נא לענות <=====

opposite

New member
נא לענות <=====

בזמן האחרון יוצא לי הרבה לחשוב על שאלה מסוימת - שאלת האינטיליגנציה איך בעצם אפשר לקבוע אינטיליגנציה של בן אדם? לפי דעתי אי אפשר דרך ציונים בבית ספר, זה לא מראה באמת על רמת האי קיו של הבן אדם אלא על כמה הוא למד למבחן, אני יודע שישנם מחקרים שאומרים שאפשר לדעת על רמת האינטיליגנציה לפי סוג המוזיקה שהוא שומע,או מסגרת החברה שהוא נמצא בה, אבל גם זה לא נראה לי כל כך הגיוני לכן שאלתי היא - איך באמת אפשר לדעת את רמת האינטיליגנציה של האדם?

femme_fatal

New member
אינטליגנציה

המדע קיום גורס כי ישנן 7 סוגי אינטליגנציות: לוגית, מרחבית, בין-אישית, תנועתית, מוסיקלית, תקשורתית ורגשית. שכל אחת מהן אחראית על היבטים אחרים באדם. לפי הגישה הביו-חברתית והביו-פסיכולוגית, גם הסביבה וגם התורשה אחראים ליצירת הבסיס של זהות האדם והתפתחותו האינטליגנטית. במילים אחרות, כל אדם נולד כלוח חלק עם מטענים גנטיים. כל אדם ממוצע יכול להתפתח, ולהגיע להישגים מרשימים ביותר. המח הוא שריר, ואי לכך אימונו יביא לפיתוחו. כפי שאמרת, ציונים בבי"ס לאו דווקא מצביעים על אינטליגנציה. המחקרים שהזכרת לגביי הקשר בין המוזיקה שאדם שומע לבין רמת האינטליגנציה שלו, הם נכונים בצורה חלקית. מוזיקה שאדם נהנה להקשיב לה יכולה להצביע על רמת יכולת הניתוח הדציבלי שלו. זה כמו לפתור חידות הגיון ע"י האוזניים. מסגרת החברתית מצביעה על בסיס היכולת, המוטיבציה, והתנאים הסביבתיים שמהווים לאדם פוטנציאל לפיתוח יכולות אינטליגנטיות. שתי הדוגמאות הנ"ל הם רק אינדיקטורים לסוג מסויים. לכן שוב אני אומרת, לכל אדם יש את הפוטנציאל ללמוד ולהשכיל. הידע הוא פונקציה של למידה, תרגול ושינון. גאונים ומחוננים לא נולדים עם המידע בראש, הם נולדים עם תנאיי ההתחלה המתאימים.

קולפילד

New member
אינטליגנציה

אני חושב שהכוונה למוזיקה היתה איזה סגנון, ההנחה במבחני אינטליגציה היא להבחין ביכולת למידה והם תלויי תרבות. מובן שלבן שבט אפריקאי לא יהיה מושג במוזיקה קלאסית אבל הכרה מסוימת בתחום גם אם הוא לא ממש מעניין בן מערב תשקף יכולת תפישה. אינטליגנציה נקבעת כיחס משקל מח לגוף, בהבחנה כללית (בממוצעים, הסבר מדויק אין לי) לכן הנטיה היום היא לבדוק אינטליגנציה רגשית כמדד מרכזי למונח "אינטליגנציה" כפי שהוא בא לידי שימוש ביום יום. ומוח הוא לא שריר. אם הוא היה שריר אנשים שהיו חושבים הרבה מאד הגולגולת שלהם היתה מתפוצצת שכן שריר גדל בעקבות ´אימון´. הפעולה המוחית היא העברת חשמל ושחרור וקליטה של חומרים כימיים, בניגוד לשריר שכל הפעולה שלו היא התכווצות (בעמצאות זרם חשמלי, הכימיה שבו נועדה רק לספק אנרגיה לפעולה).

