נבחרת ישראל

נבחרת ישראל

למרות שאני לא מעודד מרמת הליגה בארץ (ומי כן?) אני ממש מרוצה מאיך שהנבחרת נראית ויותר מכך מאיך שתראה. שתי שנתונים מפרידים בין שתי הנבחרות הצעירות המצליחות שלנו בשנים האחרונות. כולנו זוכרים את העתודה הנפלאה של לפני שנתיים. פשוט קבוצה נפלאה, ששחקה כדורסל נעים לעין והיתה רחוקה שניה אחת מאליפות אירופה היסטורית. כצפוי שחקני הנבחרת הזו כבר השתלבו בבוגרת (גרין, בורשטיין, גורדון, מזרחי- ולדעתי בקרוב גם אפיק ניסים). הנבחרת הזו הביאה לכדורסל שלנו דבר שלא היה לו אף פעם: כח ואתלטיות. שחקני הנבחרת הזו לא היו פחות גבוהים, פחות חזקים או קופצים פחות גבוה מאף אירופי. נבנה לנבחרת שלד גבוה ואתלטי- כל מי שציינתי קודם הוא אתלט גדול (פרט לאפיק). דבר אחד היה חסר לנבחרת הזו- כוכב. שחקן שיודע לעשות נקודות, שלא צריך חסימה או התקפה מסודרת כדי לקלוע. אחד שיקלע 20 נקודות דוקא שהכל תקוע. מין קטש כזה. באליפות האחרונה טפירו מלא את התפקיד הזה. הוא עשה זאת נפלא (ליי אפ של גורדון מנע מקום בין השמונה הגדולות) אבל הוא לא סופרסטאר אירופי ולא מספיק יציב. כאן אני מגיע לנבחרת הנוער הנוכחית שכנראה מצמיחה לנו אחד כזה. יותם הלפרין יכול להיות האיש החסר (וכולנו מתפללים שכך יהיה). הימור שלי - תוך 4 שנים הנבחרת מגיעה ל שמונה הגדולות, ושש שנים מהיום (אם לא יהיו פציעות שיסיימו קרירות- קטש לדוגמא- הנבחרת תהיה בין הארבע הגדולות). גרין, בורשטיין, תמיר, מזרחי, ספר (כמובן), ניסים, נאור, ליובין והלפרין שיספק 20 נקודות בערב יהיו נבחרת גבוהה, אתלטית, חזקה ועם כישרון מספיק להביא אותנו לשיאים חדשים. מה דעתכם? הגזמתי?

capsl0ck

New member
תגובה

אז בקשר לעתודה: אני מסכים למה שאמרת, שהנבחרת לא נפלה מנבחרות אחרות באתלטיות, אבל זה היה אז, ועכשיו השחקנים צריכים להתמודד עם שחקנים בעלי ניסיון, יותר גבוה ויותר משקל. הגבוה הישראלי היחיד שיכול להשיב מלחמה בצורה סבירה הוא יניב גרין. שחר גורדון הוא , סלחו לי , בדיחה. אין לו כוח בגרוש, והוא חי על קליעה רכה, שגם היא לא משהו. צד אופטימי מביא ארז מרקוביץ´ שהראה יכולת טובה מאוד בסידרה נגד מכבי, אבל צריך לעשות קפיצת מדרגה בכל מה שקשור לפיזיות וריבאונד. הסנטרים האחרים בנבחרת, קוז´יקרו ושיינפלד הם לא מתקרבים לרמות האירופאיות. רק אפשר לקוות שאנטון קזרנובסקי יצמח יותר טוב מאח שלו, שגם היה תקווה גדולה ועכשיו מדשדש מספסל לספסל... בקשר לגארדים, לדעתי במדות טפירו (השנוא עלי) יכול להיכנס דרק שארפ או אפיק ניסים. לדרק ניסיון רב, ואפשר לסמוך עליו הרבה יותר מטפירו (הוא גם קלעי יותר טוב). לדרק יש גם שחרור מהיר של הכדור, והוא בהחלט יכול להיות אופציה טובה אחרי חסימה. אפיק צריך לשפר את קבלת ההחלטות שלו כדי להתקדם. אני לא הייתי הולך כל כך רחוק (4-6 שנים), אלא לאליפות הקרובה, עוד שנה, כנראה שהחמישיה תהיה: בורשטיין, שארפ, שלף, ספר, גרין. אני מצפה משרון ששון להתקדם ולהפוך ליואב ספר 2 , ולא לגור שלף2. יש לו המון כישרון, ונקווה שהוא ייתן השנה עונה טובה. אותו דבר על יותם, הכישרון הגדול כרגע, נקווה שהשנה במכבי תעשה לו טוב, והוא יקבל ניסיון, ביטחון והרבה יכולת, ועם קצת מזל גם הוא יכול להיות בסגל לאליפות הקרובה. ולסיום, רק אפשר לקוות שנראה שם גם את קטש (ושפר)

