נא להתעורר

מצב
הנושא נעול.

א-ר

New member
נא להתעורר

נא להתעורר הפסימיות שולטת בשוק, הן במניות והן במצב-רוח הסוחרים. אין ספק שהשוק נראה רע, רע, רע. הכלכלה פה נראת על-הפנים, חברות בורסאיות מוחקות השקעות (ראה ערך:IDB) הדוחות הכספיים צפויים להיות חלשים לרבעון 4/00 וגם לרבעון 1/01, טכני מובהק קשה למצוא בשוק עם מחזורים אנמיים מאוד ומעט שחקנים משמעותיים, סלים של מכירות כנגד חוזים פסימיים מטלטלים את השוק המסכן הזה, ונראה שהמזומן הוא המלך הבילתי מעורער לעכשיו. נוסיף לזה את ההערכות על מלחמה בפתח שנשמעות מכל כיוון, את קואליציית האחדות (אחדות של היום זה לא מה שהיה פעם, זה בסה``כ 23+19) המתערערת, BOMBS OVER BAGDAD, והנאסד``ק שנראה קטסטרופה עם מניות מובילות שמתפרקות כל שבוע והרי לכם המתכון לפסימיות היומיומית ששולחת את מניות תא-25 כל יום לרמות נמוכות יותר עם חוסר עניין הולך וגדל. בחיי, עצרתי רגע לראות מה כתבתי עד עכשיו, וזה באמת נראה רע. כמאמין באסטרטגיות ה contrary opinion ולאור הפסימיות הנ``ל יש סיכוי טוב להיפוך מגמה ולפחות תיקון בקרוב, וככל שהפסימיות גדלה כך התיקון יהיה חד וחזק יותר, השאלה היא מתי ? מהו הטריגר אשר יהפוך את השוק הנ``ל ? האם תיקון חד בנאסד``ק (יש לזכור שאיזור ה 2300 הינו תמיכה ארוכת-ארוכת-טווח) ? אולי ? אין לי ולאף אחד מאתנו מושג. מה שכן, וזאת השורה התחתונה, כשכולם פסימיים והולכים עם הראש באדמה, פתאום משום מקום זורחת השמש, אז עצה כללית, תמרחו קרם הגנה עם מקדם גבוהה על העורף, ותציצו לפעמים למעלה.

menimor

New member
על איזה פסימיות אתה מדבר

נא להתעורר הפסימיות שולטת בשוק, הן במניות והן במצב-רוח הסוחרים. אין ספק שהשוק נראה רע, רע, רע. הכלכלה פה נראת על-הפנים, חברות בורסאיות מוחקות השקעות (ראה ערך:IDB) הדוחות הכספיים צפויים להיות חלשים לרבעון 4/00 וגם לרבעון 1/01, טכני מובהק קשה למצוא בשוק עם מחזורים אנמיים מאוד ומעט שחקנים משמעותיים, סלים של מכירות כנגד חוזים פסימיים מטלטלים את השוק המסכן הזה, ונראה שהמזומן הוא המלך הבילתי מעורער לעכשיו. נוסיף לזה את ההערכות על מלחמה בפתח שנשמעות מכל כיוון, את קואליציית האחדות (אחדות של היום זה לא מה שהיה פעם, זה בסה``כ 23+19) המתערערת, BOMBS OVER BAGDAD, והנאסד``ק שנראה קטסטרופה עם מניות מובילות שמתפרקות כל שבוע והרי לכם המתכון לפסימיות היומיומית ששולחת את מניות תא-25 כל יום לרמות נמוכות יותר עם חוסר עניין הולך וגדל. בחיי, עצרתי רגע לראות מה כתבתי עד עכשיו, וזה באמת נראה רע. כמאמין באסטרטגיות ה contrary opinion ולאור הפסימיות הנ``ל יש סיכוי טוב להיפוך מגמה ולפחות תיקון בקרוב, וככל שהפסימיות גדלה כך התיקון יהיה חד וחזק יותר, השאלה היא מתי ? מהו הטריגר אשר יהפוך את השוק הנ``ל ? האם תיקון חד בנאסד``ק (יש לזכור שאיזור ה 2300 הינו תמיכה ארוכת-ארוכת-טווח) ? אולי ? אין לי ולאף אחד מאתנו מושג. מה שכן, וזאת השורה התחתונה, כשכולם פסימיים והולכים עם הראש באדמה, פתאום משום מקום זורחת השמש, אז עצה כללית, תמרחו קרם הגנה עם מקדם גבוהה על העורף, ותציצו לפעמים למעלה.
על איזה פסימיות אתה מדבר השוק אופטימי בצורה קיצונית

