נאפסטר מתה

ערן1987

New member
נאפסטר מתה

התוכנה שבמובן מסוים הובילה לכך שמכירות המוסיקה ברחבי העולם ישתנו לנצחי נצחים נפחה את נשימתה האחרונה לפני שבוע אחרי שחברת רפסודי החליטה להפסיק את פעילותה באופן סופי. רבות נאמר על התוכנה הזו דרכה אפשר היה להוריד שירים דרך מחשבים של משתמשים אחרים. בוואלה עלתה כתבה מעניינת מאוד על ההיסטוריה של התוכנה ועל השפעתה על עולם המוסיקה. אשמח אם ניצור כאן איזה דיון על נאפסטר ועל ההשפעה של התוכנה על עולם המוסיקה. מה אתם זוכרים מהתוכנה, אם בכלל? היו שירים/אלבומים שזכורים לכם במיוחד שהורדתם? מה דעתכם על התוכנה באופן כללי ממה שזכור לכם? עד כמה אתם חושבים שהאפקט של התוכנה, הורדת שירים באופן חינמי אבל ספק-חוקי, השפיע על המכירות בעולם המוסיקה ועל הדרך בה אמנים יוצרים? אתם מוזמנים להביע את כל מה שנראה לכם לנכון.

aint mindless

New member
זאת החברה של ג'סטין טימברלייק

ברשת החברתית? זאת הייתה הפעם הראשונה ששמעתי עליה.

ערן1987

New member
כן, ג'סטין שיחק את שון פרקר

שהיה אחד הבעלים/יוצרים של החברה (לא זוכר מה מהם בדיוק, אבל הוא עשה על זה מלא כסף בכל מקרה
).

hollypop girl

New member
הפעם הראשונה ששמעתי על החברה היה

כשראיתי הרשת החברתית, ועצרו בשבילי את הסרט והסבירו לי מה זה החברה הזאת. חוץ מזה, יותר לא שמעתי עלייה

ערן1987

New member
מה, אני כזה זקן שאף אחד פה לא שמע על

נאפסטר או שפשוט הקדמתי את זמני עם התוכנה הזו?
*אני זקן*

RTur

New member
זה גם היה בזמני אבל אף פעם לא השתמשתי

הורדתי ממקומות אחרים חח

RTur

New member
נכון, פשוט לא היה לי מחשב כשהיה נאפסטר חח

אבל אני מכיר כי היה לחברים או שהיה לי מחשב אבל לא היה לי אינטרנט? לא זוכר כבר חחח

Mrs Brightside

New member
זו התוכנה הראשונה שהשתמשתי בה..

כמה שירים הורדתייי
. מזל שנשארו דיסקים שצרבתי...

Music Man XD

New member
לא זוכר מזה כלום למען האמת

כנראה שאני צעיר מדי. בכל מקרה, תנצב"ה

ערן1987

New member
אתם ממש מאכזבים אותי עם הדיון פה

הייתי בטוח שתדברו כאן על כמה עולם המוסיקה השתנה מאז התוכנה ודומותיה הפכו לכה פופולאריות, כמה שירים/אלבומים אתם מורידים ועד כמה זה בעצם פוגע בכמות הדיסקים שאתם קונים, אם בכלל.

DAN1EL

New member
נראה לי שזה פשוט נושא שנטחן עד דק

מכל כיוון ואין לאף אחד שום דבר חדש להגיד עליו. אנשים מורידים יותר וקונים פחות. התעשייה השתנתה. זה מבאס אנשים נוסטלגיים כמוני ומשמח את רוב מי שנולד בשנות התשעים. זהו בערך, לא?

kalil

New member
זאת באמת היתה אבן דרך

עד נאפסטר לא היה דבר כזה להוריד שירים באינטרנט בחינם, באופן פיראטי, קצבי MP3 וכו'. עד שנאפסטר הופיע היינו צריכים לקחת את עצמנו עד החנות דיסקים הקרובה לביתינו שהיתה שוחטת אותנו במחירים (דיסק ב 60 שקל במקרה הטוב!!!) או ללכת לשוק ולקנות צרוב ב 20 שקל. אךךך אני זוכר את הזמנים. כמה דיסקים קניתי אז. היום הם סתם מעלים אבק בבית. אחריה הופיעו כל הקאזה, אימייול, פיירט ביי וכמובן כל הטורנטים. לפי מה שהבנתי בשנים האחרונות נאפסטר היה אתר שניתן היה להוריד דרכו שירים בכסף. אף פעם לא בדקתי את זה אבל אם ככה אז כבר אז הוא איבד את זכות הקיום שלו. כל העניין של נאפסטר היה בהורדה חינם.

ערן1987

New member
כשאתה אומר "דיסק ב-60 שקל במקרה הטוב"

