נאפל-סין (סיצאון ויונאן) או צפון הודו- נאפל

נשנש14

New member
נאפל-סין (סיצאון ויונאן) או צפון הודו- נאפל

חודשים ספטמבר-אוקטובר....מה ממליצים (טיול טרקים ונופים)? נאפל-סין (סיצאון ויונאן) או צפון הודו- נאפל

אני בעד....

אני בעד טיול בצפון הודו בספטמבר ומעבר וטיול בנפאל באוקטובר.

נשנש14

New member
אוסף של שמות בהודו שלא יכול לעשות סדר,עזרה?

לאדק לה מנאלי ספיטי קינור עמק הגנגס עמק הזאנזקר אני יהיה חודש בתחילת ספטמבר בצפון הודו. אלא השמות שקראתי אליהם. מרגע הגעה לדלהי ומשם להמשיך לטיול של חודש ואחרי זה במעבר כלשהו לעבור לנאפל לחודש נוסף. אני כן אוהב טרקים ונופים....אבל אני מעדיף לא לעשות טרקים ברמה מאד קשה, שלא יהיה שבור לנאפל ולשמר חשק ותאבון לטרקים לגבהים. אני אשמח אם תעשו לי סוג סדר...מבחינת סדר טיול וכמה ימים איפה (אני חשבתי לעשות טרק של 8-9 ועוד כמה של כמה ימים ואולי טיולי יום) אשמח מאד לעזרתכם

jeshu

New member
אלה שמות של מקומות בצפונה של הודו במדינות הימצאל-פראדש וג'אמו וקשמיר. עמק הגנגס נכנס לשם אולי בטעות והכוונה הייתה לעמק האינדוס. אפשרויות הליכה לא חסרות בלאדק - רוב מה שציינת נופל תחת השם לדאק. לאדק הוא אחד הרכסים בהימאליה וזנסקר הוא רכס אחר מדרום לו (פלוס מינוס)ץ האינדוס מתחיל באזור הזה, זורם לכיוון צפון, צפון מערב ואז מסתובב אל פאקיסטן וזורם לכיוון דרום - דרום מערב. בלדאק קצת יותר קשה לטרק ורצוי להגיע עם ציוד, לפחות מהנסיון שלי. חפש פה בפורום הודעות על לדאק - זה כבר יכלול את השמות שהזכרת.

נשנש14

New member
אתה יכול לעזור לי בבניית מסלול חודשי בכללי?

קראתי וזה טרק ממנאלי ללה 21 יום....הבנתי שעושים אותו כבר באוטובוס "וולו" המאובזר...אני גם מעדיף לא לעשות טרק של 21 שבו אצטרך להביא ציוד בישול אוהל ושקש...אולי שקש כן...לא הולך בלעדיו לשום מקום:) אני רוצה לבקר בטאג וטיולי תרבות יומי באגרה ואולי עוד איזה כמה ימים קרוב לדלהי....אבל את רוב הבנתי שאני אוהב את מה שיש לי להציע לאדקה צפונה ודרומה לה....בעיקרון אני רוצה רק צפון.... למצוא אולי טרקים של 5-8 ימים - 2 כאלה ועוד טיולי יום - יומיים. זה בעצם מה שמחפש....יש כל כך הרבה טרקים שקשה לי מאד להחליט....בקשר לנאפל אחרי זה כבר חקרתי שנה שלמה מה יש לנאפל להציע.....לא בא לי לחקור שוב מדינה ועוד שלא אספיק בלי ניסיון של מנוסים ממני.

jeshu

New member
לצערי אני רק את מנאלי לה עשיתי וגם אז ניתן היה פשוט לסוע באוטובוס. יש טרקים קצרים יותר בעמקים קינור, ספיטי וכו'.

נשנש14

New member
רשימה של מסלולים מפורסמים,יש המלצה ללשניים?