menimor

New member
לא ידידי

menimor על איזה שוק אתה מתכוון ב Taiwan ?
לא ידידי למרות שגם בארץ וגם בנאסדאק מתחוללות אחת ממחיקות הכספים הגדולות ביותר שהיו מעולם כולם נשארו אופטימיים ללא תקנה מלבד פרש והדב אני שומע את כולם רק מחכים לתיקונים ומסבירים למה הרע מכל כבר מאחורינו והנה מחר יפציע השחר ואני לא מתכוון רק לחברי הפורום הנוכחי גם שחקנים שהיו על הנאסדאק בשורט כשהוא היה ב 1200 בטוחים היום שגם ב 2700 נאסדאק הוא הקניה של החיים אני לעומת זאת מנסה לחדד את זיכרוני קצת יותר וניזכר בפי הפעור כשדאו עבר 10000 ונאסדאק 3000 ומי שחושב שבועה מהסוג הנוכחי מחלימה ב 6-9 חודשים פשוט ינוקא

ירון*

New member
למי שסובל מעודף אפטימיות...

לא ידידי למרות שגם בארץ וגם בנאסדאק מתחוללות אחת ממחיקות הכספים הגדולות ביותר שהיו מעולם כולם נשארו אופטימיים ללא תקנה מלבד פרש והדב אני שומע את כולם רק מחכים לתיקונים ומסבירים למה הרע מכל כבר מאחורינו והנה מחר יפציע השחר ואני לא מתכוון רק לחברי הפורום הנוכחי גם שחקנים שהיו על הנאסדאק בשורט כשהוא היה ב 1200 בטוחים היום שגם ב 2700 נאסדאק הוא הקניה של החיים אני לעומת זאת מנסה לחדד את זיכרוני קצת יותר וניזכר בפי הפעור כשדאו עבר 10000 ונאסדאק 3000 ומי שחושב שבועה מהסוג הנוכחי מחלימה ב 6-9 חודשים פשוט ינוקא
למי שסובל מעודף אפטימיות... יכול להציץ לאתר, שנכתב לפני ההיתרסקות בנסד``ק [תחילת 99] לא חייבים להסכים לכל מילה, אבל לא יזיק.ישנם גם גרפים ארוכי טווח . לתגובתכם.

ירון*

New member
לינק לאתר

למי שסובל מעודף אפטימיות... יכול להציץ לאתר, שנכתב לפני ההיתרסקות בנסד``ק [תחילת 99] לא חייבים להסכים לכל מילה, אבל לא יזיק.ישנם גם גרפים ארוכי טווח . לתגובתכם.
לינק לאתר

א-ר

New member
קבל תגובה

קבל תגובה קודם כל תודה על הלינק. ועכשיו לעניין. המאמר הזה נכתב שם באוגוסט-ספטמבר 1999, לפני ההיתרסקות ?? איך הגעת לזה ??הנאסד``ק היה אז ב 2800 ומאז עלה לשיא של כ 5100 ! כ 80% יותר. ההתרסקות/מפולת/תיקון החל שם רק כחצי שנה אחריי, בשלהיי מרץ 2000. עד כאן לעובדות. דרך אגב, אני יכול להביא לך המון אתרים שחזו/חוזים מפולות/קטסטרופות כל שני וחמישי. ומי בכלל סובל מעודף אופטימיות...?? להפך ! מרב פסימיות גם אני נשבר כבר, זהו, מחר אני מוכר את כל מניות ההסנה ואתא ג` שאני מחזיק ומחסל את התיק, שהפראיירים ישארו פה !

