נבואה פרק מס. 12

שרוף

New member
נבואה פרק מס. 12

נמצא לידינו העיתונאי איתי הרשקוביץ. שפרסם לאחרונה סדרת כתבות מקיפות על ``הנביא`` והוא, בתוקף מחקרו נחשב לעיתונאי המהימן ביותר בנושא. ``ברצוננו לשאול אותך מספר שאלות לאור פרסום כתבותיך בעניין`` ``שלום לך ולצופים בבית`` השיב איתי לקריינית שהציגה אותו מעל המרקע. ``מיהו בעצם הנביא``? ``הנביא הוא אדם מן הישוב, כמוני וכמוך, שקרה לו משהו בלתי מוסבר ערב אחד. לטענת אחד מחבריו הקרובים, כנראה שהיתה לו איזו פגישה עם חייזר או מלאך ומאז השתנה האיש לחלוטין, עבר מטמורפוזה והפך לנביא. קודם לכן הוא פוטר מעבודתו, לאו דווקא על רקע השינוי הפתאומי שחל בחייו. ככל הנראה הוא פוטר עקב צמצומים נמשכים בחברות הטכנולוגיה. לא מצאתי סיבה אחרת לפיטוריו, את יודעת, התנהגות מוזרה או משהו כזה. להיפך, ממקום עבודתו הקודם נודע לי כי הוא היה איש מקצוע מעולה, עם חוש הומור וידע להוציא כל לקוח זועם מחייך. בצער הם נפרדו ממנו, בגלל המשבר בענף המחשבים``. ``מדוע הוא נקרא הנביא, מה הוא בעצם מנבא?`` ``הנביא טוען כי מדינת ישראל תיחרב במהירה אם לא יחולו בה שינויים דרמטיים בתוך זמן קצר. בין הדברים מדובר בתהליך של חזרה בתשובה של עם ישראל ובשינוי השיטה הפוליטית הקיימת שהיא לדבריו מקור הרוע בחברה הישראלית``. ``הרבה אנשים חושבים כמוהו והם אינם נביאים?!`` שאלה הקריינית בטון ציני. ``הנביא מדבר בשם אלוהים, והמוזר הוא שהאיש ששמו אגב יורם נחמן, היה חילוני למהדרין עד לפני המטמורפוזה שעבר. זו הסיבה למה אנשים שומעים לדבריו, משום שהוא מדבר כל הזמן על דברים שאלוהים שם לו בפיו``. ``איך זה מתיישב? להיות חילוני ולקרוא לחזרה בתשובה?`` תמהה הקריינית. ``זה הדבר המוזר, מה שהנביא קורא לו `חזרה בתשובה` הינו חזרה להכרה בערך העם היהודי, המסורת וההיסטוריה, ביחד עם חשיבותה של ארץ ישראל וההתנחלות בה. לטענתו, העם בישראל ומנהיגיה כמובן, נטשו את הדרך. בכל אופן אצל נחמן חזרה בתשובה אינה בהכרח שטריימל או פיאות וכיפה על הראש אלא התובנה כי אנו עם נבחר בעל יכולות מדהימות ובעל מטרות נשגבות מעמים אחרים.`` נציג כעת כתבה קצרה, מה חושבים האנשים ברחוב על הנביא ונאומיו: - ``שלום בבקשה, גבירתי`` - ``כן?`` - ``מה יש לך לומר על נבואותיו של הנביא?`` - ``אני חושבת שדברים רבים שהוא אומר הינם דברי טעם, אבל אני לא בקטע של אלוהים, חבל בכל אופן שאנשים לא שומעים לו יותר ביתר תשומת לב.`` ``ואתה אדוני, מה אתה אומר על נבואותיו של הנביא?`` בחור צעיר בתסרוקת אפרו גדולה עם טבעת פירסינג נעוצה בגבתו, פנה לעבר הקריין. ``ענק, הוא ענק!`` גיחך הצעיר וסימן וי באצבעותיו. השידור חזר אל הקריין והקריינית המשועשעים בחדר החדשות שבאולפן הטלוויזיה. על ידם ישב בחולצה לבנה וכיפה שחורה גדולה חבר כנסת חרדי וכולו אומר רצינות ושררה. ממולו ישב איתי הרשקוביץ, חייכני. ``רצינו לשאול אותך, חבר הכנסת, מה יש לכם לומר על התופעה הזאת? כיצד אתם רואים תופעה כזאת של `נביא` בעם?`` חבר הכנסת כחכח בגרונו ``אני רואה את הכתבה שלכם פעם ראשונה ואני המום מעצם התופעה, אני לא מבין מי הכריז עליו כנביא או למה אתם מפרסמים בחדשות שהוא נביא, אך אתם אינכם יכולים לקרוא לו כך בטרם גדולי התורה אכן החליטו שהוא כזה. לא יכול להיות דבר כזה שכל אחד יכריז על עצמו כנביא!``. ``כיצד הדתיים מגיבים להופעתו של `כוכב שביט` זה בשמיה של ישראל?`` חזרה הקריינית לאיתי הרשקוביץ. ``לכאורה הוא אמור לייצג את הסקטור הדתי או החרדי ואכן בתחילת הדרך, האיתותים שעלו מאזרחים דתיים שחזו בנאומיו חוצבי הלהבות היו חיוביים ביותר. אולם למעשה מי שמכיר, כמוני את תוכן נאומיו, יודע כי יש לו טענות קשות ביותר לסקטור הדתי ובעיקר לסקטור החרדי. על כך שלא קירבו את העם לתורת ישראל, על ההתבדלות הסקטוריאלית, על שהבדילו בין דם לדם ועל השתמטותם המתמשכת מחובתם לשרת בצבא, מצווה חשובה ביותר לכל יהודי בכל דור ודור. הנביא הבטיח לחרדים עונשים כבדים אם הם לא ישנו מיד את דרכם וישלחו את צעיריהם ללא כל תנאי לשירות צבאי, מה גם שהצבא מספק היום מסגרות של ישיבות הסדר בבסיסים ללא חיילות כלל.`` ``ומה תגובת הדתיים כרגע?`` ``לפי הערכתי כרגע עדיין ישנן תגובות חיוביות מהציבור הדתי. תגובות בודדות ולא של רבנים ראשי ישיבות. לפי דעתי יהיה מעניין ביותר לראות את תגובת הרבנים לקריאותיו הבוטות כנגדם. אני צופה ריבאונד ביחס הדתיים לנביא הזה ולפי הבנתי יהיה צפויים לו חיים קשים לאחר שהרבנים החרדים הקיצוניים יתחילו `להתלבש` עליו. ראיה לכך ראינו בתגובת חבר הכנסת הנכבד היושב מולי באולפן``. Thats all folks לאתר הבית ולסיפור מתחילתו www.thatsallfolks.t2u.com

למעלה