מVISTA לXP

Ren83

New member
מVISTA לXP

שלום מכירים את המנגנון הזה שכאשר שקונים מחשב של HP ומדליקים אותו לראשונה הוא מתקין את עצמו (ויסטה, דרייברים וכו) עכשיו אני רוצה לשנות לווינדוס XP אבל אני מפחד שאז כל הדרייברים (בלוטוס , מצלמה מובנית, כרטיס מסך וכו...) שמובנים בהתקנה יעלמו. אז איך אני משדרג לXP? זה יקלוט לי לבד אחרי זה את כל הדרייברים או שאני צריך להוריד אותם מהאינטרנט?

kitt

New member
יש שתי אפשרויות:

1. לתת למעבדה של HP לעשות את זה, עולה כסף אבל בטוח שכל ההתקנים יזוהו כמו שצריך. 2. להוריד את כל הדרייברים של המחשב לצרוב אותם על CD ROM, ואז להתקין לבד XP ולהתקין את כל הדרייברים, הבעיה שחלק מהתוכנות שבאות מובנות עם המחשב לא ניתנות להשגה בשיטה זו.

Ren83

New member
בלוטוס

מה בקשר לבלוטוס ולמסך מגע , יש לזה דרייבר? או זה כמו הכנס הפעל שנקלט לבד בהתקנה

יוגב 18

New member
אני חושב שאתה טועה כי כל הדרייברים

נמצאים במחיצה נסתרת כי היום כבר אין דיסקים רק צריך לשאול את חברת hp‏ איפה זה נמצא במחשב ולצרוב את זה לדיסק זה הכל ואז תתקין אקספי בשקט

Ren83

New member
כדאי לפרמט לאקס פי?

יש לי מחשב חדש גיגה ראם CORE2DOU עם מעבדה סנטה רוזה הויסטה רץ טוב רק שלא אהבתי שהוא תופס לי 30 גיגה מהזיכרון על כלום. והמד של הראם שבצד עומד קבוע על 75 כשהמחשב לא בפעולה. ולא נראה לי הגיוני שהווינדוס הזה שווה את כל הראם הזה שמבוזבז עליו. ואם כן כדאי לפרמט איך אני מפרמט ויסטה? מישהו יודע באיזה מחיצה הדרייברים של HP? ואם יש אותם ב אתר שלהם?

kitt

New member
הדרייברים של הVISTA לא יעזרו לך עם הXP. יש

דרייברים לכל המוצרים של HP באתר שלהם. פירמוט לXP אתה פשוט מאתחל את המחשב מהCD של הXP ופועל לפי ההוראות (התקנת אי פעם מערכת הפעלה על מחשב?)

kitt

New member
דרייברים של VISTA לא זהים לXP כך שממש לא

יעזור לשואל לצרוב את הדרייברים של המחיצה הנסתרת שיש לו על המחשב על מנת להתקין XP.

Jan22

New member
אפשר דרך שירות הלקוחות

אולם כמו שנאמר בשרשור ,הם כנראה ידרשו על זה כסף. מה שכן ,אם יש לך קצת ידע בהתקנות - אתה יכול למחוק את ההארדיסק ,להתקין את הXP ולאחר מכן להיכנס לאתר של HP ,לסקשן של הDRIVERS ולבצע עדכונים ONLINE.

Ren83

New member
סבבה ועוד משהו

הדיסק שחזור שעשיתי בויסטה (שהוא כולל דרייברים) לאחר שאני מפרמט לאקס פי אני יכול לחזור לויסטה בעזרת הדיסק הזה ?

Jan22

New member
אם עשית כמו שצריך אז כן .

למרו ת שאני מעדיף שלא להשתמש בדיסקים של שחזור. אני אישית יותר מעדיף להתקין מ''ה ,ולהתקין את הדרייברים לאחר מכן.

emega

New member
ניסיתי

ההתקנה היתה כה מתישה וארוכה,שהחזרתי את האיכסטה.לא מבין למה גם התקנה זו לוקחת שעות.

