נבגדת

אפי2011

New member
נבגדת

היי , יש לי חבר 3 חודשים וחצי , מתוכם ה3 חודשים היו קשים אך מאוד נהנתי איתו, אני אוהבת אותו.. השבועיים האחרונים שלנו היו מושלמים.. הכי מאוהבים שיש.. באמת שאנחנו אוהבים אחד את השני. לפני שבוע הייתי בחו״ל, וכמה שהיה קשה להתנתק ממנו לשבוע עברנו את זה.. כשחזרתי לעבוד יום שני( אנחנו גם עובדים ביחד) הוא הסתכל לי בהודעות סתם ככה.. ואז גם אני באתי לקחת לו את הפלאפון אבל אז, הוא סירס בתוקף לתת לי אותו, התווכחנו וזה הוביל לזה שאמרתי לו שאו שאנחנו נפרדים או שהוא מראה לי את ההודעות, והוא היה מוכן לכל ההשלכות: אני אספר את הכל בקיצור, אז: גיליתי שלפני יומיים הוא פילרטט עם מישהי בפייסבוק שרוצה אותו כנראה ברמה כזאת שהוא אמר שהוא יצא מקשר של 4 שנים וכרגע כבד עליו עוד אחד, שהוא היה חם עליה במסיבה שהוא היה, שהוא כנראה נישק אותה בשפתיים.. גיליתי התכתבות שלו לפני חודש וקצת שהוא דיבר עם חבר שלו ואמר שהוא מת שאני אזרוק אותו( היינו בתקופת משבר) וגיליתי שהוא היה בקשר של ה4 שנים, לפניי, הוא וחברה שלו היו במשבר והרגיש שהיא עומדת להיפרד ממנו אז הוא נסע לאילת הוא שכב עם מישהי וכשהוא חזר הם נפרדו סופית. הרבה דברים אני יכולה לחשוב.. אבל מה שמקנן בי זה שהבנאדם במשך יומיים לא מפסיק לשלוח לי הודעות להתקשר ומתחננן אליי שזו הייתה מעידה חד פעמית והוא סתם ניסה להוכיח לעצמו משהו כנראה עם בנות אבל שזה לא משנה לו , והוא רוצה אותי. בשורה תחתונה- הבנאדם מאוהב בי זה ידוע, הוא פשוט מעד. מאז אותו היום יש לי מצבי רוח משתנים,אני צוחקת וישר אחרי זה בוכה.. אני צועקת, שותקת ! מרגישה חסרת אונים... עם כל האלף שיחות שהיו לי איתו ביומיים האחרונים אמרתי לו שאני רוצה את הזמן שלי.. שיניח לי.. שאני רוצה לרפא את הנשף שלי.. אני רוצה אותו, אני אוהבת אותו.. אני לא יודעת איך לסלוח לו ואיך לרפא את השיגעונות שקיבלתי מהמקרה.. אני אשמח לקבל חוות דעת.. חשוב לי להדגיש כי מבחינתי הוא הראשון שבאמת אהבתי מכל החברים שלי.. אבל איך אני סולחת?

גרא.

New member
אפי2011,תחושת סליחה היא תחושה פנימית המתגלה

ומופיעה במצב בו מתנגשות מציאות ורגשות כאשר הרגשות מטות את הכף לקולה.בגידה במשמעות של משבר אמון, אינה חייבת להביא לסיום מערכת יחסים,והיכולת לסלוח,יש בה משום נסיון לקמבק את מערכת היחסים הקודמת,שהיתה כל כך אינטנסיבית ופורה.יש מקום לסליחה אם את מרגישה בתוכך שחברך כנה,מודע למשמעות מעשיו ורציני בכוונותיו. נתינה סליחה היא תהליך הדרגתי שאפשר להגיע אליו בדרך כלל אחרי תקופת זמן של צינון רגשות התסכול והאכזבה ממעשה הבגידה.תוכלי להגיע לכך אם וכאשר תרגישי שאת באמת מוכנה לבצע את זה כשאת יותר ויותר בטוחה ברצונו של חברך לקל על עצמו את המחוייבות המתבקשת מקיום מערכת היחסים ביניכם.מה בדיוק לומר,איך ובאיזה סיטואציה זה מאד אינדוידואלי,לכי אחרי האינטואיציה שלך.

אפי2011

New member
היי גרא

תודה על היחס ראשית כל, תראה, אני נמצאת במצב של חוסר אונים, אינני מצליחה לאכול.. אני חושבת כל היום.. יש לי אותו שהוא מזכיר לי במשך 40 פעמים ביום כמה שהוא אוהב אותי וזה לא יחזור על עצמו, ויש לי למשל את חברות שלי המרעילות אותי כי מי שבוגד יעשה זאת שוב, נכון שבסופו של דבר הדעה שלי קובעת, אך היא לא אובייקטיבית, אני מרגישה תלושה מהמציאות.. כרגע ביקשתי ממנו זמן לחשוב על זה.. אבל הדבר היחידי שאני חושבת עליו הוא האם כשאחזור אליו הוא יעשה את זה שוב, כיצד אוכל להחזיר את האמון? האם לדעתך הוא יוכל לעשות זאת שוב? כיצד אני משתלטת על המצבי רוח שלי? אני מרגישה שאני משתגעת...

גרא.

New member
אפי22011,העובדה ששניכם עובדים באותו מקום

עבודה,מקשה במיוחד על הסיטואציה שנוצרה,כיוון שאתם נמצאים פיזית קרוב,מרבית היום,מה שמקשה להתנתק ממה שארע. מישהוא חכם כבר אמר פעם,אין שום ערבות באהבה,מצבים יכולים להשתנות,במיוחד כשמדובר בשנים,שיכולים להיות מושפעים מכל מיני מצבים במציאות.מכאן אפשר להתייחס למצבי אמון,בערבון מוגבל,כמעט בדומה להימור עם תוחלת לא גבוהה.במציאות למעלה מ-33% מהזוגות הנשואים,מתגרשים .חלקם די מהר,לאחרים זה לוקח שנים.אחת הסבות הדומיננטיות היא בגידה,הפרת אמון מצד אחד מבני הזוג.יחד עם זה,יש בוודאי זוגות שמצליחים לשמר את האמון ביניהם לאורך שנים.האם החבר שלך יוכל לשמור לך אמונים לאורך זמן? האם הוא יכול להבטיח לך את זה. האם הוא יכול בכלל להבטיח דבר כזה? לשם כך עלייך להכיר אותו מספיק טוב בכדי להיות בטוחה בכך.וכפי שנרמז,זה לא קל,אי אפשר לומר לך מה לעשות,זו כמובן החלטה שלך שעשוייה להצליח או להכשל בסיכויי של כ-1 לשלוש בערך.

למעלה