נאמנות "אגדת הומה"

נאמנות "אגדת הומה"

גם אני התלהבתי מיציאת הספר,השגתי אותו בערך תוך שבוע מהרגע שידעתי שהוא יצא כמה דברים בו ש"הפילו את רוחי": 1.הרי מצויין ברשומות כי הקרב האחרון התרחש בצריח הכוהנים הראשי,ולא בוינגראד/מצודת דראקוס 2.רשום כי פאלדין נגלה להומה "בבריכת כוכבים" והטיל על הומה המשימה 3.ב"כבשן הנשמה"/"אחים לנשק" מצויין כי מאגיוס השתמש ב"שיראק" כדי שהאחרים יוכלו לטווח דרקון שחור 4.ב"דמדומי הסתיו" ראש האדונים מסבירה כי "אפילו הומה הניח רומח הדרקון לפני" אך דבר זה נעלם מעל דפי "אגדת הומה" 5.ברשומות השני סילברה מסבירה כי להומה ניתנה אפשרות הבחירה (אמרו לו העתיד) בין הישארות עם דרקונית הכסף (מצויין אף כי הומה רצה בזאת אך היא הניאו מכך) ובין המסע בקשת הרומח 6.ב"מלחמת התאומים" קרמון מספר על חמשת המבחנים בהם נבחן הומה (הרוח,המים,החושך האש והדם). דבר זה לא מוזכר ב"אגדת הומה" 7.האייל הלבן.כבר הפסקתי לספור את האיזכורים בסדרה למעקבו על הומה אחריו.לא ראיתי זכר לכך ב"אגדת הומה" למרות זאת-אהבתי את הספר,אך אני טוען כי בהחלט ניתן היה לעשותו יותר טוב אגב-אני חדש

La Gamba

New member
ההסבר הכי טוב

סיפורו של הומא מתרחש כמה שנים טובות לפני כל סיפור הרומח, מספיק זמן כדי שהסיפור המקורי יסולף וישולבו בו אלמנטים מסיפורים אחרים, או סתם שינויים לא מוסברים. אם ההתרחשות בהומא הייתה דומה 100% למה שתואר ברשומות, אז זה היה קצת חשוד.

flint15

New member
אבל כל העניין הוא להקשות את החיים

כי אחרת מה הטעם לחיות! עכשיו תסביר לי למה חשוד?(באמת לא הבנתי מה חשוד בזה)

כן חשבתי על זה אבל...

זה עדיין לא מסביר שינויים קיצוניים מידיי אמנם ניתן גם במהלך הספר עצמו הרעיון של סילוף המציאות(מטבע דברי סיפורי עם) אך זה לא מסביר לדוגמא את הקטע על ראש האדונים לדוגמא (הרי היא אלמותית וזוכרת נכונה) הקטע בו רייסטלין קורא (ב"כבשן הנשמה" אני חושב) יומן של אחד מחברי הומה שהיו איתו ושמע מגיוס-זה לא סיפור שמסלפים סיפור סילברה ב"דרקונים ליל חורף" הוא גם לא סיפור עממי הניתן לסילוף. הרבה בעיות...

RoCKeR121

New member
בכל סידרה בגודל של הרומח עם

כמות כזו של כותבים וטווח זמן בין העלילות צפוי שיהיו שינויים... אפילו טולקין לא היה עקבי לגמרי(והוא אפילו מדבר על הדילמות שלו בכתבים מאוחרים יותר)...והוא היה רק בנאדם אחד!...אז להסתכל ככה על סידרה של 180 ומשהו ספרים זה קצת קטנוני... תקרא לזה מרווח סיפרותי, אני חושב שזה רק עזר לעלילה... אולי היו לך ציפיות מהספר אבל לדעתי זה רק עושה את הסיפור יפה יותר, כי זה עושה את הומא אנושי וזה לדעתי מה שהסופר רצה להוכיח הכי הרבה...

שלום+../images/Emo58.gif בהודעה.../images/Emo54.gif

קודם כל למד את חוקי הפורום - ההודעה שלך מלאה ספוילרים! בפעם הבאה אנא שים בכותרת
.

למעלה