא רק חלק מחופש יש גם חופש תנועה חופש העיסוק חופש הביטוי אז אם הפורום מתעסק בחופש מדת בלבד כדאי שזה יהיה מובן גם בשם וככה זה יהיה ברור לכולם

מנווה

New member
למה לשנות את שם הפורום?

הפורום הוא פורום של אתר ששמו הוא "חופש"..אז "פורום חופש" זה שם הגיוני.

RonspotNL

New member
כי השם לא תואם לנושאים האמורים לעלות כאן

אם הפורום מגביל את עצמו רק לענייני דת וחופש מדת כדאי שזה יתבטא גם בשם הפורום בכדי שכולם יוכלו להבין מה מהות הפורום

Sophalin

New member
תראה

לפי תקנון 'תפוז אנשים' כל כתיבה בכל פורום מותנית בקריאת התקנון של 'תפוז אנשים' ותקנון הפורום עצמו.
אם מישהו מתבלבל זה אומר שהוא עבר על תקנון הפורום. אין לי בעיה לתקן אנשים אם הם מתבלבלים.
אבל לבוא ולהגיד לי איך לנהל את הפורום שלי זה כבר עובר את גבול הטעם הטוב.
שם הפורום ישאר כמות שהוא. אנשים שיפרסמו פה בטעות על חופשות סקי, הודעותיהם תמחקנה עם מסר שמסביר עד כמה זה לא רלוונטי.
אם אדם יתעקש לרשום בפורום הודעות לא רלוונטיות הוא פשוט לא ישאר פה.
היו כאלה שעשו זאת לפני שהגעתי והם לא כאן כבר.

RonspotNL

New member
שוב הפורום הוא לא שלך אלא בניהולך יש הבדל

אם הוא היה שלך הוא היה הקניין הפרטי שלך והוא לא הוא פורום ציבורי המיועד לדיונים למשל שנית :זו שטות שכתיבה בכל פורום מותנית בקריאת התקנון הרי הסכמת לתנאי התקנון ברגע שעשית את החשבון שלך עם הניק בתפוז
אם השם יישאר כמו שהוא זה יפספס את המטרה של הפורום ואם אנשים יעזבו את הפורום ולא תהיה פעילות בכלל בגלל אופן הניהול שלך הפורום פשוט ייסגר זה מה שקורה בתפוז בסופו של דבר כשאין פעילות בפורום X וחבל על ההתעקשות המיותרת

למעלה