מJava ל Cpp (ובחזרה?)

choo

Active member
מה שיפה בנישות צרות - שיש המון כאלו

&nbsp
הכרתי לפני 15 שנה אדם שהתמחה בכתיבת snmp agents. זה היה נושא סבוך, משעמם, ומעט מאוד חברות העסיקו אנשים שעסקו בזה במשרה מלאה - אבל הרבה חברות היו זקוקות למימוש של snmp agent בקוד שלהן.
&nbsp
אני מניח שיש הרבה תחומים קטנים כאלו שאפשר להתפרנס מהם.

ipv6

Member
מה אתה מגדיר low level?

אם זה כל דבר שכותבים בו ב-C/C++ ומטה?
אני לא יודע להשוות ל-ג'אווה אבל יש לא מעט תחומים וחברות שכותבים בהם בשפות האלה:
Embedded,Storage,Virtualization,Security ועוד תחומים עושים שימוש בשפות האלה.

hadooper

New member
כל דבר שלא כדאי לנסות לעשות עם שפה שהיא high level.

למשל memory management, ישנם מקרים שקינפוג של הGC או פרמטרים של הJVM לא יספקו תוצאה רצויה והרבה פעמים צריך לכתוב אלגוריתם שהוא מאד מותאם אישית לבעיה. ישנם פעמים שהשימוש בGC בכלל לא אפשרי מפעט חוסר CPU (למשל בעולם הRT). זה הכיוון פחות או יותר...

מספיק אם מסתכלים רק על כל הפרוייקטים של ספרינג

יש לא מעט כאלה. כנראה שזה לא משתווה לכמות הפריימוורקים ב js (לא מאוד מתמצאת בתחום).

ipv6

Member

מלך אתה!!

zaske

New member
אתה יודע שהיית שר בתקופת ממלכת יהודה?

אבל רק שר ולא "מלך אתה", ואם כבר המלך, זה ראש הממשלה טרנבול, לא חרטטן שמדבר על הייטק בזמן ששר האוצר שלו הולך לדפוק לכם את הפנסיות כי אתם מרוויחים יותר מדי לטעמו, אלא מישהו שהיה משקיע הייטק ומבין כמה זה חשוב, והופך כל אבן כדי לקדם את ההייטק.
היתה לי פגישה מעיינת השבוע עם מישהו שהוא שותף בקרן הון סיכון כאן.
בוא נגיד, ביום שהאוסטרלים (שאפשר להתווכח בכלל על השאלה מה זה - שהרי אנחנו מדינת הגירה), יפסיקו לפחד מלהכשל ביזמות (לא בקטע של "אובדן כסף" אלא בקטע ש"זה פוגע במיתוג שלי") וישמעו מה יש לממשלה שלהם להציע להם ביזמות, יהיו פה לא מעט סטרטאפים וכבר יש שיפור בתחום.

נ.ב - הייתי יזם משנה בארץ בסטרטאפ בארץ , אני יכול להשוות.

ipv6

Member
זאסקה, כל הכלכלה שלכם מבוססת על יצוא מנרלים לסין

הכורים הם האליטה.
שמעתי בזמנו על משכורות של 150 אלף לשנה, תנאים של שבוע ב-Outback שבוע בבית, טיסות חינם בתוך אוסטרליה [נכון ללפני כמה שנים שטיילתי שם].

זה מה שהאוסטרלים יודעים לעשות. איזה היי טק ואיזה נעליים..

דווקא שמעתי שאוסטרליה היא יצואנית גדולה

של תכניות בישול. רוב הפורמטים של תכניות הבישול, כולל מאסטר שף, מגיעות מאוסטרליה.

zaske

New member
מזכיר לך שגם לא היה הייטק בישראל עד לפני 20 , 25 שנה?