היתרון הכי גדול של הנבחרת

בעוד שנתיים יהיה בכל הקשור לגובה. אחרי שכבר התרגלנו למוטציות כמו עופר פליישר כשחקנים בכירים ,סוף סוף יש מלחמה אמיתית בכל הקשור לאזור הצבע : גרין ,שיינפלד וגורדון, ואולי גם אנטון קזרנובסקי. ולהבדיל מפליישר ,מדבור בשחקנים בהחלט לא רעים. בנוסף, אם שחקנים כמו נאור,ליובין, הלפרין ועוד יממשו את הפוטנציאל האדיר שלהם , ואפילו אם יהיה מתאזרח טוב בנברחת אחרי ששארפ יפרוש - אז יהיה מה לראות בשנים הקרובות.

capsl0ck

New member
תקרא

תקרא מה שכתבתי בהודעה הקודמת. שיינפלד וגורדון הם לא סנטרים ברמה אירופית. ובקשר לקזרנובסקי, אפשר רק לקוות שהוא יהיה יותר טוב מאח שלו... וגם ככה יש לו עוד שנתיים שלוש עד שהוא יגיע לרמה של נבחרת.

סלים וארזה

New member
מנהל
נבחרת ישראל בקשר ליניב גרין הוא ריבאונדר מעולה, יש לו ניתור טוב, הוא אגרסיבי ויש לו רצון. מה אין לו? את היכולת לשים את התפוז בסל. מעל שני מטר מהסל הבחור פשוט לא יודע לקלוע שלא לדבר על העונשין. חוץ מזה הגובה שלו הוא 2.04 בעוד מרקוביץ הוא 2.07 כמו גם לגורדון. ויש גם את עמית תמיר שלא הוזכר. לנבחרת יש מאגר גבוהים מכובד וצעיר. גרין, תמיר, מרקוביץ´, שיינפלד, גורדון. כל אחד מהם יכול לפרוץ ולהפוך לכוח מוביל. חוץ מזה גם מוכתרי לא מבוגר מדי וכך גם קוז´יקרו. לומר שגורדון לא סנטר מוביל, זה נכון לעכשיו. הוא נתן משחקים מאוד יפים הן בנבחרת והן בירושלים ויכול בהחלט להפוך לכוח רציני בנבחרת. שמתם לב שפתאום יש בארץ הרבה שחקנים שיכולים לשחק מתחת לסל ופחות גארדים טובים? איפה הימים בהם הנבחרת היתה מורכבת מגארדים מעולים שצולפים ורצים ושוחטים ללא רחם? מי יש היום שיכול לשחק בנבחרת? טפירו, ליובין, שארפ, ארז כץ (בהגנה), טל בורשטיין, אפיק נסים, אולי ברק פלג, גיא גודס (תלוי בבריאות שלו), יריב יצקן (אם יחזור ליכולת של פעם), אסף דותן (פוטנציאל גדול שעוד לא התממש). אין לנו קלעים מפחידים כמו פעם. מוטי/מיקי, גמצ´י, עדי גורדון, אמיר כץ, קטשפר ועוד.

למעלה