Manali / Solang Valley / Beas Kund / Manali (3 days) Manali / Chandrakhani Pass / Malana / Manali (3 to 6 days) Manali / Pin Parbati trek (12 days, arrival in Spiti) Manali / Hamta Pass / Chandra Tal lake / Baralacha P. / Manali (12 days) Manali / Shingu La Pass / Padum (Zanskar) (11 days, arrival in Leh) Manali / Spiti / Parang La pass / Tsomoriri / Leh (15 days) Dharamsala / Palampur / Baijnath / Bir / Manali (13 days) Shimla / Kinner Kailash Parikarama (8 days), etc.

jeshu

New member
שים לב שהחמישי ברשימה שלך מלמעלה הוא חצי הטרק מנאלי ללה. אתה תמיד יכול להתחיל משם וללכת ללאמיורו או להתחיל מכפר ששמו דרצ'ה וללכת לפאדום. אני לא בטוח איך לחשב, אל אתה צריך לשאול את השאלה האם מספר הימים המדווח שם מכולל הגעה אל נקודת התחלה וחזרה או לא. אני ממליץ לך לעיין בספר של הלונלי פלאנט בנושא Hiking in the Indian Himalyas. זה ספר בסיסי מאוד, אבל מכיל את התשובות לשאלות שלך, מה שאני פשוט לא כל כך יודע לענות לצערי.

treksale

New member
הטראק ממנלי ללה הוא טראק מאוד קשה

אם יש לך חודש אחד בהודו אני הייתי מתחיל בטיסה ישירות ללאדק עושה טראקים יומיים אולי אפילו 3 ימים באיזור לה ואז יורד באוטבוס או גיפ לכיוון מנאלי מטייל קצת מנאלי וששיט משם ממשיך לאיזור פרוותי ואלי מגיע לכסול נשאר שם כמה ימים ואז מתחיל לטפס לקרגינגה ולמקורות הפרוותי טראק לא קשה מידי של כמה ימים בו אתה עובר מספר כפרים קלגה פולגה וקריגנגה ממולץ מאוד

jeshu

New member
זה לא מסלול כזה קשה רובו, להוציא כמה ימים של טיפוס למעברי ההרים הגבוהים ומעל רכסי הזנסקאר והלדאק (למען האמת שם החבל, לפחות כשאני טיילתי בו היה "זנסקר ולדאק), הוא הליכה על שבילים שנכבשו ברגל אדם בין הכפרים והוא לא קשה. גם אין קושי לנווט עליו - הולכים לאורך הנהר ובמעלה השבילים אל מעברי ההרים. ניתן לעקוב אחרי קבוצות המטיילים האחרות. במהלך הטרק הזה בחלק מהימים טיפסתי לנקודות גבוהות מהחניון כדי להתאקלםפ טוב יותר לגובה (וגם כדי לראות אם יש משהו מעניין שם למעלה או נוף קצת אחר).

S h r i k y

New member
בספטמבר מתחיל להיות קר בלדאק

קח את זה בחשבון... זה לא כמו שיא הקיץ. ממנאלי יש הרבה טיולי יום, כנ''ל בעמקי ספיטי וקינור. אפשר לשכור אופנוע ולהסתובב בין הכפרים, להגיע לכפר, לעשות טיול יום כמה שעות ( יש מקומות מעלפים!!), ולהמשיך לכפר הבא. אני עשיתי את זה בספיטי וכינור כמעט חודש בלוקלים, אפשר גם בפחות. אם מעניין אותך תעשה לי מסר ואנסה להכווין קצת יותר... לבנות מסלול? הייתי לוקח המלצות על מקומות וממשיך לפי זרימה. בנפאל? על תוותר על האנפורנה, יש סיבה שהוא נפוץ כ''כ ( עשיתי עוד הרבה טרקים חוץ ממנו, הוא באמת מדהים! במיוחד אגם טיליצ'ו ! ).. תשאל שאלות יותר ספציפיות ויהיה יותר קל לעזור לך...

נשנש14

New member
אגיד לך מה חשבתי ואתה תוסיף?

