נבחרת !

נבחרת !

כך כתוב במכתב מטעם משרד החינוך . הקטן עבר בחינות למחוננים ומצטיינים ונבחר עם 2 ילדים נוספים בכיתה להמשיך לשלב ב׳. מובן שילד קורן מאושר , עכשיו צריך להנמיך גם לו וגם לאבא שלו ציפיות , מאחר ושני הבנים שלנו פרפקציוניסטים ותחרותיים משהו.... הוא חזר מהמבחן קצת מוטרד שהשיב ופירש את המילה חבטה - צעקה במקום מכה. אני כבר לא יודעת מה אני מעדיפה , ילד רגיל כמו כולם או מחונן ומחמיר עם עצמו וסובביו. בוקר טוב אנשימים.

Night Light

New member
נפלא!!!

אני מאד בעד ההעשרה הזו. ילדים חכמים מוצאים את עצמם משתעממים בכיתה. צריכים קצת יותר.

Night Light

New member
תלוי בילד

הבן שלי, שכן אובחן כמחונן, סובל מהפרעת קשב ולקויות למידה. השילוב בין פרפקטציוניזם לבין קושי להעביר מהכח המחונן לפועל במגבלות האלה- גרם לו להחליט לוותר על הפרפקטציוניזם. ודווקא כשהוא ויתר - הוא התחיל להוציא ציונים גבוהים מאד.
לאחרונה גם קיבל בבית הספר אישור למבחנים בעל פה, למרות שעוד לא עשינו את האבחון הרשמי בניצן, כי כל המורים מעידים שמה שהוא יודע בעל פה הוא פשוט לא יכול להביא לידי ביטוי בכתיבה. (גם הכתיבה עצמה לוקחת לו המון זמן). עכשיו הפרפקטציוניזם שלו מתחיל שוב להרים ראש, כי הוא מרגיש שהמכשול הוסר. נראה איך הוא יתמודד.

הבת שלי היא זו שמתעקשת לאמלל את עצמה ולשאוף לשלמות בלימודים. וזה נורא ואיום. באמת באמת נורא. המורה ואני מסבירות לה שאדם לא נמדד לפי הציונים שלו אלא לפי האישיות ואם היא אומללה היא לא צריכה לדחוף את עצמה ל-10 כל הזמן ומותר גם 8 ואפילו 7. לא עוזר. היא נכנסת ללחצים שאי אפשר להוציא אותה מהם. וחבל.

למעלה