femme_fatal

New member
מבנה המח

אינטליגנציה ממש לא קשורה ליחס בין משקל הגוף למשקל המח והיא לא נמדדת בצורה כמותית. אם כבר נגענו במימד הנומרי ובהקשרו לכימות האינטליגנציה אז הנוירונים (תאי עצב) במוחנו הם המבצעים את פעולת החשיבה. כל אדם נולד עם אותו מספר של נוירונים במח, שגם נשאר בערך זהה לכל אורך חייו. ההבדל היחיד בין מח אחד למשנהו הוא מספר הקשרים בין הנוירונים, וכך גם ניתן למדוד אינטליגנציה. קשרים אלו קובעים את מידת יכולת החשיבה הסימולטנית והמורכבת שאותו אדם מסוגל לבצע. עכשיו, מכיוון שכל חלק במח אחראי על סוג חשיבה אחרת, מספר הקשרים הנוירונים באותו חלק קובע גם מהי האינטליגנציה השולטת יותר שלו. נ.ב. שני דברים: 1) הייתי מקשרת אותך למאמר המאשש את טענותיי אבל הוא לא פועל זמנית. 2) נראה לי שההודעה הזו נשלחה פעמיים, אם כן נא להתעלם מאחת.

Henryf

New member
שגם נשאר בערך זהה לכל אורך חייו.

הלוואי! נוירונים חדשים אכן לא נולדים, אבל הרבה נוירונים מתים כל הזמן. הנרי

TheDUKE

New member
ההשקפה שלי מנסיוני המוסיקלי...

אני מאזין הרבה לרוק קלאסי, בלוז, אם יוצא אז גם לג´אז ומוסיקה קלאסית... ההאזנה למוסיקה קלאסית ולג´אז זה כי מעניין אותי ההתפתחות של התחומים הללו, יותר מאשר התחומים עצמם, אני מנסה למצוא קשרים למוסיקה האהובה עלי. למיטב השקפת עולמי, אנשים מתחלקים בעיני כקבוצות מוסיקה, ואז כתחומי עניין שונים. המוסיקה בעיני (או באוזני) מציגה את אופי האדם כאדם שיטחי (האופן בו אדם יתייחס לאנשים לא מוכרים עד מוכרים פחות). האופן בו אדם יתייחס לאנשים מוכרים יותר עד קרובים כבר לא תלוי בסוג המוסיקה. מניסיון אישי, אנשים המאזינים למוסיקה מזרחית, מנת משכלתם לא גבוהה יחסית לאנשים המאזינים למוסיקה קלאסית. אולם אין זה אומר שהם אנשים "רעים" או אנשים "טובים" יותר ממאזיני הקלאסית. שוב החילוק הוא שיטחי לחלוטין. דוגמה נוספת היא בין מאזיני מוסיקת הטכנו לעומת מאזיני הרוק השונים. ההאזנה למוסיקת רוק דורשת פירוק הצלילים לכלים שונים, במוסיקת טכנו (יצירות ממחשב), האוזן לא מפרקת את הצלילים כי הצלילים לא מורכבים כמו צליל רוק (משובח לדעתי). לסיכום, המוסיקה היא מאפיין חשוב באופי האדם.

עידו10 

New member
מסכים מאוד עם הניתוח

גם לדעתי ככל שאדם אוהב מוסיקה יותר מסובכת כך רמת האיי קיו שלו (או לפחות רמת יכולת הפרדת הצלילים שלו) גבוהה יותר. אני אישית אוהב כל סוג מוזיקה, בעיקר מטאל, אבל לא סובל מוזיקה מזרחית...

femme_fatal

New member
למה שוב לצאת מנקודת מבט אגוצנטרית

אני לא חושבת שמוזיקה אחת היא יותר טובה מהשניה. אני מאזינה כמעט לכל סוגי המוזיקה (כגון: רוק, מטאל, פאנק, פופ, הארדקור, מזרחית, האוס, וכו..) ואני מציעה לכולם להפתח ולהרגיל את המח לנתח סוגים שונים ומגוונים ביותר של מוזיקות. טכנו ואלקטרוני אלו לאו דווקא ג´אנרים שיטחיים. infected mushroom הם דוגמא מעולה לפוטנציאל של הג´אנר הזה להפוך למורכב , מגוון ומעניין. ככל שאדם שולט ביותר תחומים ומסוגל לנתח כמה שיותר סוגי מוזיקה גם צורת המחשבה והראייה המנטאלית שלו מתפתחות למימדים חדשים.

למעלה