נאפל-סין (סיצאון ויונאן) או צפון הודו- נאפל

S h r i k y

New member
עוד אחת מהכפר צ'יטקול בכינור.. סוף העולם

S h r i k y

New member
עוד אחת מטרק בספיטי... 4 ימים מדהימים...

כפרים מבודדים שרכב לא מגיע לחלקם.. בלי גסטהאוסים ובלי כלום.. דופקים על הדלת ומבקשים לישון ( home stay )... שלוש מאות רופי, לינה + 3 ארוחות.. מה צריך יותר מזה?

S h r i k y

New member
פסטיבל בספיטי- יום הולדת לבודהה! ( קאזה )

כל שנה בכפר אחד בתאריך אחר חוגגים יום הולדת לבודהה... זכינו להיות מבין המערביים היחידים בטקס ( הג'ינגי בתמונה זה הפרטנר שלי לטיול ) ולזכות לחוויה מדהימה!

S h r i k y

New member
והאגם עצמו |יאק|

עד כאן התמונות להערב.. מקווה שנהנתם
אסף =]

נשנש14

New member
מענה לשאלתך + כמה נקודות אחרי קריאת חומר

בעיקרון אני יוצא עם חבר בכושר טוב אבל מחפש שותפים בלמטייל...היה לי ניסיון טוב כנסעתי לגיאורגיה. אני אשמח לקבל ממך מסר!!! מאד יעזור מידע על טרקים (אני גם מעביר את המידע שיש לי לכל מי שרוצה על מדינות שהייתי בהםת כיף לדעת שמשהו עושה שימוש במידע השימושע שצברתי)...יש לי 2 ספרים על נאפל ואת ספר של לונלי של הודו שאני משדל לקרוא:) אלה המקומות העיקרים בצפון שמאד התלהבתי מהתרשמות שלך וכל מה שקראתי, אני מבין שחודש זה לא מציאותי וגם לא יהיה כיף לכסות את כולם. הרעיון בטיול בהודו בשבילי זה לעשות טרק אחד ארוך (עד 8 ימים) , טרק בנוני(עם מאמץ 4 ימים) וטרקים\טיולים בין כפרים. לה ספיטי קינור אוטרנאצ'ל, גנגוטרי פין פרווטי מארקה וואלי עמק נבורו העמקים קולו ופרוואטי- הטרק לפולגה, קלגה ,קריגנגה, מלאנה מהרשימה הזאת מה שהכנסתי לקובץ שלי:) : סיפטי קינור - לא יודע בדיוק איך עושים אותו ומה עושים בדיוק כי המרחק בניהם ענקי, אז לא יודע אם ללכת את הדרך זה רלוונטי בכלל. מארקה וואלי ( עד 8 ) נוברה ואלי - לא יודע בדיוק כמה ימים העמקים קולו ופרוואטי- הטרק לפולגה, קלגה ,קריגנגה, מלאנה לאגם ( פנגונג?) - נשמע מעניין :) אני אשמח אם תוכל להגיד לי מה דעתך ומה מספר הימים לערך....ובכלל בגדול איך מגיעים מדלהי לאורך המסלול שציינו. בנקודות של ערי מעבר. תודה רבה שוב על העזרה!!!

S h r i k y

New member
טוב בוא ננסה לעבור דבר דבר...

