נאמר לי-

נאמר לי-

רקע: הילדה עולה לחטיבה. כרגע כיתה רגילה, בי"ס רגיל. המצב כיום- אין כיתת תקשורת בחטיבה רגילה בעיר מגורי , הומלץ לי : להגיש בקשה לועדת השמה כי זה יגדיל את הסיכוי לפתיחת כיתה כזו בעיר (ידעו את הצרכים). בועדה לציין את הסתיגותי שלא איישם את המלצות הועדה במידה ונקבל אישור לשיבוץ לכיתה מחוץ לעיר. ואז החטיבה אליה אנו שייכים תיאלץ לשלב את הילדה ותספק לה את הדרוש כאילו בקשנו ועדת שילוב... האומנם? אם הייתה בעיר כיתת תקשורת בתפקוד גבוה בחטיבה רגילה- הייתי עושה ועדת השמה בלי התלבטות ולחטיבה הילדה היתה לומדת בכיתה כזו. (אני רוצה לאפשר לה 3 שנים של צמיחה במקום 3 שנים של השרדות עד כדי שחיקה) אבל מבחינתי בלתי אפשרי להכניס אותה לכיתת תקשורת מחוץ לעיר. לכן אני רוצה שיפתחו כיתה כזו בעיר מגורי. אבל במידה והכיתה לא תיפתח - אני רוצה לשלב אותה בחטיבה רגילה בעיר. אני פוחדת שאם אעבור ועדת השמה הילדה תיאבד את זכויותיה לשילוב ואם לא תיפתח כיתה בעיר מגוריי הילדה תישאר בלי פיתרון מתאים. האם יש פה ניסיון של הורים שעברו ועדת השמה , והתחרטו ולא ממשו וקבלו אח"כ את המקסימום האפשרי בשילוב?

schlomitsmile

Member
מנהל
לא התחרטנו, אמרנו מהתחלה שאנחנו רוצים שילוב יחידני. הילד נמצא מתאים לכך, ע"י ועדת שילוב, אך למרות זאת המערכת הגישה אותו לועדת השמה. ועדת ההשמה מצאה שהוא זכאי לחנ"מ, אבל אנחנו התעקשנו על שילוב יחידני. קיבלנו סייעת לכל השעות, והוא למד בשילוב יחידני. (בסופו של דבר, העניין לא צלח בגלל צרות אופקים בביה"ס שהיה אמור לשלב, אבל זה כבר עניין אחר).

אענה בבוטות: את פוחדת בצדק. אל תאמיני להם

תתעקשי על שילוב. ברגע שועדת השמה תקבע לה חנ"מ היא אכן לא תשולב יחידנית. מכיון שאין באזורך כיתת תקשורת, ישלחו אותה רחוק יותר. אם אכן תפתח כיתת תקשורת אין לך שום ערובה שתהיה ב"תפקוד גבוה,. התעקשי על שילוב יחדיני!!

תודה על הבוטות אני מחפשת כנות כדי

כדי שאדע מה עומד לפני. הבעיה עם שילוב יחידני: אין לי אפשרות כלכלית לממן סייעת ומנחה. וסייעת ללא הנחיה מתאימה- אין בה תועלת לביתי. וסיוע חלקי- גם אין לו תועלת לילדה כי היא זקוקה להגנה בכל ההפסקות ואף סייעת לא תבוא יום יום רק להפסקות. נכון אין לי שליטה על תפקוד הילדים האחרים, אך אני מרגישה שלהיות "ראש לשועלים" עדיף לבת שלי מאשר לשרוד בכוחות אחרונים בהיותה "זנב לאריות", ומיקום הכיתה בחטיבה רגילה כן תאפשר לבת שלי להפיק את המירב מיכולותיה האקדמיות כי אני מאמינה שהיא תשולב בהרבה מהשיעורים מחד ותהנה מהשיעורים הנוספים המיוחדים להם זכאים תלמידי כיתת תקשורת.

היום ללא סיוע כלל

ואנחנו במצב של לשרוד עם המון הבנה של הצוות החינוכי שהשגתי בעמל רב לדעתי לחטיבה זה לא מספיק...

כמובן שזה נתון לבחירתך ולדעתך, אבל לדעתי ילדה

ששורדת בשילוב כעת ללא סייעת בכלל, עם סייעת תוכל להסתדר גם בחטיבה. בכל מקרה, אני הייתי מנסה את זה. מגיעה לך סייע/ת מהעירייה, וגם מנחת שילוב מהמתי"א, אז אולי זה יכול להסתדר גם בלי יותר מדי תקציב. מה את אומרת?

הבעיה-

1. הסייעות לא מקצועיות, כדי שתיהיה אחת מקצועית- את חייבת תוספת מימון.(זה למדתי מנסיונם של אחרים) 2. בחטיבות בעיר מגורי אין מנחות שילוב כרגע (נאמר ע"י מנהלת המת"י)- כך שגם את זה אצטרך לממן. 3. אין סיכוי שבמצב של הילדה כיום אני אזכה למקסימום שעות הסיוע- כך שמרבית השעות אצטרך לממן. ואת סך כל המימונים הללו - אין לי...

כן

1. היינו בהמתנה חצי שנה והחודש התחלנו, סוף סוף, טיפול רגשי.(ובגלל שזה במרפאה ציבורית אז יש גם שיחות הורים) 2. קבוצה ללימוד מיומנויות חברתיות בהנחיית דר' נירית באומינגר. 3. הדרוטרפיה 4. טיפול תרופתי ומעקב פסיכיאטרית.(גם באותה מרפאה ציבורית) מספיק ???.... וד"א- איך שאלתך זו קשורה לנושא המדובר?

כמובן שלא מתוך יצר חטטנות או איזושהי בדיקה...

אני פשוט חושבת שאת הסייעת מטעם העירייה יוכל להכשיר בעל מקצוע מכיר את הילדה ואת התחום. למשל, אם הסייעת תהיה טובה ומגוייסת לעיניין (ואגב, אני שמעתי גם על כאלה שהגיעו מן העירייה), היא תוכל לקבל הדרכה, למשל, מנירית באומינגר, אם באופן אישי ואם מעצם כך שתתלווה אליה למפגשים ותלמד שם את סוגי הקשיים הקיימים ואת שיטות הטיפול. מה דעתך?

אני לא מוכנה להמר על המזל

ז"א- מי מתחייב לתת לי סייעת שתיהיה "טובה ומגוייסת לעיניין " כדברייך ונירית באומינגר לא מכניסה צופים לקבוצות.... ומי יממן את שעות ההדרכה לסיעת?

לנועה,

ילד ששולב עד עתה ללא סייעת צריך הרבה מאוד עבודה פרטנית על מנת שיוכל להשתלב, בעיקר עבודה אחה"צ מחוץ לביה"ס, האמא עשתה כל שביכולתה להשאיר אותה בשילוב, אבל לא היתה לילדה את התמיכה המספיקה על מנת שתוכל ללמוד ממנו, וכנראה היא רק שרדה שם. אולי הגיע זמן שהילדה תנוח מהקשיים ותתמודד בחברת השווים, אולי היא כן צריכה את בריאותה הנפשית בחזרה. למתלבטת, מציעה לך לנסות ולבדוק את כל האפשרויות, לא לסגור דלתות. עמליה

למעלה