נאבד לי הכלב

הכי הגיוני שהוא בהסגר העירוני

שיהיה בהצלחה במציאתו. אני מקוה שמעכשיו לא תתנו לו להסתובב לבד יותר.

טון טון1

New member
הכלב נמצא, הבחור שואל על סירוס, מישהו יכול

להסביר לו מה התהליך ואיך הוא מתבצע....?

לילה טוב, איך ההליך מתבצע:

סרוס הינו ניתוח יחסית פשוט, עיקור וסרוס הינם הניתוחים הכי נפוצים במרפאות הוטרינריות והוטרינרים מאד מיומנים בד"כ בביצוע ניתוחים אלה. לפני הניתוח הכלב צריך להיות בצום מערב קודם (אם הניתוח מבוצע בבוקר) מגיעים, הוטרינר נותן לכלב זריקת טשטוש\הרגעה יש כלבים שיקיאו אחריה ויש כאלה שלא. יש כלבים שממש "יפלו" מהטשטוש ויש כאלה שהוא לא כל כך ישפיע עליהם. אחרי זה הוטרינר ישים לכלב קטטר בוריד להחדרת נוזלים, (יש וטרינרים שלא עושים את זה) יש כמה אפשרויות להרדמה העיקריות:
הרדמה שהכלב מקבל זריקה לשריר נרדם ומתעורר כאשר פגה השפעת חומר ההרדמה.
הרדמה באמצעות גאז, אחרי ההרגעה נותנים לכלב קצת הרדמה בוריד ואז מחדירים טובוס לקנה הנשימה (צינור) לטובוס מחברים את צינור מכשיר ההרדמה שמזרים חמצן וחומר הרדמה יחדיו.
הרדמה "בוריד" הכלב מקבל לאורך כל הניתוח חומר הרדמה בוריד - יותר נפוץ לפרוצדורות קצרות או סרוס של חתולים. שהכלב רדום יגלחו את איזור החתך איזור קטן בבטן ויחטאו אותו היטב יעשו "סקראב" עושים חתך קרוב לבסיס הבולבול של הכלב ומושכים מתך שק האשכים את האשכים אחד אחד. כל אשך נשלף, תופרים את צינור הזרע וכלי הדם ואז חותכים את האשך, מוודאים שאין דימום ומשחררים את הכלים התפורים פנימה. יש כלבים שאחרי הניתוח תהיה להם בצקת ושק האשכים שלהם יתמלא דם או נוזל בין תאי ויראה כאילו יש להם עדין אשכים. זהו יחסית זהו ניתוח קצר מאד. אחרי הכלב משוחרר הביתה עם צאורון אליזבתני - סוג של אהיל סביב הראש על מנת שהוא לא יוציא את התפרים. אחרי 7-10 ימים מסירים את התפרים. יש וטרינרים שיתנו אנטיביוטיקה לשבוע אחרי סרוס ויש כאלה שלא יתנו. ביום יומיים אחרי הניתוח הכלב צריך לאכול אוכל קל עיכול - עוף מבושל, ביצה קשה, רצוי ששבועיים הכלב יהיה במנוחה מפעילות גופנית מאומצת. יש כלבים שמיד אחרי הניתוח יחזרו לעצמם ויתנהגו כאילו כלום לא קרה ויש כאלה שיהיו סמרטוטים כמה ימים. בהצלחה

Carlito2

New member
מה חוסר אחריות?

הוא לא תוקף ככה סתם,הוא תוקף רק אם מנסים לגעת בו וזה,אבל ככה אם סתם הולכים ברחוב ולא מתייחסים אליו הוא לא עושה כלום. הוא גם תוקף כשבאים לבית. אבל זה תמיד הוא נובח והאנשים שבאים מפחדים ואז אני נותן לו להריח אותם והכל בסדר....

כשהוא מסתובב לבד אין לך שום שליטה

על מי ינסה לגשת ולגעת בו. אם ילד קטן ינסה לגעת בו? הכלב תוקפן, הכלב עלול להתקיף, ילד קטן עלול להיפצע קשות ואף גרוע מזה, הבעלים לא בסביבה בשביל להשגיח. חוסר אחריות. מאיפה אתה יודע מי ינסה לגשת אליו ברחוב? אני אישית מנסה לגשת לכל כלב שאני רואה שמסתובב לבד, מתוך הנחה שאולי הלך לאיבוד ואולי יש עליו טלפון או שבב. אתה משחרר כלב ברחוב לבד בידיעה שהוא עלול להתקיף מישהו שייגש אליו, ואתה לא מבין מה פה חסר אחריות? ואם פיקוח עירוני יראה אותו מסתובב, ינסה לתפוס אותו והוא יתקיף אותם? אתה תוכל לראות את הכלב שלך דרך הכלוב של ההסגר. תקווה מאוד שלא תמצא את עצמך עם חתיכת תביעה + כלב בהסגר כשהוא ינשך מישהו שינסה לגעת בו ברחוב.

enbalush

New member
סירוס גם ימנע ממנו לברוח

אך גם ימנע מכלבים לתקוף אותו וממנו להתנהג באגרסיביות כלפי אחרים (גם אם זה רק שנוגעים בו), סירוס גם טוב לבריאות של הכלב מבחינת תפקוד איבר המין ומע' השתן. סירוס הוא ניתוח קל וההתאוששות היא תוך פחות מיממה. בהצלחה.

למעלה