בספטמבר אני מתכנן על צפון הודו ואוקטובר נאפל. נאפל - אוקטובר : טרק עוקף אנאפורנה (12) + טיליצו לייק (יומיים) + פון היל (4) = סך הכל כ17 ימים כולל נסיעות.- טרק רציף. עמק קטנמדו (4 ימים) - לא חשבתי על משהו מיוחד אבל לנוח כמה ימים - כל המקומות והמקדשים לא עושים לי את זה. אולי אמצא משהו אחר לראות חוץ מלאכול מטעמי נאפל. אגמים (6 ימים) + לנגנט (3 ימים) + למבו 4 ימים = 14 ימים סה"כ - טרק רציף חשבתי אבל עדיין לא בטוח לגבי ראפטינג – קיאקיים - לא יודע איפה עדיין וכמה זה עולה בדיוק - אני רוצה להתנסות אחרי לימוד קורס בארץ. --- אני יודע שזה יותר מחודש אבל בטח אקצץ או יוסיף לטיול בנאפל כמה ימים.-- הודו - ספטמבר: כאן אני אבוד לגמרי, כמו שאמרתי הטאג וכל המקדשים לא מעניינים אותי, כן מעניין להכיר קצת מהתרבות אבל צריך כמה חודשים לזה, וגם כל המרכזים איפה שאפשר להכיר תרבות ולהכיר מקומים, שמה עושים שעורי יוגה ועוד ועוד שגם לא מעניין. מעניין אותי להקשיב לאנשים, לשוחח איתם, לשתות איתם ולאכול איתם...ואולי אתברג לכמה אירועי משפחה כמו שבדרך כלל קורה. בכל אופן אמרו לי לא לוותר בשום מצב על: עמק ספיטי, עמק קינור, מארקה וואלי, - אני מנסה לארגן חודש שיכולל פחות יותר מספר טרקים שמוגדרים יוצאי דופן מכל הטרקים בצפון שלא יעלו על 3-5 טרקים שלא יהיו מעל 8 ימים. אני בכושר טוב אבל לא יוצא סיירת:) אני חושב שהבהרתי את כל הנקודות ולמה אני מבולבל:)

S h r i k y

New member
טוב אנסה לעזור קצת..

לגבי הטרקים בנפאל- 17 יום טרק זה המון! אתה צריך כושר טוב, ציוד סביר, אבל בעיקר חברה טובה. לא קל לטרק כ''כ הרבה זמן ברצף למי שלא מכיר... וצריך הרבה מצב רוח וצחוקים בשביל לעשות את זה בכיף.. ובשביל זה צריך 2-3-4-5- חבר'ה מצחיקים וכיפיים שיהיו איתך. קח בחשבון שלטרק כ''כ הרבה טרקים אחד אחרי השני זה קצת נמאס ( כי בכל זאת.. הנוף דיי חוזר על עצמו.. ) אין לך כמעט זמן " לנשום" בין הדברים שרשמת... מה זאת אומרת לנשום? סתם להעביר בפוקרה 3-4 ימים בין טרק לטרק לדוגמא... ראפטינג- אפשר לצאת מפוקרה לרפטינג.. הסתיו היא העונה הטובה יותר. לגבי הלנגטנג- זה יותר מ-3 ימים ( לדעתי הלנגטנג+ האגמים לקח לנו 11-12 יום ). עמק קטמנדו- לא התנסתי.. אבל מחבר'ה שכן התנסו לא כ''כ התלהבו.. דווקא בפוקרה ובכפרים מסביב יש אווירה יותר נחמדה לדעתי.. אתה יכול לקחת אופנוע ולהסתובב קצת... לגבי צפון הודו... לשוחח עם כפריים יהיה לך דיי קשה רוב הזמן, מהסיבה הפשוטה ש- 99% מהם לא מדברים אנגלית... לגבי טרקים בצפון... הייתי מוותר על לדאק בגלל המזג אוויר ( כבר יהיה קר וימים קצרים ). יש טרק שאומרים שהוא מדהים ( כשהייתי היה מושלג מידי אז לא יכולנו לצאת ) מקאסול/ מנאלי לפרווטי ( פין- פארווטי.. חפש בגוגל ).. 7-8 ימים טרק. חוץ מזה יש עוד טרק של 4 ימים בכינור שנגמר בכפר בשם צ'יטקול ( אחד הכפרים היפים )... אני עשיתי גם טרק מדהים מדהים של 4 ימים בספיטי... ישנו בבתים של אנשים כל לילה והיה מעולה. חוץ מזה מכל כפר כמעט בספיטי וכינור ניתן לצאת לטיול יום ממש מרשימים ( לא נופלים מהטרקים של נפאל ).. אם תרצה אצרף קצת תמונות... עם מי אתה נוסע לטיול הזה? אגב המטבח הנפאלי/ הודי... דיי משעמם אחרי מעט מאוד זמן...

