נאום אובמה

V e n e r a

New member
נאום אובמה

מה דעתכם? בתקשורים כבר נאמר שהוא ילד אינדיגו והוא חלק מהשינוי הגדול, צפיתי בנאומו וזלגו לי דמעות, למשמע דברים גבוהים ורוחניים במעמד שכזה... השאלה היא האם יש מי שייקלוט? אולי זו רק תחילה של זריעת הלך הרוח ולאט לאט אנשים יתחברו... בינתיים בתגובות הרבה חושבים אותו לנאיבי. האם דרך של אהבה היא נכונה במאבק הנוכחי? האם היא חזקה מהאלימות והשנאה שמעודדים המיעוטים הקיצוניים? ומגבים ההמונים האדישים או פוחדים. הנה מישהו שביטא טוב את הרגשות כלפי הנאום- נשיא שחור על חמור לבן

אני דוקא שמעתי

ממיסטיקנים שאובמה יתקרב לערבים, לצד המוסלמי שלו, ולא יהיה טוב לישראל וגם זה בעצם מה שקורה, וזה נובא עוד לפני שהושבע לנשיא. וקצת מוזר שאובמה בן ה-47 הוא ילד אינדיגו, כי ילדי האינדיגו התחילו בשנות ה-70 להיוולד והוא יליד 1961.

אלמקס

New member
התחזיות לגבי אובמא הם פסימיות לגבי ישראל

בגלל זה כל עניין הנשיא השחור הראשון, כבר לא מרגש אף אחד. למי שעוסק ב="קבלה", אני לא, אבל מסביבי נמצאים אנשים שעוסקים בתחום. כבר יודעים שם שהוא הולך לצאת כנגד ישראל (לא חס וחלילה מתקפה), אבל הוא הוא ייעשה לנו את החיים קשים. ועכשיו למי שלא עוסק ב-"קבלה" ורואה טת עמו אדם יותר ריאלי, יכול לקח ליידים את עיתון מעריב של יום שישי האחרון ולקרוא את הכתבה עליו. כנראה שהתחזיות לא משקרות. לא יודע אם הוא אינדיגו או קריסטל, מה שמתחילים להבין- הוא שהוא לא טוב לנו.

../images/Emo4.gif היתה לי תחושה כזו...../images/Emo10.gif

למרות שהתרגשתי עבור השחורים... אחרי כל הקשיים שעברו כעבדים וכמיעוט מופלה. מה שהכי כואב הוא שכמיעוט הם יודעים טוב איך ההרגשה להיות מופלה לרעה ולחוות אי-צדק... ורבים מהם אנטישמיים ופרו ערבים וקיצוניים. אמשיך לקוות שהעולם ילמד בדרך הפחות קשה להיות יותר הטרוגני, מכיל, מכבד וחומל

well being

New member
אובמה

ברור שיגידו שהוא נאיבי כי שלום במזרח התיכון נחשב לאוטופיה אבל ההפתעה היא שהגענו לזמנים טובים, החיים משתנים לטובה, אבל לפני שיהיה טוב צריך להיפטר ממהרע הדברים שהוא אומר זו הדרך הנכונה לדעתי , מעיין פשרה בדרך הרי לא ייתכן שיהיה שלום בלי שישראל תתאמץ, אנחנו מעוניינים בשלום ולא בהכנעה גמורה של הערבים, אז כן צריך לפרק התנחלויות לא חוקיות ווואלה אולי שתי מדינות זה לא רעיון כ"כ רע בשביל להשיג שלום לגבי זה שהוא אנדיגו -זה לא משנה שהוא נולד לפני התאריך "המוגדר" שהאינדיגו החלו להגיע לעולם, כי הם טיפטפו עוד לפני, גם הרבה לפני 1972. וחברה' חליק עם התחזיות השחורות-נמאס!!! זה שלום שמגיע לעולם תגידו תודה