חוץ מזה, עדיין מחכים לרשימת חברות שבהן אפשר לקבל בוכטיית אופציות, מה יש, במקום להתנגח אתי על דברים שאתה לא הכי מבין בהם, אולי כדאי שתעזור לאלה שכן בוחרים להשאר בישראל?

ipv6

Member
אתה מעליב אותי

רשמתי לך פה:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/308/179786342/עסקים_וקריירה/עבודה_בהיי-טק

בדיוק איפה ששאלת.

לגבי המנרלים, לצעוק "אתם לא מבינים!! לא יודעים!!" זה נחמד. הפגישות שלך עם שר החקלאות ושר הדואר האוסטרלי זה גם נחמד.

https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Australia - אני נכנס לי לערך הזה ומצפה למצוא אלפי מילים על תעשיית ההיי טק האוסטרלית המשגשגת ומה אני רואה? תיירות, מכרות, שירותים, איפה הסיליקון ואלי האוסטרלי?
מעניין גם העמודה בצד ימין של היצוא: iron ore, gold, coal, meat, wool,alumina, wheat, machinery and transport equipment - זה שמות של חברות היי טק נכון..?

hadooper

New member
אם אין מה להפסיד, נראה לי שהייתי הולך על זה..

בייחוד אם העבודה כוללת פיתוח שהוא יותר low level, בהחלט יכול לתרום לרזומה.
&nbsp
בתור ג'אוואיסט, יצא לי אמנם להגיע למצב בו הייתי צריך להתעמק ב memory management ולקנפג את ה GC במקרה די מיוחד. אבל תודעתית, זה עדיין לא משתווה באתגרים לפיתוח low level שיודעים לעשות כיום מפתחי CPP מנוסים שעוסקים בכך.

user32

Well-known member
מנהל
בתור אחד שעשה את המעבר הזה בעבר הרחוק

לגבי סיכויי המעבר: ברור שאי אפשר לדעת. יש מעברים כאלה ובעצמי הייתי שותף באחד אבל זה תלוי בכל כך הרבה גורמים: תקציבים, מוטיבציה, וותק הגרסה, התוכניות לגרסה החדשה, סינרגיה עם מוצרים אחרים ועוד ועוד.
בדרך כלל לא עוברים לגמרי אלא עוטפים חלקים או מחברים מודולים בשלב ראשון אלא אם כן יש החלטה לכתוב את המוצר מחדש.

הדברים בג'אווה לא מתקדמים כל כך מהר ואפילו שנתיים מחוץ לשפה זה לא מספיק בשביל לצבור פער ידע. רוב הפיתוח ממילא נמצא כמה גרסאות אחרות גם בJDK וגם בפרימוורקים.
מעבר מCPP לג'אווה בדרך כלל מלווה בתחושת הקלה. כמו שויני אמר, המעבר בכיוון ההפוך הוא קשה ולעיתים מתסכל. לדעתי כל מי שלומד תכנות צריך להתחיל מC ואולי קצת C++ ולעבור לג'אווה רק אחרי ששולט בזה.

הפרבולה

New member
לגבי ספריות חיצוניות זה תלוי

לפעמים כדאי להשתמש בהם בעיקר אם מדובר בספריות שנתמכות ומתוחזקות היטב על ידי צד שלישי ועושות דברים שלממש אותם בעצמיך זה מאמץ גדול מידי.
&nbsp
ולפעמים כדאי ורצוי "להמציא את הגלגל מחדש" בעיקר אם הספריות החיצוניות כבדות מידי \איטיות מדיי\ יש יותר מדי over head \ לא נתמכות היטב על ידי גורם אחר\ יש בהם בגים או שאתה רוצה ויכול לממש את זה בעצמיך במאמץ לא גדול יחסית, וכך גם מקבל שליטה טובה יותר על הקוד .

תודה לכל מי שענה

כרגיל התשובות שלכם החכימו אותי.
בכל מקרה בקרוב אעבור לצוות החדש, אעדכן.

למעלה