נבצרות זמנית

אלי ו.

New member
חבל, אני כל כך רציתי להביא

את התמונה הזו אבל עכשיו קצת לא נעים לי.

הרב לאו לנשיאות!!!

הוא כבר הרי נוקה פעם (בקושי) מאשמת מעשה מגונה, ולכן ייקל עליו להכנס לנעליו של משה קצב.

אלי ו.

New member
לא ממש בקושי

פעם ניסיתי לברר את הנושא והתברר לי שלא היה מדובר בהאשמות פליליות אלא יותר ברכילויות. אישה אחת שנכרכה בענין התנצלה על הנושא בפני הרב לאו והשניה (גולשת ידועה בתפוז שגולשת בשמה המלא) מסרבת להעלות את הנושא וסוברת שאזכור הנושא הוא חלק מתכנית קונספירציה נגד הרב לאו. בקשר לרב לאו, לאחרונה קראתי את הספר שלו "אל תשלח ידך אל הנער", ספר מענין ששוה קריאה.

יש כתב אחד בערוץ שתיים

שמלבה את השמועות האלה באופן עקבי. כל פעם שהוא מונה את רשימת המועמדים לנשיאות הוא אומר על לאו דברים כמו "אבל אולי הוא לא מתאים בעיקר עקב נסיבות התפטרותו של קצב והמבין יבין". זה מעצבן. אם הם יודעים משהו, שיחשפו. אם זה לא עובדות אלא סתם רכילות, זה לא ראוי.

אני שמעתי את המעשה אישית

והנה הסיפור כפי שהוא מצוטט באתר "פרש" ערב כניסתו של הרב לאו לכהונת הרב הראשי לישראל, החליטה הגב' טלילה סטן, שהיא אסטרולוגית במקצועה, לפוצץ סיפור שקשור ליחסיה עם הרב. לא משהו שקשור עם כוכבים או קידוש לבנה דווקא. לטענתה של טלילה היה בינה לבין הרב לאו איזה קטע. לדבריה הגיעו הדברים כדי כך, שהרב הראשי המיועד נכנע ליצריו וניסה להתעסק איתה ופעם אחת, עת שהשניים ישבו יחד במכוניתו, הוא אף קפץ עליה ומשך אותה לעברו. המיועד לכהונת הרב הראשי הכחיש הסיפור מכל וכל. להד"מ. עורבא פרח. הבל הבלים ורעות רוח. אלא שהרב לא הסתפק בהכחשת הסיפור, אלא דרש מטלילה סטן שתחזור בה מהעניין, שאם לא כן הוא יגיש כנגדה תביעת לשון הרע. אמר ועשה. הרב הגיש לבית המשפט תביעת לשון הרע כנגד האסטרולוגית כפי שהבטיח לעשות. וכשיהודי מגיש תביעת לשון הרע, הספק בלב הציבור מתחיל כמובן לנקר, שמא ואולי הכוכבים רימו את האסטרולוגית. ואז שלפה טלילה סטן את הקלף. היא הציגה לראווה את הצלם: גלוייה ששלח לה הרב לאו מלונדון. כמובן שעצם משלוח הגלוייה, וגם תוכנה, לא השאירו מקום לספק לצד מי האמת. המיועד נקלע לצרה צרורה. המבוכה בבתי הכנסיות מאיימת למוטט את ארונות הקודש. הפרוכת הנה היא כבר נפרמת. ובמקוואות - המים כבר עולים על גדותיהם. ויום כניסתו של בעל היצר לכהונת הרב הראשי לישראל כבר מעבר לפינה. מה עושים? נשלחו שליחים אל טלילה סטן כדי לנסות ולשכנע אותה לסגור איכשהו את העניין מחוץ לבית המשפט, אך היא סירבה. הגיע היום והרב לאו נכנס בכל זאת לכהונת הרב הראשי. לא מבטלים מינוי של רב ראשי על סמך סיפורים מרושעים של איזו איצטגנינה. ולאחר שהחל לכהן כרב הראשי לישראל, וגם כדיין בבית הדין הרבני הגדול - שוב לא היה זה לפי כבודו – בוודאי שלא לפי כבודה של תורה – שהוא ינהל נגד איזו קוראת בכוכבים תביעה משפטית בערכאות של גויים. כללו של דבר, הרב הראשי לישראל משך איכשהו את תביעתו והסתלק מבית המשפט.

אלי ו.

New member
נו, איפה כאן ההטרדה?

גם אם נקבל את גרסתה של טלילה סטן היא לא מתלוננת על הטרדה מינית אלא על חיזור. זו בהחלט התנהגות לא ראויה לרב אבל לא האשמה במעשה פלילי. מדובר ברכילות עסיסית אם זה נכון או בהוצאת שם רע אם זה לא נכון אבל לא בהטרדה. לצערי לקומונות בתפוז אין הסטוריה אחרת הייתי מביא לך קישורים להודעות של טלילה סטן (מקומונת 'שחיתות בע"מ') בנושא הזה ובנושאים אחרים. למיטב זכרוני, היא סוברת שכל סיפור האונס של קצב והעלאת הסיפור שלה עם לאו מטרתם אחת. לדעתה זה חלק מתכנית קונספירציה של "השיטה" לפנות מקום לשמעון פרס במשכן הנשיאות. זו הסיבה לדבריה שכיום היא מסרבת להתראין בנושא.