ספיטי-כינור- מדובר על 2 עמקים ענקיים, לדעתי בגודל של חצי ישראל לפחות. יש תחבורה בין כל הכפרים שמחוברים בכביש בלוקלים ( אוטובוסים של מקומיים ). אתה יכול להתנייד מכפר לכפר באוטובוסים האלו, זה קצת לאט אבל מתרגלים, וזה מאוד זול. הגעה לכינור- מדלהי - או אוטובוס למנאלי ( יש אוטובוס תיירים אם אתה מחפש ) ומשם אוטובוס לפיו. או לחלופין רכבת לילה מדלהי לשימלה, ( עיר חביבה, ההפך מהודו בערך ), ומשם אוטובוס לסהראן ולהכנס לקינור. כפרים מומלצים בקינור, ושמות הפסגות/ המקומות ששווה ללכת אליהם בטיולי יום. סהראן- טיול יום ל- BASHAL PECK- כ- 10 שעות. מדהים! סנגלה- טיולי יום מדהים של 4-5 שעות לכפר נטוש שנקרא סנגלה קלפה. ( זה התמונה ממקודם ). צ'יטקול- כפר מדהים, סוף העולם... אנחנו ביצענו טיול קצר של שעה וחצי לבסיס של צבא הודו ( חוסם את הכניסה לטיבט ) אבל הבנתי שיש טיול יום לאחד ההרים. ברר עם המקומיים. פיו- עיר מעבר, דיי מגעילה. להגיע רק על מנת להוציא פרמיט להיכנס לספיטי, ולהחליף אוטובוסים. קלפה-כפר יפייפה, כולו לבן מפריחת התפוחים. פסגה בשם CHAKHA KANADA במרחק 6-7 שעות טיסה יפייפה מהכפר. נוף מדהים מלמעלה. חזרה לפיו לשם החלפת אוטובוס- ואז אוטובוס לכפר נאקו ( 6 שעות אוטובוס ). נאקו ( ספיטי כבר )- הנוף מתחלף למדברי לחלוטין. עלינו לאחת הפסגות שמשקיפות על הכפר, לאיזשהי גומפה.. אבל לא היה מדהים, יש בחור מקומי שיודע להכין שקשוקה! ( קצת גיוון אחרי כל האוכל הטיבטי שתאכל שם כל יום, כל היום ) טאבו- מרחק 3 שעות נסיעה באוטובוס, יש מנזר בין יותר מ- 1000 שנה שעדיין פעיל ושווה לראות. טיול יום- עליה של שעתיים-שלוש למנזרים שמעל ההרים. הנוף- מדהים! דאנקנר- שעה נסיעה באוטובוס מטאבו לשילינג, ומשם טרמפים/ מונית לדאנקנר- טיול יום של שעה לאגם שנמצא מעל הכפר. מדהים מדהים! אנחנו יצאנו מדאנקנר לטרק מדהים של 3-4 ימים דאנקנר- לה לונג- 4-5 שעות. כפר יפייפיה, עם מנזר עתיק. ילדה קטנה באה איתנו ופתחה לנו את המנזר. לינה בבית של מקומיים. לה לונג- דמול- יום לא קל, טיפוס רציני בדרך. 8 שעות בערך. לינה בבית של מקומיים. דמול- קומיק- יום לא קל בגבהים של 5000 מטר, נופים משגעים של מדבר ושלג ( התמונה שאני נמצא בה למעלה ). בסופו מגיעים לכפר קומיק. 7 שעות הליכה בגבהים. קומיק- קאזה ירידה נטו של כמה שעות, או אפשר להמשיך גם לכפרים KYE ואח''כ KYBER ( מגמת ירידה ). אני חתכתי לקאזה כי הרגשתי לא טוב עם הגובה. ( קומיק 4600 מטר ). קאזה- עיירה גדולה, יכול להיות אפילו שיהיה שם אינטרנט, כשאני הייתי לא היה. משם ניתן להמשיך לטייל בפרוואטי, או להמשיך צפונה במידה והפאס למנאלי פתוח. אנחנו כבר היינו דיי סחוטים( 3 וחצי שבועות לקח הסיפור ) ורצינו קצת פיונקים ( אינטרנט למשפחה, מקלחת טובה, שייקים ) וחזרנו למנאלי. אם אתה מעוניין יש לי סיפור דרך מפורט של הטרק שנתתי לך בספיטי. באיזה חודש אתה מתכנן להיות שם? אנחנו היינו במאי והיה אופטימלי ( ריק ממערביים לחלוטין! ) ולדעתי בסוף מאי/תחילת יוני כשנפתח הפס אז העמקים מתמלאים בתיירים. מארקה וואלי- טרק של 6-8 ימים, אפשר לתפוס חמר או חמור שיקחו לך את התיק בטרק ( ניתן לאכול בדרך כמעט כל יום באוהלי מזנון כאלו של מקומיים ). תוכל לארגן מה שצריך, כולל פרטנרים בלה.- יש מידע באתר למטייל. נוברה ואלי- אנחנו הגענו עם ג'יפ, רשמתי לך מקודם. עשינו טיולי יום בכפרים ( יפה מאוד דווקא ). את הג'יפ מארגנים מלה. בפרווטי לא הייתי, אין מה לעשות.. אי אפשר להספיק את כל העולם. פנגונג- מארגנים ג'יפ/ אופנועים ופרמיטים ( ויזות ) מסוכנויות ב- לה. שאגב, עיר ממש נחמדה, ולא מזכירה כ''כ את הישראלידות של הודו... את הספרים תשאיר בבית/ תגזור את החלקים שרלוונטים ( כן אני יודע שזה קשה לגזור ). לא בא לך להסתובב על המשקולת הזאת שם, מה גם שהיא לא הכי יעילה ( בספיטי וכינור למשל חצי מהכפר שרשמתי לך לא מוזכרים בספר ). מקווה שההודעה עוזרת לך... מעבר לזה אם תעלה מפה מפורטת של ספיטי וכינור אני אוכל לפרט לך על המסלול ועל עוד המלצות. שבת שלום

נשנש14

New member
תודה! הייתי בטוח ש...

