נגד הרוח

נגד הרוח

השעה מאוחרת, הרחובות ריקים מאדם לאורך הטיילת הפנסים דולקים ואפשר לראות את הים ואתה מרגיש, שאתה האיש הכי בודד בעולם מוצא את עצמך הולך נגד הרוח אף מכונית לא עוברת גשם שוטף את העיר הרוח מתגברת ועושה שמות ברחוב שאתה מכיר ואתה שיכור שרועד מקור ונכנס עם הראש בקיר אתה לא היחיד שהולך נגד הרוח הולך נגד הרוח, המדרכה מתנדנדת אני סומך על הגשם שימשיך לרדת שיימשך הלילה, אהובתי, אל פחד, תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר לבושה בשחור היא הופיעה מתוך החושך מלכת חלומותיי באה אלי משוגעת על כל הראש היא איבדנו אויר בטנגו מהיר עצרנו את עצמנו בקושי אתה זה תמיד הולך נגד הרוח ואני לא יודע אם היא אמת או חלום פעם היא גן עדן ופעם היא רכבת אל הגהינום והיא חמה כמו האדמה ואני נאבק לנשום אבל אין מה לעשות נגד הרוח הולך נגד הרוח, המדרכה מתנדנדת אני סומך על הגשם שימשיך לרדת שיימשך הלילה, אהובתי, אל פחד, תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר הולך נגד הרוח, המדרכה מתנדנדת אני סומך על הגשם שימשיך לרדת שיימשך הלילה, אהובתי, אל פחד, תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר. שלום חנוך בוקר
טוב

נגה...

New member
האמת הפשוטה

אם אתה כבר לא צעיר כבר לא מתפעל מהעיר לא דופק יציאות אל הבר הופעה סטייל בגדים ושיער לא קורע בלילה ת´ כביש מתמכר לסיגריה חשיש לא ממהר להכניס – להכניס למיטה להראות לכולם איזה גבר אתה ואתה שראית עולם כן אתה כבר יותר מתוחכם אתה בז לפיתוי המתוק של סוד בעל קסם רחוק אתה יודע מה אתה מבקש לא לוקח כל מה שיש רק נתלה באמת – האמת הפשוטה אתה לא צריך להראות מי אתה ואתה כבר לא כועס כשאין לך מה לחפש וקורה שאתה מוותר התעייפת פחות או יותר מכיוון שזה רק אנושי זה אליך באופן אישי גם אתה לא נשאר מה שהיית אתמול לעולם לא תוכל להספיק את הכל אפילו אתה האמת הפשוטה, היא – האמת הפשוטה בחורף עם הקור ובקיץ עם החום אם תשאל את עצמך מה עשית כל היום סתם עמדת בתור ודרכת במקום וזה לוקח ת´ זמן כן, זב לוקח ת´ זמן האמת הפשוטה היא, האמת הפשוטה ואתה כבר לא צעיר כבר לא מתפעל מהעיר ואתה כבר לא כועס כשאין לך מה לחפש מכיוון שזה רק אנושי זה אליך באופן אישי גם אתה לא נשאר מה שהיית אתמול לעולם לא תוכל להספיק את הכל אפילו אתה האמת הפשוטה, היא האמת הפשוטה שלום חנוך צהריים
נגה.

פיראט*

New member
הכי חשוך לפני עלות השחר......./images/Emo66.gif

אם בלילה עולים הדברים אפלים בבוקר יהיו השמים כחולים והעשב יהיה ריחני וירוק כמו הושקה בכאב החותר העמוק. ומסמן את פני בין פנים אחרות הקמות אל יומן נחרצות וברורות והיום לקראתן מצלצל וזוהר ואולי רק אותי הבהיר מסנוור ואופף עד אובדן נשימה, כי בהיר משקר כמו ראי ושקוף כמו אויר ומוחה סימנים ופורע כיוון ושיווי המשקל ומידת האיזון של בוקר נבלע במראות וקולות ואני לדרכי ברגליים כושלות. (עמירה הגני) ...הולך נגד הרוח...

הרוח ריכך את החשכה

הרוח ריכך את החשכה, פיזר צפורים בין עלים, כיבה גחלים אדומות. לילה אישי מתקרב, היסו הזקנים היושבים על ספסל לעת ערב בקול חשאי. דגים ארוכים ולחים חלפו בטיסה בלי קול במים השבירים מאצות. ערב, הכריז רמקול האזרחים ממרחק. הקרוסלה עלתה וירדה ועמה הנערים. הזוג חלף, הוא כבר בחצר. המלצר מתעורר לערב השובר את פניו כמו יהלום. האויר רועד. הגיעה העת. שירו לנו את השיר על הזמיר. אנחנו רוצים את השיר על הזמיר כעת. נתן זך

ויהי אור...

כשאלוהים אמר בפעם הראשונה יהי אור הוא התכוון שלא יהיה לו חשוך הוא לא חשב באותו רגע על השמים אבל העצים כבר החלו מתמלאים מים וציפורים קבלו אויר וגוף. אז נשבה הרוח הראשונה אל עיני אדוננו וחשב כי טוב. הוא לא חשב באותו רגע על בני האדם. בני אדם לרוב. אבל הם כבר התחילו לחשב על עצמם בלי עלים וכבר החלה מתרקמת בלבם מזמה על מכאוב. כשאדוננו חשב בתחילה על הלילה הוא לא חשב על שנה. כך, כך אהיה מאשר, אמר בלבו האלוהים הטוב. אבל הם כבר היו לרוב. <נתן זך>

למעלה