ירון*

New member
א-ר

קבל תגובה קודם כל תודה על הלינק. ועכשיו לעניין. המאמר הזה נכתב שם באוגוסט-ספטמבר 1999, לפני ההיתרסקות ?? איך הגעת לזה ??הנאסד``ק היה אז ב 2800 ומאז עלה לשיא של כ 5100 ! כ 80% יותר. ההתרסקות/מפולת/תיקון החל שם רק כחצי שנה אחריי, בשלהיי מרץ 2000. עד כאן לעובדות. דרך אגב, אני יכול להביא לך המון אתרים שחזו/חוזים מפולות/קטסטרופות כל שני וחמישי. ומי בכלל סובל מעודף אופטימיות...?? להפך ! מרב פסימיות גם אני נשבר כבר, זהו, מחר אני מוכר את כל מניות ההסנה ואתא ג` שאני מחזיק ומחסל את התיק, שהפראיירים ישארו פה !
א-ר ראשית, כאשר כתבתי לכל האופטימים לא יחסתי זאת לך באופן אישי, אלא סתם כותרת תמימה להפניה ללניק. בנוסף, בכוונת תחילה כתבתי שלא חובה להסכים עם כל מה שכתוב בלינק שכן הכותב אומנם חזה נכון את התרסקות הנסדק אך נראה שטעה בעיתוי. יכול להיות שהכותב צדק כבר אז בהתיחסותו לנסדק כבועה מנופחת,אך לבורסה חוקים משלה [פסיכולוגיה] ובדרך כלל שוק מנופח ממשיך להתנפח עוד ועוד עד שהוא מתפוצץ ומנגד כאשר האוויר יוצא הוא יוצא עד שאין נשימה [זוכרים את מניות הכרם שהפכו לבית קברות במפולת 94]. ניתן לראות בצורה יפה תבניות של מפולות ולגזור את המשותף ולהפיק לקחים. דרך אגב הפקת לקחים הינה תנאי בסיסי ליכולת לקבל החלטות השקעה נכונות בעתיד. אני באופן אישי נוהג לתחקר את הסיבות שהובילו אותי לבצע מהלך כזה או אחר [גם אם המהלך היה חיובי]ולהפיק לקחים להבא. כן,אשמח אם תפנה ללינק שמתאר מפולות בשוק כדי ללמוד ולבין את ההיבטים הטכנים .

א-ר

New member
קצת סדר

קצת סדר בוא בבקשה נבדיל בין השוק בארץ לבין הנאסד``ק. אין מה להשוות בין שני השווקים מבחינת המניות הנסחרות, תמחורן והתנהגותן. הקשר בינהם הינו בעיקר כ 100 מניות ישראליות שנסחרות בנאסד``ק אשר חלק קטן מהן דואליות. 1. למרות המגמה השלילית בנאסד``ק, זה יהיה מפליא באם הוא יפרוץ את איזור ה 2300 בטווח הקצר, יש שם פשוט תמיכה ארוכת-ארוכת טווח, יותר סביר להערכתי כי באם הירידות ימשכו, נראה תחתית-כפולה והמשך BEAR MARKET RALLY לעוד כחודשיים. זאת רק הערכה והכל אפשרי. 2. איפה החברה האופטימים שעליהם אתה מדבר ? מלבד גורביץ, שדרך אגב היום פרסם כי הוא ממשיך בתחזית האופטימית כי אנו קרובים לסוף הירידות וליציאת מהלך של גל 5 לשחקים, ובכל מקום לועגים לתחזית שלו (אישית אני גם לא מבין מאיפה הוא מביא את זה כל פעם, אבל שיהיה), אני לא רואה את האופטימים שעליהם אתה מדבר. 3. שלא ישתמע כאילו אני חיובי על השוק, השיממון בשוק יכול להמשך עוד זמן רב, אני לא מנותק מהמציאות, אני פשוט ער לעובדה שכאשר הרב פסימיים (מה שאומר כנראה שהם כבר באחוזי מניות נמוכים ואולי אף קנויים פוטים/מכורים קולים) והדיכאון שורר בשטח, ואף הבנקים (האחרונים כרגיל) מוציאים תחזיות של אם כבר מניות אז רק דפנסיבי שמפנסיבי, פתאום משום מקום השוק מתחיל לעלות.

נאב

New member
אני חושב כמוך ולכן קניתי היום קולים

אני חושב כמוך ולכן קניתי היום קולים למה השוק ירד היום 2.3% אני לא יודע אבל מצפה לתיקון ואל נשכח שאנחנו בשבוע של פקיעה

מצב
הנושא נעול.
למעלה