נאוה - תודה

קרן ב

New member
נאוה - תודה

והנה גם הצלחתי להכנס לפה.... התקשרתי היום לאתי - הבית הפתוח.... ואכן נשמע שהמקום מקסים. מחר נהיה שם לבדוק את האפשרויות. קרן.

קרן ב

New member
והנה העידכון:

בגדול - מי-אור אהבה להיות שם, הרגישה די נוח והתעניינה. נמצאות שם אתי - מקסימה אמיתית, מירי - גננת אנטרופוסופית, והלה - מטפלת שנמצאת לעזרה בשעות הקשות. במשך היום יש 9 ילדים - שתי בנות בנות שלוש וחצי, והיתר קטנים יותר - עשרה חודשים עד שנתיים. לי אישית הפריעו כמה דברים שאני עדיין צריכה לגבש עם עצמי: הגננת - לא מהטיפוסים "הנוגעים" (אתי והלה - כן) חוסר ההפרדה בין ה"גדולים" ל"קטנים" מפריעה בפעילויות מסויימות עד כדי הרס. כשהיינו שם סופר סיפור והיה נסיון סרק להציג אותו תוך שימוש בדמיון - אבל הקטנים פשוט לא היו בעניין (ובצדק - זה לא מתאים להם) וזה הרס תוך דקה בדיוק את הפעילות - לאכזבת הבנות. אני אצטרך לברר איפה בדיוק עומד העניין הזה - כיוון שלא מתאים לי למשוך את מי-אור למטה בגלל שהרוב קטנים יותר. אני לא רוצה למצוא אותה במסגרת של להסתובב כל הזמן ולהעסיק את עצמה - זה יש גם בבית. המקום עצמו - ביתי ונעים, אף אחד לא מוכרח לעשות מה שהוא לא רוצה, פרט לילד אחד שנכנס לפני יומיים ובכה - היתה אוירה נעימה. אוהבת את הקטע שאני לא חייבת להביא אותה עד שמונה בבוקר וגם לא כל יום. היא קטנה מידי לסגרת נוקשה. התלבטויות אינסופיות. הרי שום דבר לא מושלם. אני יעדכן בהמשך, להית - קרן.

אומר לך מה אני הייתי עושה....

שווה לדבר עם אתי על הצורך להפריד. אולי אף אחד עדיין לא העלה את זה כצורך. לגבי הגננת, כל אדם ו"החבילה" שלו. היא רק אחת מתוך 3, בכל זמן, יש לפחות אחת ש'נוגעת'. בעיקרון, אם זה חשוב בעיניך, הדגישי להן את החשיבות הזאת, בקשי שיקפידו לנקוט בתקשורת שכוללת מגע. בגדול, הבעיות שאת מדברת עליהן הן 'ברות פתרון' באמצעות תקשורת. ובכל זאת, למי-אור, כמו לכל אדם (קטן וגדול), יש מגוון של צרכים. חלקם תואמים בנים, חלקם תואמים בנות. חלקם תואמים אנשים צעירים יותר וחלקם מבוגרים יותר. אני מסכימה איתך, שאילו היו שם רק בני שנה - שנה וחצי, הייתה בעיה. אבל עצם הנוכחות של ילדות גדולות יותר (בגיל הזה, גם 2 זה מספיק), נותנת למי-אור חשיפה הולמת לאנשים קטנים שמצד אחד - מפותחים ממנה, ומצד שני - בגודל דומה. אני מוצאת שבחינוך, המפתח הוא: תקשורת. כולנו עושים טעויות - הן מזיקות פחות כשמתקשרים ופותרים את הדברים שעולים. כל אדם עושה וחי על פי הבנתו. כשאנשים עושים יחד או עושים למען אחרים - חשוב לתקשר ולהעביר מידע. חשוב כל הזמן לבדוק ולתקן - בחזקת ניסוי ותעיה. הן פתוחות לשמוע (כך אני מבינה...) זה הרבה יותר ממה שיש במקומות אחרים. תמשיכי לעדכן...

למעלה