אתה פשוט טועה. רוב הדיסקים הישראלים החדשים עולים 50-60 ש"ח (ואני מדבר על דיסקים בודדים, לא מהדורות כפולות או מיוחדות או משהו בסגנון), כשאמנים גדולים כמו פוליקר/סחרוף/אהוד בנאי/פורטיס גובים מחיר של 70 ש"ח (לפחות על האחרונים שלהם). הבעיה היא באלבומים לועזים, שרובם נעים בין 60 ל-80, כשדיסקים אלטרנטיבים עולים אפילו ה-ר-ב-ה מעבר לכך. כמובן שזה בגלל הייבוא, אין מה לעשות. אני בטוח שאם חברות התקליטים היו יכולות להוריד את המחיר אפילו ב-10 ש"ח ולדעת שהאלבומים ימכרו יותר עותקים הן היו עושות את זה. כמובן גם שיש את המבצע המפורסם של 3 ב-100 בצליל ובטאוור ולפעמים יש שם גם מבצעי ה-4 בחינם או 2 ב-100, לא מעט מהפעמים האלה יש גם דיסקים חדשים במבצעים. נכון, זה באסה לשלם מחיר גבוה על אלבום (אותי מחרפן שחברת ההפצה של הביטלס בארץ, הליקון, לוקחת 80 שקלים על האלבומים שלהם. אני לא יודע אם זו אשמתם או אשמת חברת התקליטים המקורית של הביטלס, אבל 80 שקל זה מחיר היסטרי ואני בטוח שהמחיר כזה גבוה בגלל שאלה הביטלס - הרי ברור שהקהל ימשיך לקנות את האלבומים שלהם!), אבל תמיד אפשר למצוא מבצעים לא רעים בכלל או אלבומים במחירים לא רעים. לגבי הדיסקים שמעלים אבק אצלך בבית, אני לא יודע מהי הכמות שיש לך בבית - אבל אם כבר הם קיימים אז למה לא לתת להם סיבוב מדי פעם?

ערן1987

New member
מחקר חדש מגלה:יותר הורדות - יותר קניית דיסקים

ממשלת שוויץ הזמינה מחקר עצמאי, ולא תלוי חברת תקליטים כלשהי, שיחקור את השפעות הורדות לא חוקיות על ידי אנשים על מכירות בעולם המוסיקה (והורדת משחקים וסרטים). התוצאות מפתיעות: המחקר מגלה שאנשים שהורידו מוסיקה גם קנו יותר אלבומים מהצפוי וגם הלכו ליותר הופעות חיות מהצפוי. המחקר הוביל לכך שהממשל השוויצרי ישאיר את החוק שמאפשר להוריד אמצעי בידור באופן לא חוקי. במילים אחרות: רוצים להוריד מוסיקה אבל מפחדים שה-FBI ירדוף אחריכם? תעברו לשוויץ. היי, הם אפילו יעזרו לכם להתאבד אם ממש תרצו! (נו, הייתי חייב להוסיף משהו ציני)

2Dirrty4U

New member
RIP NAPSTER

האם הכרתי את נאפסטר? ברור, איזו שאלה! האם השתמשתי בנפסטר? לא שזכור לי. בזמני כבר היו אלטרנטיבות אחרות. היה ומעולה שהיה, אבל בשנים האחרונות אף אחד לא באמת השתמש בזה ורבים בכלל לא יודעים מה זה (תודה לג'סטין ולרשת החברתית שבזכותם לפחות אנשים מכירים את השם). כנראה הגיע זמנה של נפסטר, היא גם ככה הייתה כבר קשישה בעולם של חידושים. חוץ מזה אני תמיד חשבתי בצעירותי שיש להם לוגו ממש מגניב
RIP NAPSTER

inbal287

New member
אף פעם לא השתמשתי בתוכנה הזו,

אבל כמובן שמכירה אותה. כשנדבקתי בחיידק המוזיקה סופית, ישבתי שעות על הקאזה ועל האימיול והורדתי המוני שירים, אבל בעיקר סרטונים של קליפים, הופעות חיות וראיונות... יש לי איזה 200 דיסקים צרובים שעל כל אחד מהם יש 18 קטעים או יותר... של המון אמנים שאני אוהבת, נגיד הימ... בא לי לשבת יום אחד ולראות את הכל
. לא היה יוטיוב אז חח! האמת שאצלי ההורדות אף פעם לא באו על חשבון קניית דיסקים... כמעט תמיד את מה שאני אוריד אני גם אקנה בסוף... אלא אם זה משהו שאי אפשר להשיג בארץ. אני גם חייבת להגיד שעדיין יש אנשים שקונים דיסקים (אם הייתי מקבלת שקל על כל לקוח שאומר לי בחנות "ותגידי, אנשים עדיין קונים דיסקים?" אז כנראה שהייתי עשירה מאוד). כן, ברור שפחות, אבל אנשים נשארים נאמנים לזה ומבינים את הערך התרבותי שמסמל הדיסק הזה שהם קונים בחנות. מה שכן, אני די בטוחה שלהורדות יש השפעה די גדולה על הזנות המוזיקלית שהולכת בשנים האחרונות. אמנים פחות "מזיעים" כדי להוציא דיסק, פחות משקיעים ביצירה שלהם וכו... זה די מעציב אותי.

ערן1987

New member
"לא היה יוטיוב אז"

וואו, איזה משפט זה! כלומר, יוטיוב כבר כל כך מקובע בחיים שלנו - מוסיקה, טריילרים, סתם שטויות - יש שם הכל ואני חושב שכולנו כבר כל כך רגילים לאתר הזה, סוג של אתר הבית של כולנו באופן לא רשמי
יש לכם בחנות לקוחות קבועים? כאלה שכבר אתם מזהים, מדברים בצורה אחרת מאשר לקוחות אקראיים?

inbal287

New member
לקח לי המון זמן להתרגל ליטיוב, רק שתדע

וגם היום אני לא כזאת מעריצה של האתר. כלומר, יש אנשים שממש חיים עליו וגם כאלו ששומעים מוזיקה דרך יוטיוב, ואני לא כזה מתה עליו. אני פה ושם רואה קישורים שחברים שולחים לי וכדומה. אבל אהבתי את העידן שלפני היוטיוב... לא יודעת להסביר. ברור שיש לקוחות קבועים חח. יש לקוחות שהם כבר שנים על גבי שנים קונים בחנות... לכל אחד יש את השטיקים שלו. ולמה התכוונת ב"מדברים בצורה אחרת מאשר לקוחות אקראיים"?

למעלה