אינני חושבת שהתחזיות השחורות מגיעות ממקום

שרוצים שיהיה "שחור". אם בצד השני תהייה נכונות לקבל את היד הישראלית המושטת לשלום, ואללה, ישראל תרוץ לעשות הסכם. הצרה הצרורה היא שאין נכונות בצד השני. אינני מתכוונת לתושבים שם אלא למנהיגות עתירת האגו. פירוק התנחלויות - אפשר לקבל הסבר מדוע שני קראוונים וחצי עושים יותר בלאגן מחבורת מחבלים חמושה בכמויות נשק וחומרי נפץ? מדוע אותם קראוונים מאיימים באותה מידה כמו המנהרות שצה"ל מתאמץ כל כך לפרק, כמעט ללא עזרה? אני רוצה שלום, האמיני לי שאינני רוצה לסכן את שני ילדי בצבא. אמנם יש לי 13 שנים עד שבתי תתגייס (שלא לדבר על בני), והייתי מתה לישון טוב בלילה, ולדעת שעתידם הטוב מובטח וכן עתיד הילדים המשרתים היום בצבא. אבל אינני רוצה להפקיר את ההחלטות בידי מנופחי האגו שרוצים למגר את נוכחותנו. ולצערי, בזאת למדתי רק לאחרונה להכיר.

תשובה

אני לא ממש בעד התנחלויות. מצד שני, ועם כל הכבוד, אני לא רוצה להאמין שתגובה הולמת להתנחלויות היא פיגועים, לא כך? בנוסף, בעוד אנחנו היינו מוכנים לוותר על 97% מהשטחים, הרשות הפלסטינית המשיכה לפרסם הודעות נאצה נגד היהודים, ושאינה מכירה במדינת ישראל. האם ניתן באמת להאמין שהסיבה היחידה לכך היא ההתנחלויות???

well being

New member
יש לנו פרטנר קשה

ובגלל זה אי אפשר לפשפש כל הזמן בציציות שלהם זה המצב הנתון והדרך לפתרונו היא וויתורים של שני הצדדים ולא רק שלהם! אין ברירה הגיע זמן לעשות שלום ולא להמשיך להתנצח הם לא בסדר אנחנו בסדר וכו'

Felix 5

New member
מסכים ומחזק!

אכן יש לנו פרטנר קשה. אבל האשמה ברובה היא בנו! אין העם הפלסטיני אחראי על הסכסוך. יש להאשים את המנהיגות המועדדת אלימות. [שלנו בעיקר] אני מאמין שהנה יגיע היום ונעזוב את ההתנחלויות ביהודה ושומרון, נחצה את ירושליים לשתיים. 40 שנה שלטנו בפלסטינים וחיינו איתם במתיחות מתמדת. עכשיו ניתן להם אויר והזדמנות לקחת אחריות על חייהם וגורלם. בתגובה אני צופה לראות את הצדדים הטובים של העם הפלסטיני והעולם המוסלמי מתעוררים לתחייה. מדינות ערב יזרימו המון מאשבים להקמתה של מדינת העם הפלסטיני. גם החמאס יתפרק מנשקו, ויקבל את העם העם היהודי כשותף לחיים פוריים ומשגשגים בתקווה יתחילו בחירות מחדש במדינה החדשה פלסטין - תעלה מנהיגות מוסלמית פציפיסטית פרו מערבית. וכולנו נצעד ביחד לשקיעה.

בדיוק! ולכן כשאהוד ברק הציע 97% (../images/Emo70.gif) מהשטחים

הפלסטינים לא קיבלו את ההצעה, הם רוצים הכל, ואם אפשר, גם לראות אותנו בחוץ. לא מעט פעמים נאמרו אמירות כמו: "חזרו לאירופה". נו, בטח, שיבוא עוד היטלר וימחק את מה שנשאר מאיתנו... אגב, אני מסכימה אתכם על דבר אחד - גם אני מאמינה שהעם הפלסטיני רוצה שלום. הבעיה היא המנהיגות שלהם. אם המנהיגות שלנו היתה רואה שיש פרטנר - מזמן היה שלום איזורי וסחר בינלאומי. אנחנו הישראלים מתים על כסף ולוקסוס, לא היינו מוותרים על הזדמנות שכזו
. ראו מה קרה עם ירדן ומצרים.. מצרים היתה רצינית, קיבלה את כל סיני (ולא רצתה את עזה בחזרה, מעניין למה?), וראו מה קורה? יש שלום! ולא רק שלום, אלא שמובראק מנסה נואשות לתווך ביננו לבין הפלסטינים, וידו אינה משגת... שוב, מעניין למה. כנ"ל לגבי ירדן. מובראק רוצה שלום, ועושה הכל כדי שיהיה שלום. הוא לא מנצל את השטחים שלו לרעתנו. ובמלחמה האחרונה, משעלה על המנהרות שבנו הפלסטינים להברחת נשק, החל להילחם בהן במשנה תוקף, וראו זה פלא - יש שיתוף פעולה ואין פיגועים (טפו טפו
). אגב, אפילו העיתונות השמאלנית כבר עברה למרכז... ושוב, בפעם השלישית, מעניין למה...

