נבהלת

מיצי2013

New member
נבהלת

כן, אני יודעת שלא כתבתי פה הרבה זמן. אני קוראת כל הזמן.... אבל מתקשה להגיב.
היום אני מבולבלת וקצת מבוהלת. סגרתי על דירה וביום ראשון אני אלך לחתום על החוזה. ההרגשה טובה אבל פתאום נבהלתי. איך אני אעשה את זה מבחינה כספית? מה יקרה אם אני לא אצליח לעבוד מספיק כדי לכסות את ההוצאות?
בשביל לסגור את הדירה צריך לשלם סכום מסוים ועכשיו אני צריכה לבקש מההורים שלי כמה אלפי שקלים. אני לא אוהבת לבקש מהם, אני רוצה להיות עצמאית. אבל כנראה שאני עדיין לא. או שזו בכלל לא אשמתי וזו פשוט המדינה המטורפת שלנו עם המחירים המטורפים, שמורידה את כולם על הברכיים.... אני עובדת ועובדת וזה אף פעם לא מספיק. בנאדם לא יכול ללמוד בכבוד, בלי לפרפר בין העבודה ללימודים מסביב לשעון. וכל השינוי הזה שיבוא..... לא באמת מכירה את השותפות שאני נכנסת איתן. הן נראות בסדר אבל כבר קלטתי שאחת היא מאוד דעתנית ואומרת מה שהיא חושבת, אני ממש רוצה שהיחסים יהיו טובים.
וגם- אני צריכה להודיע לחנון שבסוף אני לא חותמת איתו על הדירה. עדיין לא עשיתי את זה כי אני מחכה שהחוזה יהיה חתום סופית, אבל זה הולך להיות לא נעים. אחרי שאמרתי לו שאני מעוניינת, וחזרתי ואמרתי שאני מעוניינת, עכשיו אני מבריזה.... אבל יש לי סיבות טובות להעדיף את הדירה הזאת.
חוצמיזה אני רגועה מצד אחד, ומצד שני כל הזמן בלחץ. בלחץ ממשהו. גם כשאנשים בעבודה כ"כ נחמדים אליי ואומרים לי כמה חבל שאני עוזבת, זה רק מכניס אותי ללחץ. לא יודעת למה אני מסתובבת כל היום עם תקליט חוזר בראש: "רע לי, רע לי". ואני לא יכולה לשים את האצבע על מה רע לי. מה כל כך מפחיד ומלחיץ אותי?
אני קצת יותר מדוכאת בזמן האחרון, קצת יותר עייפה. תמיד יש בתוכי את המשהו הזה שאומר לי שאני לא מספיק טובה.

רק רציתי לחלוק.

מיצ

זה בסדר להיבהל ולהיות מודאגת, אבל חשוב שתנסי לשמור את זה בפרופורציות ולא לתת לזה להשתלט לך על החיים ולשתק אותך. את עושה הרבה שינויים עכשיו ובכלל, כל התקופה האחרונה היא שינוי אחד עצום בדרך החיים שלך וההתמודדות שלך. כשאת נכנסת למצב של "רע לי", תנסי לעצור, לקחת נשימה עמוקה ולחשוב על מה שכן טוב בחיים שלך.
זו זכותך לבחור לגור איפה שאת רוצה ואם הדירה הזו מתאימה לך יותר, so be it. הוא יכול להתמרמר והוא יכול להתלונן, אבל זכותך לשנות את דעתך, בעיקר אם עדיין לא חתמת על שום דבר.

אני מחזיקה לך אצבעות בנוגע לשותפות ומחכה לעדכונים!!
מיצי שלנו עוברת דירה!!

מיצי2013

New member
צודקת

טנקס יו
מיצי לגמרי עוברת דירה
מיצי צריכה לעשות שעות נוספות בעבודה כדי שתוכל לשכור את הצ'ופצ'יק שפותח את התריס
אהבתי את האייקונים

וסליחה שאני לא כותבת פה יותר... אולי מחר כשתהיה לי משמרת בעבודה.

היי48

New member
מיצוש

אני חושבת שכל מה שקורה בחיים שלך עכשיו היה יכול להלחיץ את רוב (אם לא את כל) האנשים. כמו שאמרת-המחירים כאן מטורפים, וגם למי שעובד כל הזמן קשה. ולגבי זה שאת מבקשת מההורים-את בחברה טובה, יש הרבה מאוד אנשים שנעזרים בהורים שלהם לגבי שכר דירה, שכר לימוד וכו' למרות שהם עובדים, ולא רק סטודנטים שעובדים לרוב במשרות חלקיות, אלא גם אנשים שעובדים כבר במשרה מלאה.
ואני מסכימה עם מחבקת לגבי עניין הדירה-אם מצאת משהו שמתאים לך יותר, אז אין מה לעשות, ואני בטוחה גם שהוא ימצא די מהר שותף אחר, כי אוטוטו מתחילה שנת לימודים חדשה והרבה מחפשים דירות שותפים, אז אין לך מה לדאוג מזה לדעתי.
והכי חשוב-למרות שלרוב אנחנו מסכימות-לגבי עניין הלא מספיק טובה-תגידי למשהו הזה שאני לא מסכימה איתו וחושבת שאת מאוד מאוד טובה

ובהצלחה רבה עם הדירה. ניסיתי לחשוב על משהו מתוחכם לכתוב בנושא, אבל האיקונים שמחבקת שמה בהודעה שלה די סיכמו את הנושא

מיצי2013

New member
היוש

אני יודעת שאובייקטיבית אני במצב מלחיץ. כאילו, אמור להיות מלחיץ טוב. הכל מסתדר. דברים נופלים למקום. ואם כולם עניים אז זה במילא מגדיר מחדש את העוני

