נא להכיר - אמסטרדם...

kidron1

New member
נא להכיר - אמסטרדם...

בוקר, מהו ה - PLANTAGE ב - MIDDELAND. אני מקווה שכתבתי נכון. תודה אביבית

מלפפiן

New member
Plantage Middenlaan

זה הרחוב הראשי בשכונת PLANTAGE באמסטרדם, איפה שנמצא גם החיות ארטיס.

kidron1

New member
עוד הנחתה...

תודה רבה. מהו ה - KRUSH - האם זה מקום סמוך לתאטרון באמסטרדם? תודה אביבית

מלפפiן

New member
אין לי מושג מזה ה-KRUSH

אתר ההנצחה התיאטרון ההולנדי נמצא אכן ברחוב שחיפשת (אם זה התיאטרון אליו את מתכוונת) במספר 24.

kidron1

New member
אכן...

לזה התכוונתי. בקשר ל - KRUSH - נראה. תודה רבה אביבית

erendiz

New member
את בטוה באיות?

Krush לא כל כך נראה בהולנדית... הצירוף sh לא קיים בה. נפוצים הצירופים sj ו־sch.

kidron1

New member
אז...

אינני בטוחה באיות. נלך על הצירופים האחרים שהצעת. תודה אביבית

erendiz

New member
גם אותם ניסיתי ../images/Emo8.gif

יש אולי פרטים נוספים כלשהם? הקלדת את השם משמיעה, או שכך מצאת אותו בהולנדית? ואולי תעתקת מעברית? מידע נוסף כלשהו? האם המקום/אתר קשור למלחמת העולם השניה? יש לו זיקה ליהודי אמסטרדם?

kidron1

New member
תודה רבה

לא מצאתי את השם בהולנדית, אלא באנגלית. אבל פירוש השם באנגלית הוא 'התרסקות'. ובכך אין היגיון. יש לו זיקה לשואת יהודי אמסטרדם. שנדע רק טוב. אביבית

erendiz

New member
אני חושב שמצאתי:

מדובר ב De crèche (דה קְרֵש - הפעוטון). זו מילה צרפתית, אבל משתמשים בה גם בהולנדית. המידע מאתר התיאטרון ההולנדי: http://www.hollandscheschouwburg.nl/geschiedenis/deportatieplaats/de-crèche. להלן עיקרי הדברים: מדובר בפעוטון שנוסד בשנת 1924 ברחוב Plantage Middenlaan מס. 31, מול התיאטרון ההולנדי. משנת 1926 נוהל בידי הנרייטה הנריקז (כלומר הנריקס) פימנטל. הוא שימש ילדים יהודים ולא יהודים גם יחד, וגם צוות העובדים (מן הסתם עובדות) היה מעורב. בשנת 1941 אולצו העובדות הלא יהודיות להתפטר מעבודתן בפקודת הגרמנים.

kidron1

New member
לא הייתי חושבת על זה.

כל הכבוד! השכלתי. יום נפלא ותודה רבה. אביבית

מלפפiן

New member
ERENDIZ היקר,

תשובה יפה. אולי תגלה לנו פעם מי אתה, מה אתה, ומה הקשר שלך להולנד/השפה ההולנדית?

erendiz

New member
תודה לך מלפפון נחמדת,

מי אני ומה אני - סתם ישראלי מצוי, קשר להולנד דווקא אין, בעוונותי לא הייתי שם מימיי, והולנדית למדתי פעם... ועכשיו תורך
.

מלפפiן

New member
אבל אבל אבל,

למה שישראלי מצוי, בלי שום קשר להולנד ושמעולם לא ביקר בא, ילך ללמוד הולנדית? תודה וסליחה על החטטנות.

erendiz

New member
זה בסדר,

לא gaat 't נות בכלל
. טוב, זה בגלל העניין שיש לי בשפות באופן כללי... אבל בעצם משלמדתי הולנדית כבר יש לי קצת קשר להולנד; קוראים קצת ספרות ומתוודעים לתרבות, וסופר-עיתונאי הולנדי שאני אוהב במיוחד הוא Simon Carmiggelt ז"ל. קראת משהו מה Kronkels שלו?

alma fa

New member
רוב תודות!../images/Emo140.gifאני אקרא את זה עקב בצד אגודל

ברגע רענן יותר- אני עדיין בשלב שצריכה לתרגם חלק משמעותי בעזרת מילון
(מה שלא מפריע לי לחוש חוסר סבלנות כלפי החומר הדידקטי ולשאוף לקטעים יותר מפולפלים וחיים
)

מלפפiן

New member
../images/Emo7.gif יפה מאד ועצוב.

את Carmiggelt אני לא מכירה, מודה שגיגלתי את השם כדי לראות במי מדובר, ולפי ויקיפדיה היה לו בעבר טור בעיתון הפרול, שזה העיתון החביב עלי. מעניין ש/הוא גם זכה לערך ויקיפדי בעברית, מה שגורם לי לחשוד...
ועלמה פה אגב היא קונה קבועה בשוק התרבות, ובעיקר אם יש לזה ניחוח הולנדי.

למעלה