נאמנות ותשוקה

• פותח הנושא lbz
  • פורסם בתאריך

lbz

New member
נאמנות ותשוקה

כבר לפני כמה חודשים נחשפתי לאלבון השני של הלהקה המדהימה אלגי'ר (לא שהופתעתי אבל פשע שהם לא הוכתרו לאנשי השנה במוזיקה) היום יצא לי לראשונה להאזין לחלק מהשירים מהאלבום הראשון נאמנות ותשוקה ושיר הנושא תפס אותי חזק.. ששמעתי אותו לראשונה הרגשתי רטט בכל הגוף..השיר הזה הוא בית ספר לעיבודים מוזיקליים באמצע השיר יש קטע מטמטם עם שילוב גיטרון מדהים.. אבל מה? המילים כנראה גדולות עליי גם לאחר כמה נסיונות לא הצלחתי לפענח מה ביוק אביב גדג' ניסה להגיד בשיר הזה (אולךי דווקא חוסר הבהירות הזאת עושה את השיר יפה בעייני) ארבל בכל מקרה הודה לכם אם מישהו יצליח לפקס אותי לגביי משמעות השיר הזה.. תודה רבה!

אייל129

New member
נאמנות ותשוקה אלבום ענק! יותר מהשני

תקשיב לשירים, שלי, מכתבים למיכלי, צרפת, קח את הזעם ואני צריך אותך, כל שיר סוכריה! אתה רוצה שאני אכתוב את המילים של נאמנות ותשוקה?

lbz

New member
יש לי את המילים..אני צריך עזרה..

בפירוש המשמעות שלהם... אני באמת אלך להקשיב לאלבום הראשון..קשה לי להאמין שיכול להיות משהו יותר טוב..ום באמת יש דבר כזה אני יותר מאשמח..

אייל129

New member
האלבום הראשון לטעמי הוא יצירת מופת!

ולגבי עזרה, תשאל מה שאתה רוצה לדעת ואני אנסה לעזור לך במה שאוכל...

lbz

New member
לא הבנתי מה בדיוק הרעיון/מסר בשיר

שאביב מנסה להעביר...