נשנש14

New member
אחרי שקראתי וחשבתי....הנה כמה מסקנות:) עצה?

האגמים הקפואים (7) + לנגטנג (3) = 11 סה"כ(Gusainkund) טרק עוקף אנאפורנה (12) + טיליצו לייק (יומיים וחצי) + פון היל (4) = סך הכל כ17 אפשר לקחת את הטרק באיזי בדרכים או לקחת כמה ימים בקטמנדו....לא יודע בדיוק איך לנצל את הזמן בלי לשבת ולאכול כל היום בעיר. ( בנפאל קצת יותר מחודש אז יהיו כמה ימים אולי לקאייקים) הודו: * טרק פין פרווטי - 8 ימים - הרבה מאד אנשים אהבו אותו * עמק קינור - לא יודע איך בדיוק לבדוק מה יש להציע שם (לא פירטת כל כך מה עשית שם) - אבל זה גם "טרק" שלא יודע מאיפה יוצא או לאן מגיע אבל הבנתי שזה בסביבות 4-5 ימים (אשמח לפירוט:) ). דבר שני לא יודע בדיוק איך משלבים את ענק קינור וספיטי. אשמח גם לפירוט מסוים:) * מארקה וואלי - שעמתי שהוא מעניין אבל גם ארוך...אז לא יודע אם רלוונטי. * יש איזה טרק שיוצא מלה - מספיטוק ...לא יודע כלום על זה ושעמתי גם עמק נבורו, אבל לא ראיתי משהו שתהלהב ממנו (טיול משפחתיים יותר). *. האם מלה חוזרים לאורך זמן כפי שהגעתי באוטובוס או לצאת לכיוון סרינגר ומשם דרומה....ראיתי שהמקום הזה קצת יותר ל "סטלנים":) אז אין לי מה לחפש...אאבל אולי יש משהו בדרך

נשנש14

New member
ויתרתי על פון היל ובמקום נגיע לSarangkot

לפי מה שהבנתי יש תצפית מדהימה, ופון היל זה יותר טרק למבוגרים...לא יודע בדיוק מה הנופים שם

S h r i k y

New member
לדעתי....