חוצמיזה תודה על העידוד.... לא יודעת למה פתאום נהייתה לי בחילה הערב

היי48

New member
הגדרה טובה-

מלחיץ טוב. אגב זה נראה לי גם מאוד סמלי שיש לך הרבה התחלות חדשות לקראת השנה החדשה

וכן, כנראה העוני מקבל כיום כבר הגדרה אחרת, הכל יחסית. אבל אני חייבת לומר לך שלמרות הקושי, אני עדיין די אוהבת את הזמנים שאנחנו חיים בהם. תחשבי מה היה אם היינו נולדות לפני איזה 300 שנה-חיים בגלות, ההורים/בעל היו מחליטים לנו על כל פיפס בחיים, בלי רפואה מודרנית ואפרופו ענייני כספים-חוץ מאם היינו נולדות במקרה לתוך משפחה עשירה/מתחתנות עם מישהו עשיר-רוב הסיכויים היו שהיינו חיות בעוני די מחפיר, כי מעמד הביניים היה מצומצם ביותר עד לא קיים, וגם המוביליות החברתית הייתה לא משהו...

ולגבי הבחילה-מקווה שיעבור במהרה ושזה סתם מהחום הפיכסי של הקיץ

מיצי2013

New member
כן

זו השנה השלישית שבה יש לי התחלה חדשה לקראת השנה החדשה.... didn't work out the last times!
אולי הפעם בינגו.
מוביליות חברתית? מעמד הביניים? חח בדיוק הדברים שאני הולכת להתעסק בהם בתואר הבא....
לפני 300 שנה אולי היית ענייה ומסכנה, אבל לפחות מקומך היה מאוד ברור לך- פיזית, מעמדית, גיאוגרפית וכו' וכו'....
היום הכל מבולבל. למרות כל הקידמה הזאת יש המון בלגן. ובגלל זה גם הראש שלנו מבולגן....

היי48

New member
זה נכון,

ראיתי פעם תוכנית שדיברה בדיוק על זה-שפעם ידעת מי אתה, ובגלל שכמעט ולא הייתה מוביליות חברתית, גם לא הרגשת אשם אם נשארת עני, חסר השכלה וכו' כל חייך, כי החברה לא ציפתה ממך להתקדם. והיום שיש הרבה יותר הזדמנויות פתוחות בפני אנשים, אם אדם הוא לא מינימום עשיר כמו ביל גייטס ועם דוקטורט מהרווארד-אז הוא מרגיש שמשהו לא בסדר אתו (ע"פ התוכנית לפחות).
טוב אין מה לעשות, כנראה שכמו שאין כזה דבר אדם מושלם גם אין כזה דבר מצב מושלם, צריך לקחת את הרע עם הטוב. וחוץ מזה-להיות עשירים כמו ביל גייטס ולעשות דוקטורט מהרווארד קטן עלינו לגמרי, לא???????

מיצי2013

New member
בטח שניפגש

לטקס חלוקת תואר ראשון שלי לא טרחתי להגיע, בשביל הדוקטורט נראה לי שאעשה מאמץ. מעכשיו ניקרא האחיות גייטס.

ו.... אני כבר בעבודה בשעה זו של הבוקר, נחזיק אצבעות שיהיה יום שקט

היי48

New member
מעניין אם ביל גייטס יסכים לאמץ אותנו...

יש לי הרגשה שלא. טוב, נו, כנראה שעד שנזכה בלוטו או משהו כזה נאלץ להמשיך לעבוד שעות נוספות...

ומאחלת לך משמרת שקטה ורגועה

ליצי 16

New member
וואו, איזה צעדים משמעותיים, מיצי

את עושה עכשיו צעדים משמעותיים מאוד בחיים שלך, ואת הולכת לקראת הדברים שאת רוצה. נכון?
"רע לי", זה שיש לך דאגות עד שתיסגרי סופית את כל הפינות, אבל אני לא יודעת אם זה "רע לי", זה נשמע לי יותר כמו "דואג לי" וזה נראה לי טבעי.
אבל אם זה באמת רע לך כל המהלך הזה, לא כדאי שתעשי אותו.
תגרשי את המבקר הפנימי הזה שאומר שאת לא מספיק טובה, על-ידי כך שתגידי לעצמך שאת מספיק טובה כמו שאת. תהיי המגן הפנימי שלך.
תזכרי שהמבקר הפנימי הזה הוא תוצר של שנים של הרגל, ועכשיו את יוצרת לעצמך הרגלים חדשים. את יכולה לבחור את המחשבות שלך. המבקר תמיד מסתכל על המקומות שבהם אנחנו נכשלים, לא על המקומות שבהם אנחנו מנצחים.
לצד המבקר הפנימי הזה, קיים בתוכנו גם קול נוסף שנוכל לקרוא לו המגן. זהו הקול הפנימי של טוב-הלב שלנו.

מיצי2013

New member
ליצ'וש, את חכמה

אני הולכת לקראת הדברים שאני לא-לא-רוצה. זו תהיה הגדרה יותר מדויקת, כי עם כל המערבולות שלי כבר היה לי כ"כ קשה להבין מה אני באמת רוצה ומה יהיה לי נכון.
אהבתי את ההגדרה של "דואג לי". אולי אני אנסה לאמץ. המהלך הזה לא רע, הוא טוב.
ואת לגמרי צודקת לגבי המגן הפנימי. אני כ"כ מנסה לעשות את זה, וזה קצת מצליח לפעמים. אני לא מסכימה לעצמי לחשוב על עצמי דברים רעים. רק שלפעמים זה מתגבר....

לילה טוב מותק

למעלה