נאמ

normajean

New member
נאמ../images/Emo9.gif

(לפני כמה ימים הצעתי שנפרסם יצירות של חלקנו שכותבים, החלטתי לעשות את הצעד הראשון) היא שוכבת שם לצידך גופה העירום כבר נרגע מהאושר הרגעי שהיה כאן מקודם היא מחזיקה את ידך ומלטפת במגע צמרמורות את גבך החשוף לנגיעות ובכל זאת משהו עוצר בך מלגשת אליה ולהגיד - אני אוהב אותך! הגוף עירום אך הלב מולבש בחליפת חומות אטומה חשוף למגע אך לא לרגש התגיד לה בכלל מי אתה? חודר בכל יום אל אחרת ובכל זאת מרגיש כה בודד לבד עם כולם, לעולם... עכשיו היא כבר הלכה עיניה עוד דומעות מהכאב העז שגרמת לה מקודם היא כבר לא שלך אם הייתה שלך פעם אם בכלל הייתה ולמרות הרצון,משהו עוצר בך מלצעוק ולבקש - חזרי.. עיניה רטובות אך ליבך עוד מוצף ביובש האין סופי אוהב את העולם אבל שונא את האהבה האם זה באמת הכרחי? היא הייתה אחרת ובכל זאת כה דומה וללא גאולה שוב,מההתחלה...

Awaken

New member
סיפור קצר שכתבתי....

קודם כל תזכרו כמה דברים: א) אני בן 14 ב) אין לי שום רקע בכתיבה... בקיצור אל תצפו להרבה. זה ארוך מדי אז צרפתי כקובץ וורד

normajean

New member
עידו =)

קשה לי קצת לכתוב את זה,כי קשה לי מטבעי להעביר ביקורת על מעשי ידם של אחרים, אבל אני מאוד אשתדל כי לי היה מאוד חשוב שישתדלו. אם להתחיל מאיפהשהו אז אני רוצה להגיד שיש בראשי שתי אופציות, האחת היא שאתה נכנס לראש של מישהו אחר מאוד מאוד טוב והשנייה היא שהכל מדבר מתוכך וזה משקף איפהשהו אותך, ואני אסביר:) לאורך כל הסיפור הרגשתי סוג של ילדותיות וזה לא בהכרח רע(לי אישית אין מה לדבר על אחרים ועל בגרותם:)),אבל שוב כל הכעס של הבן,כעס מטופש אך מוכר לי משנים קודמות בחיי הדרך שבה הוא בורח מהבעיות שלו במקום לפתור אותן, והתמימות כמובן כשהוא פוגש את הנערה,החוסר ידיעה הזה שאולי היא לא מרגישה כמוהו בכלל שהוא כבר כמעט רואה אותם מתחתנים - למרות שלעיתים אנשים בוגרים נוטים להגיע למצבים כאלה בגלל אהבה מדהימה שסוחפת אותם מכל חוקי ההגיון.. לקיצור ולעניין היה לי כיף לקרוא כי ישנה סוג של קלילות שכזו.. אתה לא מרגיש מחוייב לסיפור וזה טוב לעיתים זה כמו סרט קליל שמוציא אותך מהמציאות

אני אנסה להיות אוביקטיבי

הפנייה החיצונית אל הדמות בתחילת השיר מעניינת, חשבתי לעצמי: "מי יכול לדעת את כל זה? האם הדובר הוא מישהו ממשי?" מעניין כמו שאמרתי. ההמשך מאוד זורם והגיוני, הכל מרגיש נכון בסדר ובמקום. אני חושב שתוספת של סימני פיסוק היו משפרים את השיר ("היא כבר לא שלך*,* אם בכלל הייתה") עוד משהו שיכול לעזור הוא לסדר את השיר בבתים (שורות 1-6 בית ראשון, שורות 7-13 בית שני וכו'). לקראת הסוף יש שלוש שורות מדהימות ("עיניה רטובות אך ליבך עוד מוצף ביובש האין סופי אוהב את העולם אבל שונא את האהבה") לפי דעתי הן מרימות את השיר הרבה למעלה. ב- "האם זה באמת הכרחי?" הייתי מוסיף היה ("האם זה באמת היה הכרחי?") אני מניח שזה רק אני, אבל שתי השורות האחרונות לא ממש התחברו לי, אשמח אם תסבירי לי (מתישהו כשנתראה..) לסיכום (וואו.. יצא ארוך!) שיר נהדר שנגע בי