רעיון טוב לוותר על הפון היל... אלה אם תרגיש שבא לך להמשיך לטרק ( יש עיירה בסוף האנפורנה שם אפשר להחליט אם להמשיך עוד יומיים/שלושה לפון היל או לחתוך בג'יפ לפוקרה )... לגבי הודו- אני אשתדל לשלוח לך בערב המלצות לטרקים בספיטי ובכינור במסר. תנסה כבר עכשיו ( בארץ! ) להתארגן על מפה טופוגרפית טובה! כי בפרוש לא תוכל למצוא אחת שם. איך הניסיון שלך בטרקים? מדובר בטרקים מבודדים מאוד באזורים האלו ( חוץ מהטיולי יום המדהימים שיוצאים מכפרים ). עם מי אתה מתכנן לטייל? אני יוצאתי עם חבר, שנינו מיחידות חי''ר אז היה לי איזשהי בטחון ( למרות שקצת מתחנו את הגבולות ).. בפרוש לא הייתי יוצא לזה לבד. מארקה ואלי- אפשר לצאת לטרק של 6-8 ימים, הנוף בלדאק מדהים ( ירחי, עם פסגות מושלגות ). אפשר להתארגן על מפות סבירות וסיפורי דרך בלה ( גם מהבית היהודי וגם מסוכנויות ). נוברה ואלי- שווה למצוא כמה חבר'ה וללכת לטייל בכמה כפרים שם, הנופים מדהימים.. במיוחד בטורטוק! ( כפר פקיסטני כבוש שנפתח למטיילים רק שנה שעברה.. חבל על הזמן! ).. עוד משהו שמאוד מומלץ לעשות מלה זה לנסוע באופנוע/ג'יפ לאגם ( פנגונג? ) שנמצא בגבול עם סין.. פשוט מדהים! ( 8 שעות נסיעה נראה לי ). מספיטי-לכינור מגיעים בכביש שעובר בין העמקים ( חפש מפות ברשת ). יש לי המון חומר לגבי טיולי יום מהממים בספיטי וכינור. אשתדל להעלות קצת תמונות בערב. בקשמיר לא הייתי בגלל הקטע הביטחוני. אתה מוזמן להמשיך לשאול עוד שאלות
ולא ענית לי לגבי הקטע של החברה.. שזה קריטי! ( מניסיון! )

נשנש14

New member
אחרי קריאה(כמה נקודות) ומענה לשאלתך

בעיקרון אני יוצא עם חבר בכושר טוב אבל מחפש שותפים בלמטייל...היה לי ניסיון טוב כנסעתי לגיאורגיה. אני אשמח לקבל ממך מסר!!! מאד יעזור מידע על טרקים (אני גם מעביר את המידע שיש לי לכל מי שרוצה על מדינות שהייתי בהםת כיף לדעת שמשהו עושה שימוש במידע השימושע שצברתי)...יש לי 2 ספרים על נאפל ואת ספר של לונלי של הודו שאני משדל לקרוא:) אלה המקומות העיקרים בצפון שמאד התלהבתי מהתרשמות שלך וכל מה שקראתי, אני מבין שחודש זה לא מציאותי וגם לא יהיה כיף לכסות את כולם. הרעיון בטיול בהודו בשבילי זה לעשות טרק אחד ארוך (עד 8 ימים) , טרק בנוני(עם מאמץ 4 ימים) וטרקים\טיולים בין כפרים. לה ספיטי קינור אוטרנאצ'ל, גנגוטרי פין פרווטי מארקה וואלי עמק נבורו העמקים קולו ופרוואטי- הטרק לפולגה, קלגה ,קריגנגה, מלאנה מהרשימה הזאת מה שהכנסתי לקובץ שלי:) : סיפטי קינור - לא יודע בדיוק איך עושים אותו ומה עושים בדיוק כי המרחק בניהם ענקי, אז לא יודע אם ללכת את הדרך זה רלוונטי בכלל. מארקה וואלי ( עד 8 ) נוברה ואלי - לא יודע בדיוק כמה ימים העמקים קולו ופרוואטי- הטרק לפולגה, קלגה ,קריגנגה, מלאנה לאגם ( פנגונג?) - נשמע מעניין :) אני אשמח אם תוכל להגיד לי מה דעתך ומה מספר הימים לערך....ובכלל בגדול איך מגיעים מדלהי לאורך המסלול שציינו. בנקודות של ערי מעבר. תודה רבה שוב על העזרה!!!

jeshu

New member
יאללה, תעלה תמונות זה בהחלט משהו שחסר פה לאחרונה וממש לא צריך אישור בשביל זה. יהיה נחמד לראות קצת משהו בסופ"ש. שבת שלום יונתן

למעלה