גרי רשף

New member
אני זוכר היטב את הסיפור

הרב גורן יצא אז בחמת זעם נגד הרב לאו ודרש שיתבע אותה ושיוכיח בבית משפט שלהד"ם או שיתפטר. הגברת הנכבדת מצידה סיפרה שהרב לאו הטריד אותה מינית (אז המונח לא היה קיים) ואף תיארה איך הוא הכריז "ויפן כה וכה וירא כי אין איש" בטרם ניגש למעשיו (ציטוט מספר שמות על משה שהיכה למוות את השוטר המצרי). אינני יודע עד היום אם לשבח את חוש ההומור שלה או שלו..

shellyland

New member
אז הרב הטריד או לאו הטריד?

המונח היה קיים, החוק לא היה קיים. מאז שחוקק החוק למניעת הטרדה מינית, ישנה נטייה גוברת והולכת בציבור להמנע משימוש במילים "אונס" או "תקיפה מינית" ולהכיל את כל עבירות המין תחת הכותרת "הטרדה".

shellyland

New member
היא מתלוננת על תקיפה מינית.

"לדבריה הגיעו הדברים כדי כך, שהרב הראשי המיועד נכנע ליצריו וניסה להתעסק איתה ופעם אחת, עת שהשניים ישבו יחד במכוניתו, הוא אף קפץ עליה ומשך אותה לעברו." כך אתה נוהג לחזר?!

shellyland

New member
אין לי שום עניין לראות.

אתה התייחסת לאותה התבטאות כששאלת איפה היתה כאן הטרדה, אני התייחסתי לאותה התבטאות והראיתי לך איפה. אני מסכימה איתך שמה שמדווח בתקשורת הוא לא בהכרח מה שקרה באמת. לשני הכיוונים.

masorti

New member
אני אחסוך לך את הרכילות המרושעת...

לדעתי הרב לאו אינו מתאים לתפקיד נשיא המדינה. וזאת בלי קשר לעובדה שמבחינתי כל טענותיה של האסטרולוגית הנוכלת הזו הם עורבא פרח (לפחות עד שיוכח ההיפך). הסיבה שהוא לא מתאים לתפקיד היא אותה סיבה שבגללה טומי לפיד לא מתאים לתפקיד... בשני המקרים ציבורים עצומים באוכלוסיה יחושו שהנשיא אינו מייצג אותם. חלקם אף יחושו שהנשיא מייצג את ה"סיטרא אחרא". נשיא המדינה יכול להיות אדם הנמצא בטווח שבין חילוני מתון לבין דתי מודרני. לא מישהו שנתפש כמייצג באורחות חייו ובדעותיו את אחד הקצוות.

אני דווקא חושב שזה קביל

שנשיא המדינה יהיה אדם חרדי, אם הוא כזה שיש לו קשר לכל שכבות הציבור. אני אף מכיר אישית ומוקיר את כבוד הרב לאו. דווקא הסיפור עם ההטרדה המינית שהרב לאו תבע עליו והסיר את תביעתו מטיל עליו צל כבד

זה לא משנה לי מה הוא באורחות חייו

מצידי יכול להיות חרדי "קיצוני" ואני חילוני. התנאי היחידי: שהוא מכבד את אורח החיים של האחרים ומנתגד לכפיה על אחרים את אורח חייו.

masorti

New member
הממ...

מקובל עליך שהנשיא יימנע מללחוץ ידי חיילות מצטיינות בטקס הענקת התעודות לחיילים מצטיינים בבית הנשיא? ומה בענין ההוראה שתצא מטעם מנהלת בית הנשיא שלפיה רק גברים יוכלו להשתתף במקהלות שיופיעו במשכן? הרי לא יעלה על דעתך לכפות על הנשיא דבר שהוא בניגוד לאמונתו...

אני רואה כיצד נוהג ראש עיריית

ירושליים , וסבור זה דבר קביל באופן עקרוני. חיי התרבות בירושלים לא נפגעו בתקופת ראש העיר הזה

ראיתי איך נהג בזמן מצעד הגאווה.

ועכשיו מי ראוי להיות נשיא, והאם משמעות הדבר היא שצריך נשיא: נשיא לא יכול להיות "חילוני קיצוני", מפני שהחרדים יחושו שהוא לא מייצג אותם. הוא לא יכול להיות גם חרדי, מפני שאז לפחות חלק מהחילונים יחושו שאינו מייצג אותם. הוא לא יכול להיות ימני קיצוני או שמאלני קיצוני, מסיבות דומות. הוא לא יכול להיות פרופסור, מפני שאז הוא מתנשא, ולא מוכר חמוצים מפני שאז הוא יגרום לנו להיראות כמדינה של בורים. כדאי מאד שלא יהיה לו עבר של התבטאויות עדתיות כלשהן, מלבד אולי "כולנו יהודים". חשוב מאד שיהיה יהודי. הרי ישראל היא מדינה יהודית. חשוב גם שלא יהיה עולה חדש מהשנים האחרונות, שהעברית אינה שגורה בפיו. אסור שיהיה חרמן מחשש שעוד נשיא יואשם באונס, אבל צריך לוודא שמנגנון הזיקפה עובד אצלו כדי שהגויים לא יגידו חס ושלום שאנחנו מדינה של אימפוטנטים. אני יכול להוסיף עוד ועוד תנאים סבירים, עד שלא ישאר אף אחד שיעמוד בכולם. עכשיו רק תשאל את עצמך: אם כן, אם רוב הציבור לא יכול להתמנות לנשיאות- אז את מי הנשיא מייצג?

למעלה