Felix 5

New member
בקשר ליחסי מצריים-ישראל-פלסטינים.

סאדת נשיא מצריים לא שכח את הגהינום שעליו אחראיים הפלסטינים בשלהי שנות ה 60 בירדן. הפלסטינים שישבו אז בירדן לא הטיבו ביחסייהם עם המלך חוסיין. הם בזזו את העם הירדני התעלמו לחלוטין משלטון החוק תוך כדי התקפות טרור בלתי פוסקות על ישראל שזכו לתגובות נגד חריפות של צה"ל. השיא היה בניסיון ההתנקשות בחיי המלך ובפתיחה של חזית סורית-פלסטינית שמטרתה להפיל את שלטון חוסיין. אילולא שילוב הכוחות עם ישראל וארה"ב וללא הטבח ההמוני בספטמבר [השחור] בשנת 70. ירדן כולה הייתה פוטנציאל לבסיס טרור אנטי ציוני. 10 שנים קדימה [79] והנה מתחילים הסכמי השלום של סאדאת ובגין. סיני היא נתח גדול וטעים שישאיר את המצרים שבעים להרבה זמן, אבל להוסיף את רצועת עזה, היה מקלקל את התבשיל. במידה והמצרים היו לוקחים את עזה תחת חסותם. אולי אפילו כאקט הומני עבור אחיהם המוסלמים, מפתחים את הכלכלה, השירותים החברתיים המוסודות ציבוריים משקמים את כל הרצועה שעוד הייתה פגועה ממלחמת ששת הימים. עדיין ארגוני הטרור הפלסטינים לא היו מוותרים על החזון האידיאולוגי לשחרר את כל שטחיה הכבושים של פלסטין. הלחימה הייתה ממשיכה ומצריים הייתה נופלת למלכודת פוליטית דומה [עם התסייגויות לפה ולשם] לזאת שבה הייתה ירדן בשנות ה 60.

פליקס הי, ../images/Emo13.gif

אם כך, אני לא רואה איפה בדיוק המידע שהבאת מחליש את דעתי? המידע הנ"ל רק מוכיח שכל שהפלסטינים רוצים הוא שילטון אבסולוטי - המבטל גם את אחיהם הפלסטינים... האם הבנתי נכון? האם יש דרך אחרת לקרוא את התמונה? ואם לא, אז איך בדיוק מדינה פלסטינית תקטין את הסיכויים להתקפות על ישראל ולנסיון השתלטות על המזה"ת? אני שואלת משום שידוע כי הפלסטינים נתמכים ע"י איראן, סוריה וכל הקיצוניים האחרים - כך שהם, בעיני, כלי שרת להשגת שלטון טוטאליטארי על כל הסהר הפורה. בנוסף, למיטב ידיעותי - אין דבר כזה, ולא היה מעולם, מדינת פלסטין... זהו חלום שלהם, שיכול היה להתגשם בשנת 1949, וסוכל על ידם.. חבל.

Felix 5

New member
היי ../images/Emo13.gif לא מחליש

רק מחזק. ומסכים עם כל מה שאמרת עד עכשיו. מתי המקום הפך לפורום פוליטיקה?

כמה קל להיכנס לדיונים האלו ../images/Emo8.gif - וגם...

פוליטיקה יכולה לשרת אותנו ברמה הרגשית, אם רק ננסה להבין תהליכים נכון. דיונים על פוליטיקה יכולים "להדליק" ויכוחים. האתגר הוא להישמר מפני התלהמות ולהגיע לדיון פורה. כמה ניתן ללמוד מהסתכלות על התנהלות חברתית ומניסיון להכיל דיעות שונות משלנו...?

Felix 5

New member
נכון, אבל!../images/Emo88.gif

אני חייב להסתייג.
אני מבין את החשיבות של פלורליזים וסובלנות כלפי דעות אחרים. כל זה נכון במידה. אבל כשהדעות נעשות אידאליסטיות ללא אחיזה במציאות. [שמאל קיצוני] או כשהדעות נעשות לא הומניות וגזעניות. [ימין קיצוני] צריך לדעת לעשות את ההפרדה, בין דיון פורה לטירוף! בכל אופן, וזה מתחבר לתוכן המקורי של הפורום. כולנו כאן כדי ללמוד

למעלה