Ren83

New member
תגידו

איזה התקנה היתה מתישה? של האקס פי? מתישה ולא משתלמת? תגידו אם הסי פי יוו שלי עומד קבוע על 75 אחוז בויסטה על כמה הוא יעבוד אם אני יעבור לאקס פי?

emega

New member
ההתקנה

הסבר: כפי שביקשת, אסביר בקצרה מה קרה. ההתקנה של ויסטה הייתה מתישה. כשהכל היה מוכן, אחרי כמעט 4 שעות, שזה כולל גם עדכונים מהאינטרנט, עשיתי הפעלה של גיבוי המערכת גם ל DVD על ידי תוכנה חיצונית, וגם צרבתי את דיסק ההצלה המכין את המחשב להתקנה מחדש. וכשראיתי שהויסטה מאוד איטית, ניסיתי להתקין XP . גם התקנה זו הייתה איטית, אבל לאחר מכן לא מצאתי דרייברים מתאימים. הייתי צריך להיערך מראש לכך אולי, אך משלא עשיתי זאת לא הייתה לי ברירה אלא להחזיר את הויסטה כי לא היה חיבור לאינטרנט ולא יכולתי להוריד דרייברים. כעת לפי שעה, נישאר עם הויסטה האיטית ולפעמים מעיקה. כל מיני תוכנות לא עובדות, וגם כשיש תוכנה שעובדת אז שואלים אותך מדי פעם שאלות אם אתה בטוח שאתה רוצה להתקין וכו'. לא משהו שאי אפשר להסתדר איתו. אבל בנושא הממשק, התצוגה וכדומה, זה אין מה להגיד, עבודה יפה. משהו קצת ממכר. מתרגלים לשגעונות ומנסים ללמוד את המערכת. מקווים שלא ירחק היום ויהיה SP כמו שהיה ב XP והוא ישפר את המצב.

Ren83

New member
egema

תודה על ההשקעה. לא היה לך דרייברים כי אין או כי לא היה לך חיבור לאינטרנט? אם היה אז היית נשאר עם אקס פי? לאחר שהתקנת אקס פי והסרת את ויסטה לגמרי, שיחזרת אותה בעזרת הדיוידי בלבד?

Y. Welis

New member
אולי היא היתה איטית כי כונן התקליטורים קרא

לאיטו. זה קורה לעיתים בניידים. בכל מקרה צריך להכין דיסק של דרייברים עבור הדגם הספציפי שלך, ואם אין, אז זו עבודה קצת ארוכה למצוא אותם בדגמים קרובים. מכל מקום התוצאה היא מהירות ללא תחרות, ומבחינתי זה היתרון של מחשב *מהיר* - כמו שהמחשבים שהריצו 2000 היו מריצים 98' במהירות לא נורמלית... כמה מתסכל זה שעד שמגיע מחשב שמריץ את מערכת ההפעלה באמת מהר, כמו שצריך, המערכת כבר מיושנת... לא אני ממליץ ללכת נגד הזרם, להישאר עם מה שטוב ומה שעובד מהר. כך למשל הגדלתי את הזיכרון באחד הנייחים שלי שמריץ 2000 (אני רק איתה) ל-1024 מגא. כך אפשר לפתוח כל תוכנה בשניות, ולתת לתוכנות השיתוף לרוץ ברקע שבועות רצופים (אני מחזיק את 2000 פתוחה ללא איתחול לעיתים חודש וחצי, בלי תקלות כמעט - ואם זה לא מתחרה בלינוקס, אני לא יודע מה כן).

Ren83

New member
וואלה

ולא נתקלת בתוכנה שלא תומכת ב2000 ? חוץ ממהירות ואמינות (שזה מספיק) איזה יתרונות\חסרונות יש ל2000 ?

למעלה