נאמנות ותשוקה../images/Emo23.gif

קודם כל, עדכון!
"נאמנות ותשוקה" הוא האלבום הראשון, ולא השני("מנועים קדימה") של אלג'יר
אני ממליצה לך להאזין לכל האלבום. הוא מעולה. מרטיט שחלות.
ועכשיו לשיר הנושא באלבום. לפני כמה שבועות התחלתי לחפש פירושים למילות השיר הזה, לפחות כמה מילים עליו.. לא מצאתי. אז החלטתי לנסות להבין בעצמי מה קורה בשיר. קצת קשה לנסח בכתיבה, הרבה יותר קל לדבר ולהרגיש, בכל אופן, זה מה שיצא: * יש בשיר הזה נער מאוהב. האהבה, או לפחות התשוקה הדדית אבל יש בעיה עם התשוקה הזו. * בשיר יש כמה משפטים אסוציאטיביים, לפחות ככה הם נראים לי כרגע. יש משפטים שמתארים את הקורה בשיר ואחריהם אסוציאציות למשפטים, אולי כדי להדגיש את התחושות/אולי על מנת להסוות כמה משפטים בשיר. ואולי יש יותר מאסוציאציה מאחורי המשפטים. בשיר הזה יש יחסים בין נער לנערה, יחסי תשוקה/אהבה הדדיים. נער יוצא לפגישה("סכין גילוח על הפנים") עם נערה, הוא מאד נרגש לראות אותה(כ"כ נרגש ש"קשת הכינור נשברת, האקרודיאון נקרע"), הוא מאוהב וחושק בה. הוא רוצה לקיים איתה יחסי מין, להפוך אותה מילדה לאישה-"אז חיתכו את חבל הטבור..", אבל יש בעיה: כבוד המשפחה. (השיר נכתב לפני 10 שנים פחות או יותר, כתב אותו נער מתלמי אליהו, יחסיי מין היו דבר אחר ממה שהם כאן ועכשיו.) אם הוא ישכב איתה, הוא עושה מעשה רע דאז, יחלל את כבוד המשפחה.-"כבוד המשפחה מתפרק". "כלי דם תפוחים"- שם אחר לאיבר המין בזמן של חשק/ חרמנות. גם היא מאד רוצה אותו, ומבקשת אותו("היא צועקת בוא אלי בוא אלי, בוא אלי, בוא אלי"), מה שמקשה עליו עוד יותר. "אצבע ועוד אצבע על הבטן החמה הוא תופס אותה, נושף בעורפה"- אני מניחה שאין צורך להסביר P: מכאן התחלתי קצת להסתבך. יש כאן סערת רגשות כזו. או שהוא שכב איתה, או ש.. לא. "וכולם מוחאים כפיים"- חימום האווירה משהו?, לחילופין, יכול להיות שהמשפחה "מוחאת כפיים" על כך שלא שכב איתה, שעשה את המעשה הנכון. [נדלג על כמה משפטים, חלקם מובנים, חלקם לא.] "מסתובב מתחת לגשר חולה כלבת.."- חולה כלבת, מצורע, דוחה.. אולי ככזה מסתכלים עליו האנשים כיוון שעשה מעשה רע לעייניהם. מצד שני, חולה כלבת יכול להיות גם כינוי לאדם מעוצבן ומתוסכל(במקרה הזה, מכך שלא שכב עם הנערה). "בודק את הדופק? הדופק נעלם."- הדופק יכול להתפרש כהרגשה שלו אחרי ששכב או לא שכב עם הנערה. ואולי מדובר על הדופק של המשפחה אחרי ששמעו ששכב עם הילדה שלהם. "אבל אני, אני לא עשיתי שום דבר רע. רק הטבעתי את כלב הציד שלי בנהר וזה בגלל שהוא גסס וסבל יותר מדי."- כלב הציד שלו, יכול להיות איבר המין, אחרי שסופק או ע"י קיום יחסי מין עם הנערה, או ע"י אוננות. והוא לא עשה שום דבר רע. רק סיפק את צרכיו הבסיסיים כך או כך. "וכמה שהעונג הופך אותך למקצוען וכמה שהיד הופכת אותך לסגור."- מצביע יותר לכיוון האוננות, לא?, למרות שהעונג יכול לנבוע גם מהסקס, כמובן.. * יש שתי אפשרויות להתפתחות האירועים. אתה יכול לנסות לקשר כל אחת מהן לשאר השיר ולנסות להבין מה באמת קרה שם.
* יכול להיות שהנאמנות היא למשפחה, לאנשי החוץ(לא הוא ולא החברה) בכך שלא שכב איתה. יכולים להיות עוד פירושים לנאמנות. התשוקה בכל אופן היא לאותה נערה. *יש אפשרות שהוא לא קיים עם הנערה יחסים, אבל לא מאמינים לו(ולכן- "אבל אני, אני לא עשיתי שום דבר רע.") והוא מתוסכל מזה+ מכך שלא שכב איתה, לאורך השיר. *לדעתי השיר נכתב תקופה אחרי כל זה. כנראה שהוא נפגש עם הבחורה בערך שנה אחרי שקרה מה שקרה("ועכשיו שנה אחרי הסוף.."), נראה שהוא כבר הפסיק לאהוב אותה אבל היא עוד הייתה משוגעת עליו("הילדים של יום שישי חוזרים ביום ראשון מאוכזבים. שברי חלום, שברי דיבור שברי מילים. פתאום היא צוחקת: הכאב המופלא. אלף כלבי ציד לא ייקחו אותה. אלף כדורי שינה לא ירגיעו אותה..) זה הכל. מקווה שהצלחת להבין ממני משהו..:)

אביavi2

New member
ניתוח מעניין! רק תיקון קטנטנן:

"כמה שהאומנות הופכת אותך למקצוען"

אייל129

New member
קודם כל אכן נאמנות ותשוקה הוא

האלבום הראשון, כמו שכתבתי שלטעמי הוא הרבה יותר טוב מהאלבום השני! לגבי הפרוש של השיר, עבודה מדהימה! למרות שהיופי במוסיקה שכל אחד יכול לנתח שיר בצורה אחרת. לי השיר נותן תחושה של תקופת המהפכה הצרפתית או משהו בסגנון "מעלי שמים אירופאים". לפי הבנתי השיר מדבר על סיפור של נאמנות או בוגדנות והרבה תשוקה בתקופת מלחמה. וזה כרגע בקיצור על רגל אחת...

תודה:)

אני מסכימה איתך שאחד הדברים היפים בשירים שכל אחד יכול לנתח אותם אחרת
ואגב מהפכה צרפתית, צרפת הוא שיר מדהים לדעתי. אני מאד מתחברת ללחן שלו, והמילים העצובות שלו עושות לי משהו.. צביטה קטנה בלב(אני רואה את צרפת כשיר המתאר את מות אמו של גדג').

אייל129

New member
אכן צרפת שיר ענק!

כמו כל שירי האלבום! מאוד מצער שאלבום מעולה כזה מורכב משבעה שירים בלבד, כי לטעמי אם היו עוד שירים הם גם היו דגולים! דרך אגב, ספרי קצת על עצמך. איך קוראים לך? בת כמה? מהיכן? וכמה זמן שומעת את אלג´יר?

lbz

New member
תודה על הניסיון להסבר..

תפתח האדמה, תודה על הניסיון להסביר את המשמעות עזרת לי בכמה דברים ובכמה דברים פחות.. גם אני מסכים שהיופי בשיר הזה הוא היכולת להבין אותו בכמה וכמה דרכים ואני אגדיל ואומר שאולי דווקא היותו עמום ולא ברור יחד עם העיבוד הסוחף הופכים את השיר ליצירת אומנות כה נפלאה...

למעלה