normajean

New member
מגיב מסתורי ויקר שלי

ממ..התגובה שלך מאוד סקרנה אותי ואפילו מעט מוזר לי. השיר במקורו היה בעל פיסוק והביתם היו ב-ד-י-ו-ק כמו שחילקת אותם וזה הדהים אותי.. מה שקרה זה שהראתי אותו לאנשים וכולם טענו שזה יהיה יותר טוב שהכל יזרום קיבלתי את דעתם ושיניתי,וכשכתבתי אותו פה דיי התחרטתי על ששיניתי. כיף היה לי לקרוא את דעתך מאוד מזדהה וגם מעריכה את תשומת הלב,הכנות והמתיקות
שמחה שהצלחתי לחדור אליך איכשהו

Minimal Affair

New member
?

אהבתי. אהבתי את ההרגשה שהשיר מעביר. יכולתי ממש להרגיש את האישה\בחורה שוכבת\ ואת הנגיעות. אפילו התחלתי לדמין את זה. שורה אחת בהחלט הפריעה לי - "אני אוהב אותך !" משום מה, זה לא זרם לי עם השיר. אני בהחלט מסכים עם גיא בקשר לבתים, והפיסוק. אבל כל אחד והסגנון שלו. אגב, שמת לב - שכל נער\ או אפילו בנאדם, שכותב שיר, הוא ישר משתמש בשפה הגבוהה שלו? כמעט כולם.

Minimal Affair

New member
אגב,

משום מה - אני לא אוהב את הנושאים הממוחזרים שבני נוער כותבים עליהם כמעט כל הזמן, אהבה, מוות, דיכאון, ועוד כל מיני נושאים שהם מעתיקים מאביב גפן\היהודים וכו'. אבל משום מה - אצלך לא הרגשתי ככה, הצלחת להעביר את המסר, ואת ההרגשה בצורה מאוד, וזה מה שאני באמת מחבב. ואגב, אני אישית - לא מת על אביב גפן. אבל הוא יודע לכתוב במידה מסויימת. וזמר שלדעתי - כותב מצויין (בתור זמר כמובן) הוא רמי פורטיס, שהוא פשוט מבריק. הוא לא כותב כמו כל זמר ממוצע. הכתיבה שלו מאוד חזקה, לדעתי לפחות. נושאי הכתיבה שלו לא ממוחזרים, ומועברים מאוד חזק. ובצורה מאוד יפה.

Minimal Affair

New member
עידו, אל דאגה אני אגיב.

פשוט לוקח קצת זמן לקרוא. אני קורא רק כאשר אני במצב המתאים לקרוא.
אני אגיב ! המשימה הוטלה עלי ! אני השליח ! אני אהרוג את המלך !

normajean

New member
נושאים ממוחזרים זה מרגיז

אני מאוד מאוד מסכימה איתך, אבל(!)לא ניתן לעצור את זה כי זה הכל חוויות ורגשות אנושיים והאנושיות לא משתנה לא משנה באיזו תקופה אנו נוכחים להיות. אני שמחה שלמרות שנושא היה ממוחזר בכל זאת התחברת איפהשהו ולא הרגשת צורך עז שהצטבר בך להעיף נעל על המסך הזה מול העיניים ולקלל את סבתא שלי בחזקת 80. אני רוצה בכל זאת לציין שהכל נכתב על מקרה שקרה לכן יכול להיות שהנושא ממוחזר כי על רובנו עוברים דברים דומים,הלא כך? המון תודה על התגובה

Minimal Affair

New member
לא אמרתי שהנושא שלך ממוחזר. ../images/Emo13.gif

אני אישית - לא הרגשתי שאת ממחזרת, ומנסה ליצור שירים שדומים באופיים לשירים שיותר מחצי מהנוער שלנו כותב. אחלה שיר.

normajean

New member
חחח נכון

האוהב אותך גם לי מעט מציק בעין אבל..לבנתיים לא מצאתי דרך אחרת שזה יזרום לי באמת טוב.שמחה על הכנות חח זה נכון בקשר לשפה הגבוהה, לא ברור למה,לפעמים זה אולי בשביל להרשים אחרים - להותיר אותם ללא היכולת לא להגיב כי אז אולי יחשבו שהם לא הבינו:) לא חושבת שזה לא המצב אצלי(או שמישהו כנראה שכח להודיע לי)

למעלה