נבהלתי קצת...

נבהלתי קצת...../images/Emo5.gif

רוצה לשתף בסיטואציה לא ממש נעימה שעברה עלי קודם ואם למישהי יש נסיון בסיטואציה דומה - אשמח לעצה: יפתח סובל מאוד מגזים. התקפות חריפות שבמהלכן הוא צורח כאילו שחטו אותו- אבל נדמה לי שעל כך כבר כתבתי כאן. בכל מקרה , מוקדם יותר הערב הוא ינק די הרבה ומיד אח"כ החלה התקפת גזים פראית. בעלי החזיק אותו בתנוחה של "בטן התינוק על אמת היד" ואני לתומי ניסיתי לתת לו מוצץ תוך כדי (הוא לא מוכן לקחת מוצץ אבל חשבתי לעצמי שאנסה). בו ברגע שהמוצץ נגע בשפתיו יפתח הקיא בשפריץ רציני את כל מה שינק לדעתי בשלושת ההנקות האחרונות - כמות ממש גדולה. אף פעם עד כה לא קרה דבר כזה. פליטות יש ואפילו די הרבה , אבל הקאה? פירסט טיים. האם נורמלי? האם הגזים גרמו לו ללחץ מאסיבי על הקיבה או שהנסיון שלי לתת מוצץ הוציא את השפריץ מהכוח אל הפועל (ומהקיבה אל הרצפה?...). עד עכשיו באף מתקפת גזים על כוחותינו הוא לא הקיא , מצד שני - ייתכן שזה בגלל שהיתה סמיכות רבה להנקה לפני כן?. כרגע הוא ישן עלי ב"תינוכיס". שמתי אותו שם בתנוחת "בטן אל בטן" (ותודה רבה למי שנתנה כאן את הטיפ הזה לפני יום יומיים...קראתי ויישמתי !) בעודו צורח מרות , ויצאתי איתו ל"סיבובון" בקור הגדול. הוא נרדם מיד. בקיצור - ההקאה מדאיגה אותי. ללכת מחר לטיפת חלב לראות רופא או שמשהו מעין זה יכול לקרות וצריך לעבור על כך לסדר היום??? עוד פרט אחד אציין: הקיא היה במרקם של אוכל שעלה מהקיבה אחרי שעוכל כבר (ובשפתנו : "גבינה" ולא חלב "טרי" - וסליחה על התיאורים הפלסטיים...)ז"א שמשהו מאוד לחץ שם וגרם לכל תוכן הקיבה לצאת החוצה.אני נורא מקווה שהוא לא יקיא יותר - אבל האם להמשיך ולתת לו לינוק אם יבקש? אוף...מבולבלת ומודאגת. תודה על ההקשבה, חברות. ענת.

אפרת_ח

New member
נשמע לי שהתנוחה של בטן על הזרוע

היא שגרמה ללחץ הגדול... אני לא הייתי הולכת לרופא כרגע וממשיכה לתת לינוק (ולפלוט) לפי דרישה. אם נראה לך שהוא לא מרגיש טוב, החום עולה, העיניים מבריקות או משהו כזה, אז ללכת לרופא. רק בריאות |@

דיאנה1

New member
גם לי נראה שהתנוחה של בטן על הזרוע

לחצה על הבטן וגרמה להקאה. בנוסף, ייתכן שלפני כן כבר היו לו כאבים והוא ינק כדי להרגע, כשכבר בעצם הוא לא היה רעב, ולכן ינק יותר מדי. אני שמחה לשמוע שגם לכם תנוחת בטן לבטן בתינוכיס עוזרת. אני לא זוכרת אם אני המלצתי לך עליה אבל אני השתמשתי בה וממליצה עליה להקלה על כאבי בטן כששואלים.

תודה תודה...עכשיו גם אני בממליצות

על התנוחה הנ"ל. נקווה לטוב , ושימשיך לישון הפרח הזה שלי.

meira

New member
הקאה אחת (לפי דעתי) לא מצריכה רופא

מקווה שזה באמת היה פעם אחת ויחידה והוא ירגיש יותר טוב אם את רואה שההקאות חוזרות על עצמן, שווה לבדוק.

גם לי נשמע שהבעיה היתה הלחץ מהיד

ולא המוצץ. הקאה אחת לא מצריכה (לדעתי) פנייה לרופא. אנחנו באופן ככלי, נמנענו מתנוחות לוחצות אחרי הנקות. תנוחת הבטן לבטן עבדה גם אצלנו עם הקנגרו "סנגלי" הפשוט.

מוכר מאד.... לצערי

איתמר הקיא איזה 4 פעמים בחייו הקצרים (עכשיו 3 חודשים ושבוע) וגם אותי זה ממש ממש ממש הבהיל (איך לא?) למדתי כמה דברים בעניין: לפעמים תינוקות מקיאים... לא תמיד "יושב" להם טוב האוכל סה"כ מערכת העיכול עדיין לא ממש בשלה והיא רגישה יותר. אם הם מקיאים זה ממד מקל עליהם ככה שלפעמים זה עדיף ככה. בכל אופן, יכול להיות שהתנוחה בשילב של המוצץ גרמו לו לזה. כי יש מה שנקרא רפלקס ההקאה. אצל תינוקות הוא מאד מאד קידמי בכיך העליון ככל שהוא מוצצים יותר מוצץ או מכניסים דברים לפה הרפקס עובר אחורה ונשאר שם. לכל אדם יש את זה. אז אם את אומרת שהוא לא לוקח מוצץ יתכן מאד שהרפלקס אצלו עדיין קידמי מאד והשילוב הזה גרם להקאה. אני מצטרפת לדעה שאם אין לו חום והוא מרגיש כרגיל... אין מה לראות רופא.. אני רצתי ורק התבאסתי לי אמרו שהוא אוכל יותר מידי... תרגישו טוב

תודה לכולכן...../images/Emo24.gif

היינו אצל הרופא , היות וכאבי הגזים והבכי נמשכים לסירוגין (ההקאות לא - תודה לאל...לפחות לא מאז אתמול) והרופא מישש בטן רכה , לדבריו וכרגע אין מה לעשות. רק שנהיה בריאים , נו - מה אפשר לבקש חוצמזה?

מסכימה עם מה שנאמר לך פה

ההקאה בטח נגרמה להלחץ על הבטן. לנו היו פליטות של "גבינה" אחרי לחץ כזה ולא ממש הקאות אבל כנראה זה בגלל ששיר יונקת במנות קטנות מאוד ולכן אין לה מה להקיא. בכל מקרה - טוב שיש לגוף דרך לפנות מדרכי העיכול את מה שמפריע. שולחת ליפתח ולאמא שלו
ות ומקווה שהוא ירגיש טוב. אומרים שבגיל 3 חודשים זה עובר אז יש למה לצפות, לא? חנה

למעלה