הולכים את הדרך מכינור לספיטי או ההפך עדיין לא הכי הבנתי חשבתי להגיע מדלהי- לה בגלל מזג האוויר בפסטמבר ומשם להמשיך דרומה. לכיוון עמק נבורו לחזור ןמשם ספיטי-כינור, אבל אחרי זה לחזור לפארווטי ועמק מרקה? ספיטי נמצאת בצידה המזרחי ומנאלי וכל שאר יותר מערבה אז נראה מוזר... דלהי>לה>נוברה>ספיטי>כינור> זה הסדר? אבל מה בהמשך עם פין-פרוואטי או עמק מראקה וטיולי המגניבים ועוד דבר...אני מבין שהכל ברכבים...גם נוברה וגם הדרך ספיטי-כינור כולה באוטובסים...כשאתה מדבר על מרחקים כאלה...הבנתי בעצם שזה טיול של תיירים שכאלה...עולים לאוטובס, מתעניינים ויוצא ליעד הבא....חוויה קצת אחרת ממה שדימנתי לעצמי. עמק נוברה - אתם הגעתם בגיפ'...לנת שם? כתבת שהיית בכפרים....זה אומר שלנת באזור ומשם יצאת לכפרים וחזרת בחזרה ללה? וכן די אני מעוניין בסיפור....אני קראתי מה שכתבת כבר כמה פעמים:) ועוד שאלה....אני מגיע מהודו לנאפל....רציתי לחסוך את הנסיעה לכיוון דלהי בשביל לקחת משם אוטובס לפוקרה....האם אפשר מהדרך שבא אני חוזר כלומר אם אני עושה את המסלול מלה לכיוון דלהי....האם יש דרך מהירה יותר לעבור לפוקרה דרך מעבר גבול המערבי שלה או שפשוט עדיף לחזור לדלהי? תודה!!!!!!! טיולי בכינור וסיפטי שציינת אפשר להשאיר את הציוד הכבד יותר בכפר ? לעשות טיולי יום כשנסיים אותם, לנסוע באוטובס לכפר שמתקרב לכינור?

נשנש14

New member
לא זה מה שתיארתי לעצמי אבל...פירסמתי את השאלו

הולכים את הדרך מכינור לספיטי או ההפך עדיין לא הכי הבנתי חשבתי להגיע מדלהי- לה בגלל מזג האוויר בפסטמבר ומשם להמשיך דרומה. לכיוון עמק נבורו לחזור ןמשם ספיטי-כינור, אבל אחרי זה לחזור לפארווטי ועמק מרקה? ספיטי נמצאת בצידה המזרחי ומנאלי וכל שאר יותר מערבה אז נראה מוזר... דלהי>לה>נוברה>ספיטי>כינור> זה הסדר? אבל מה בהמשך עם פין-פרוואטי או עמק מראקה וטיולי המגניבים ועוד דבר...אני מבין שהכל ברכבים...גם נוברה וגם הדרך ספיטי-כינור כולה באוטובסים...כשאתה מדבר על מרחקים כאלה...הבנתי בעצם שזה טיול של תיירים שכאלה...עולים לאוטובס, מתעניינים ויוצא ליעד הבא....חוויה קצת אחרת ממה שדימנתי לעצמי. עמק נוברה - אתם הגעתם בגיפ'...לנת שם? כתבת שהיית בכפרים....זה אומר שלנת באזור ומשם יצאת לכפרים וחזרת בחזרה ללה? וכן די אני מעוניין בסיפור....אני קראתי מה שכתבת כבר כמה פעמים:) ועוד שאלה....אני מגיע מהודו לנאפל....רציתי לחסוך את הנסיעה לכיוון דלהי בשביל לקחת משם אוטובס לפוקרה....האם אפשר מהדרך שבא אני חוזר כלומר אם אני עושה את המסלול מלה לכיוון דלהי....האם יש דרך מהירה יותר לעבור לפוקרה דרך מעבר גבול המערבי שלה או שפשוט עדיף לחזור לדלהי? תודה!!!!!!! טיולי בכינור וסיפטי שציינת אפשר להשאיר את הציוד הכבד יותר בכפר ? לעשות טיולי יום כשנסיים אותם, לנסוע באוטובס לכפר שמתקרב לכינור?

barzah

New member
גם מחכה מאד לשמוע את המשך "ההדרכה", מאד מעניי

גם מחכה מאד לשמוע את המשך "ההדרכה", מאד מעניין

נשנש14

New member
מקפיץ הודעה

מקפיץ הודעהמקפיץ הודעהמקפיץ הודעהמקפיץ הודעהמקפיץ הודעהמקפיץ הודעהמקפיץ הודעהמקפיץ הודעה לא יודע בדיוק אבל ניסיתי:)

למעלה